Hidrosalpenksi olupda tüp bebek yaptıranlar

Ayyy cnm benim gerçekten çok üzüldüm rabbim yar ve yardımcın olsun rabbim emeklerini boşa çıkarmaz inşallah vardır herişte bi hayır ve beterin beteri vardır diye hep avutuyorum ben kendimi sende böyle düşün ama maddi manevi gücümüzün yettiğinc pes etmek yok rabbimden umut kesilmez

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Âmin güzelimm âmin, evvelallah biz pes etmeyiz dua eder, tevekkül ile bekleriz... Şüphesiz sabrımızın sonu selâmettir :)

Merhaba,
Tek tüpümde hafif hidrosalpinks le tüp bebek yaptırdım ve gebelik oluştu.Ama ne yazıkki 5 haftadan sonra ultrasonda 2 embriyonun gelişimini görmeye gittiğimizde haftasına göre gelişiminin geri olduğu tespit edildi, sonrasında gebelik testlerini tekrar edildi ve bebekler ölmüş olduğu dolayısıyla progestron vs kesildi 2 hafta sonra kendi kendine düşük oldu, daha sonra tekrar tüp bebek denedik dondurulmuşlarla bu sefer kimyasal gebelik oluştu,, merak ediyorum hidrosalpinks olanlardan tüpünü aldırmadan bebeğini kucağına alan kişi sayısı bu kadar az mı?ilgili sayfalardan taradığım kadarıyla bir yada 2 tane rastladım ama bu kadar az mı :(yoksa yazmıyor mu başarılı olanlar

malesef bende sizler gibiyim. tek yumurtalığım çikolata kisti nedeniyle alındı ve şu an elimde kalan sol yumurtalığın tüpüde şişmiş ve alınması gerekiyormuş. çok korkuyorum anne olamıycam diye. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
bahçeci tüp bebek ile tedaviye başlamayı düşünüyorum.sizlerden farklı bi tüp bebek merkezi önerisi olan var mı?

Merhaba
Sen de mi hidrosalpenks den dolayi aldirdin tuplerini?
Kapali mi oldu ameliyatin ve sonrasinda nekadar sure sonra tup bebek tedavisine başliyorsun?
Bana da hidrosalpenks teşhisi kondu.1 ay onceki rahim filminde yokken 1 ay sonra oluşmuş diyor iki tup de alinmasi gerek diyor doktorum fakat farkli doktorlara gidip emin olmak istiyorum kesin olarak.ondan sonra ameliyat olucam
Canim hayırlı olsun hamilesin. Bende de hidrosalpinks var ve ben kararsız kaldı laparaskopi mi olsa tup bebek?mi denesem sn nasıl yaptin

Canim hayırlı olsun hamilesin. Bende de hidrosalpinks var ve ben kararsız kaldı laparaskopi mi olsa tup bebek?mi denesem sn nasıl yaptin
Merhaba
Eger hidrosalpinks ileri dereceyse kesinlikle tupleri kapatilsin o sekilde basla tup bebege diger turlu tekrar edebiliyor ve onca emekten sonra burdaki sivi yuznden kayiplar oluyor.Benim ikisi de kapatildi once sonra tup bebek tedavisi gordum cok sukur son haftalara geldik Allah yardimciniz olsun

Merhaba,
Tek tüpümde hafif hidrosalpinks le tüp bebek yaptırdım ve gebelik oluştu.Ama ne yazıkki 5 haftadan sonra ultrasonda 2 embriyonun gelişimini görmeye gittiğimizde haftasına göre gelişiminin geri olduğu tespit edildi, sonrasında gebelik testlerini tekrar edildi ve bebekler ölmüş olduğu dolayısıyla progestron vs kesildi 2 hafta sonra kendi kendine düşük oldu, daha sonra tekrar tüp bebek denedik dondurulmuşlarla bu sefer kimyasal gebelik oluştu,, merak ediyorum hidrosalpinks olanlardan tüpünü aldırmadan bebeğini kucağına alan kişi sayısı bu kadar az mı?ilgili sayfalardan taradığım kadarıyla bir yada 2 tane rastladım ama bu kadar az mı :KK43:yoksa yazmıyor mu başarılı olanlar
Hafif de olsa eger kesin tup bebek yapilacaksa zaten sizin o tüplere ihtiyaciniz yok ki kapatilmadan boyle zor zahmetli bi tedaviye neden basliyorlar doktorlar anlamiyorum.sonucta o sivi duşuklere sebep olabilir.Belki sizinki ondan dolayi degildir ama belki de oyledir.Hadi birkez kaybiniz oldu donuslariniz vardi neden garantiye alip tupleriniz kapatmadi doktorunuz sasirdim.Allah en kisa zamanda saglikli hamilelik nasip etsin insallah zor bi yol gercekten Allah yardimciniz olsun

