Hidrosalpinks ameliyatı

amineazra

annesinin duası babasının rüyası..
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2018
56
32
38
Merhaba kızlar benim sorunum 2018 yılında bahçeci cem çelike başvurduk bebek için rahim filmi çekildi sol tüpümde hidrosalpinks olduğu söylendi ve cem bey ameliyat olmam gerektiğini söyledi ama tüpü almayacağını sıvı geçişini kapatacağını söyledi ve oldum daha sonra eşimin rahatsızlığı nedeniyle 2 yıl ara verdik bu yıl zeynep kamile gittik dosya açtırdık bana hidrosalpinksli tüpü çıkarmaları gerektiğini yoksa ne aşılama ne tüp bebek yapmayacaklarını söylediler ben anlattım operasyon geçirdiğimi cem beyin almadığını kapattığını sıvı geçişinin olmadığını bizim şartlarımız bu başkalarınınkini bilemeyiz dediler resmen beni ameliyata zorluyorlar özele gidecek durumum şu an yok başına böyle birşey gelen var mı aşılama ve tüp bebek için ameliyatı şart koşuyorlar

Merhaba Öncelikle,
Sol hidrosalpinks oldugumu mart ayında öğrendim çektirdiğgim HSG den sonra.Yaşım 35 ve 2 yıllık evliyim.
24 mayıs 2021 de laporoskopi oldum ,ameliyat girmeden önce doktorum tüpü almayacagını sadece rahime sıvı akışını engelleyecgını söyledi fakat ameliyat sırasında tüpteki sıvının fazlalıgı ve diğer tüpüde etkilemeye başlaması sebebi ile tüpümü tamamen aldıgını söyledi.Şu an tüp bebek tedavısındeyım 29 hazırnda transfer olacagım.
Senın durumuna gelirsek eğer,tüp ile ilgil yorum yapmadan önce 2.kez HSG çektirmeni öneririm ki doktorunda bunu isteyecektir .Cunku HSG sonrasında rahime kapalı tüpünden sıvı akışı var mı yok mu görebilecek.Ve hatta rahim ultrason u ile bile bu sıvı akışı görülebilir.Ama en sağlıklısı HSG.
Bu sıvı akışı varsa eger oluşan embrıyonun rahime tutunması imkansızlaştırır ,ne normal ne aşılama ne de tüp bebk tedavın olumlu sonuc verir malesef (.
Doktorun tüp ü almayıp sadece kapamış.Fakat bazen %3 lük (yani bilimsel araştırmalar bunu söylüyor) bir ihtimal ile bu kapanan tüp kendiliğinden açılabiliyor ve rahime sıvı akışı tekrar başlıyor.
Bana sorarsan tüp'ünü aldır ama onun öncesinde Tüp Bebek Uzmanına git lütfen ,cunku normal kadın dogum uzmanlarının bir çoğu durumu anlamıyorlar malesefki.

Umarım faydalı olur senin için .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…