Merhaba
Eger hidrosalpinks ileri dereceyse kesinlikle tupleri kapatilsin o sekilde basla tup bebege diger turlu tekrar edebiliyor ve onca emekten sonra burdaki sivi yuznden kayiplar oluyor.Benim ikisi de kapatildi once sonra tup bebek tedavisi gordum cok sukur son haftalara geldik Allah yardimciniz olsun
Canim tüplerin alındı mi yani kapatılma dediğin başka bişey mi yoksa

Yeloyelo söylediğin doğru madem tüp bebek tedavisi yapılacak ve tüplere gerek yok doktorlar neden gereğini yapmıyor? Bence doktorların maddi yönleri ön planda. Sonuçta tüp bebekte sonuç olumlu da olsa olumsuz da olsa doktorlar/merkezler bir şekilde parasını alıyor. Ben uzun süredir çikolata kisti hastasıyım. Tüp falan kalmadı bende. Yani cok fazla hasar gördü. bana hiç hidrosalpenksten bahseden olmadı. Boşuna mı emek verdik diyorum şimdi. Pazartesi ilk işim doktoru aramak olacak...

Benim alinmadi kapatildi yani alinsa da ayni sey her halukarda artik fonksiyonunu kaybetmis oluyor
Yeloyelo hidrosalpenks ultrasonda belli oluyor mu? Gerek vajinal gerek normal ultrasonda. Yoksa sadece rahim filmi ile mi belli oluyor?

2.tüp bebek denenem için gittiğim doktorum tüplerimde hidrosalpenks olduğunu ve tüplerimin ikisininde alınması gerektiğini söyledi o haberi aldıktan sonra günlerdir doktor doktor geziyorum bir doktor da aynı şeyi söyledi başka 2 doktor tüplerimde geçiş olduğunu çok ciddi bir sıvı olmadığını bu şekilde denenebileceğini söyledi arkadaşlar bu kararı vermek bir kadın için çok zor aranızda bu hidrosalpenks olupda tüp bebek yaptıran var mı???bana bu konuda yardımcı olun ne olur....
Arkadaşım merhaba bugun bende senin yıllar önce duyduğun şeyi duydum sol tupumde hidrosalpenks var doktor laparoskopi onerdi baska doktorda gerek yok genisleme var ama tup acık dedi ne yapmam lazım siz nasıl yaptınız ne önerirsiniz bu durumu yaşayan biri olarak lütfen yardımci olur musunuz yasadiklarinizi anlatarak

Hazır konu varken,bu konuyu hortlatayım bari...

Çoğu kişi iki arada kalmış,aynı benim gibi.İnşallah cevap yazanlar olur...

Transfer aşamasındayım.Aslında doktorun ameliyat demişti,ben böyle denesek olmaz mı dedim diye,hani kesinlikle olmaz diyemeyiz,sizinde isteğiniz doğrultusunda denenebilir demişti ve bant kullanmaya başlamıştım geçen ay.Ancak afedersiniz,bir anda kahverengi,bazen pembe bir sıvı gelmeye başladı.Doktor tedaviyi iptal edip ağır antibiyotikler verdi...

Pazartesi tekrar başlayalım,ama aynı durum tekrarlarsa mutlaka haber ver dedi.
Az öncesine kadar birşey yoktu fakat uykumdan uyandım,bir anda boşaldı yine aynı sıvı...

Bu durumu yaşayan oldu mu hiç? Ameliyattan kaçışım yok anlaşılan... :(

Hazır konu varken,bu konuyu hortlatayım bari...

Çoğu kişi iki arada kalmış,aynı benim gibi.İnşallah cevap yazanlar olur...

Transfer aşamasındayım.Aslında doktorun ameliyat demişti,ben böyle denesek olmaz mı dedim diye,hani kesinlikle olmaz diyemeyiz,sizinde isteğiniz doğrultusunda denenebilir demişti ve bant kullanmaya başlamıştım geçen ay.Ancak afedersiniz,bir anda kahverengi,bazen pembe bir sıvı gelmeye başladı.Doktor tedaviyi iptal edip ağır antibiyotikler verdi...

Pazartesi tekrar başlayalım,ama aynı durum tekrarlarsa mutlaka haber ver dedi.
Az öncesine kadar birşey yoktu fakat uykumdan uyandım,bir anda boşaldı yine aynı sıvı...

Bu durumu yaşayan oldu mu hiç? Ameliyattan kaçışım yok anlaşılan... :KK43:
canım aynı sorun bende de vardı iyi bir hastane de ameliyat ol derim benim 9 embriyom tamamiyle boşa gitti doktorların bilememesi yüzünden bu tüplerdeki geçiş rahim içini mahvediyor ben temmuzda gitmiştim bahçeciye çok pahalı diye konyada oldum ameliyatı fakat buradaki doktor açık ameliyat yapmış rahim içini yapıştırmış resmen sonra benim doktorum güvenç bey ve bana dediği sağ tüpün kapatıldı mı hayır dedim hemen tekrar bir hsg filmi bu sefer yapışıklık hat safhadaydı sonrasında istanbulda ameliyat oldum doktor adetimle birlikte transfer tedavisine başlayacaktı fakat adetten bir hafta önce kahverengi leke gelmeye başladı sonra adet oldum ama çok yoğun bir adet bugün üçüncü günü biraz azaldı ne zaman lavaboya gitsem kan boşalır gibi oluyordu konyadaki bir doktora ultrasonda muayene oldum ve sağ tarafta çatlamış yumurtaların olduğunu söylediler ve e2 59 progesteron 3,1 çıkınca tedavi iptal bu ay doğum kontrol hapı kullanacağım benim yumurta sayım az geçen beş yumurtadan bir olgun değildi geriye dört kaldı oradanda iki tanesi döllendi inşaallah mart ayı benim ayım olur

Bende Bahçeciye gidiyorum.Hatta diyordum ameliyatı başka bir yerde mi olsam,çok pahalı çünkü.Ama tekrar sorun yaşamaktansa...

Artık kaçış yok,yazacağım asistana.Çünkü hala çok fena akıntım var.Akıntı denmez buna gerçi,su...

Çok geçmiş olsun sizede.İnşallah sorunsuz bir süreç geçirirsiniz...

Bende Bahçeciye gidiyorum.Hatta diyordum ameliyatı başka bir yerde mi olsam,çok pahalı çünkü.Ama tekrar sorun yaşamaktansa...

Artık kaçış yok,yazacağım asistana.Çünkü hala çok fena akıntım var.Akıntı denmez buna gerçi,su...

Çok geçmiş olsun sizede.İnşallah sorunsuz bir süreç geçirirsiniz...
Merhaba ameliyat oldunuz mu ? Bu arda hayırlı olsun :)

Teşekkür ederim...
Ameliyat olmadım.Denedik ve tutundu bebişimiz çok şükür...
_eftelya_ _eftelya_ merhaba
Senin yazdiklarin umut oldu bana. Benimde tuple sadece uclarinda tikali cokazdagecis var gibi. Doktorlar ameliyat dedi. Bende senin gibi bir sans vermek istedim. Ama ayni sey benimde basima gelmisti kaplicaya gitmistim. Affedersin altima idrar yapmis gibi bolca bir su geldi. Baktim seffat temiz bildigin su gibi. Sonra normal yolda hamile kaldim. Fakat simdi sanirim tekrar tikandi biraz. Sende yaki yapmissin demekki bunun caresi sicaklik. Bu bebis tutmazsa bende yaki yapacagim. Tuplerin icindeki hidrosalpenks sivisini sokturuyor olmali

Back
X