hijyen

Elide mi yanmıyor ya, nasıl çay ikram etmektir bu.
Çok şaşırdım, demek yapan varmış.
Çok küçükken su vs istendiğinde annem sürekli bardağı altından tutun diye uyarırdı bizi.
Her şeyi geçtim tepsiye de o şekilde koyuyor olabilir, ama insana sıcak çay öyle ikram edilir mi ki? Çay tabağı niye var, o insanın eli yansa ne yapacak öyle alırken:/

Vallahi içmem, canım istemiyor der yine de götürmem o bardağı ağzıma
Gerçi yalan sayılmaz sonuçta başkasının eli değen bardaktan zaten canım istemez
Siz de içmeyin boşverin, kansızlık yapıyor ara verdim çay içmeye deyin

Elide mi yanmıyor ya, nasıl çay ikram etmektir bu.
Vallahi içmem, canım istemiyor der yine de götürmem o bardağı ağzıma
Gerçi yalan sayılmaz sonuçta başkasının eli değen bardaktan zaten canım istemez
Siz de içmeyin boşverin, kansızlık yapıyor ara verdim çay içmeye deyin
a,evet, böyle söyleyebilirim ☺

evet ya..bizim bi komşu da,tabağı önüne bile almaz,çatalla uzaktan alırken,yarısını yere döker..her geldiğinde, arkasından evi süpürürüm..😂
Igrencliklerden bir demet 😂
Yazin karpuzu keser ortaya getirirler,herkes ortadan yer,agzindan cikardigi cekirdekler de yine ortaya 😬oyle bicak catal getireyim,herkese ayri tabakla vereyim yok

Çok şaşırdım, demek yapan varmış.
Çok küçükken su vs istendiğinde annem sürekli bardağı altından tutun diye uyarırdı bizi.
Her şeyi geçtim tepsiye de o şekilde koyuyor olabilir, ama insana sıcak çay öyle ikram edilir mi ki? Çay tabağı niye var, o insanın eli yansa ne yapacak öyle alırken:/
evet,biz bu telkinlerle büyüdük..
bazen,yemek yarışmasına katılan gelinleri bile uyardılar;çorba kâselerini tepsiye koyun, ağzından tutmayın ,diye. bir de bu bardak yani..🤷‍♀️

merhaba arkadaşlar
çok yakın bir arkadaşım var,pandemi yüzünden fazla gidip gelmiyorum ama bazen çok ısrar edince kıramayıp gidiyorum
sorun şu ki,pandemiden önce de rahatsız olduğum bir huyu var: çayı verirken bardağı üstten tutuyor ve onun tuttuğu yere ağzımı sürmek istemiyorum.
ona fırsat vermeden almak için davransam da çoğu zaman buna fırsat bulamadan,o çoktan çayı koymuş oluyor..ben de ne kadar tiksinsem de içmek zorunda kalıyorum
kendisi aşırı alıngan bir bir insan ve bunu onu kırmadan nasıl anlatabilirim bilmiyorum..
Ben kupadan ya da fincanda içmek isterim de. Saplı bişey olursa sapından tutar

saplı bardakla veriyor,zaten ama yine de her defasında ağzından tutuyor..🤦‍♀️
Onunkisi alışkanlık olmuş.ne kadar uyarsanda yapar..bize de annem ,birisi şu istediği zaman bardağın ortasından bile tutmamıza izin vermezdi.avuç içi yukarı bakar ve bardak parmakların ucuna konarak götürülürdü😂 hatta o bardak mümkün olduğunca parmakların en üç kisminda durmalıydı. Bende hep düşüreceğim diye korkardım

Çayın yanına kek, poğaça illa ikram yapıyodur, onu da aynı elle yaptığını ve yediğinizi düşünün. Ayrıca ellerini az önce siz gelmeden köpüklü köpüklü yıkadığını hayal edin, batmaz.

Virüs zamanlarında gezmeyi bilen bence bundan rahatsız olmamalı.
O insan size sunduğu ikramları da kendi elleriyle yapıyor. Çayın içine elini sokup çıkarmadıkça bence bir sıkıntı yok.

Cilgin bi fikirle geldim.
Ya sise suyla yada pipetli icecekle git arkadasina. Cay yaptirma. Kendi icecegini kendin gotur kucuk meyve sulari vs pipetle takilirsin.
bardaga bosaltayim derse ben pipetçiyim dersin olur biter :))

O insan size sunduğu ikramları da kendi elleriyle yapıyor. Çayın içine elini sokup çıkarmadıkça bence bir sıkıntı yok.
ama sadece virüs zamanı değil,eskiden de bu tür şeylere çok dikkat ediyordum.. bence hoş bir davranış değil.

Cilgin bi fikirle geldim.
Ya sise suyla yada pipetli icecekle git arkadasina. Cay yaptirma. Kendi icecegini kendin gotur kucuk meyve sulari vs pipetle takilirsin.
bardaga bosaltayim derse ben pipetçiyim dersin olur biter :))
olmayacak şey değil 😅
zaten çantamda mutlaka pipet taşırım,dışardan pet şişe şu falan aldığımda öyle içerim☺

Onunkisi alışkanlık olmuş.ne kadar uyarsanda yapar..bize de annem ,birisi şu istediği zaman bardağın ortasından bile tutmamıza izin vermezdi.avuç içi yukarı bakar ve bardak parmakların ucuna konarak götürülürdü😂 hatta o bardak mümkün olduğunca parmakların en üç kisminda durmalıydı. Bende hep düşüreceğim diye korkardım
işte aile görgüsü böyle bir şey..☺

Direk söyleseniz bu pandemide takıntılı oldum. Bardağı üstten tutunca içemiyorum diye.
Benim bir yakınım söyledi de🙈 onun bardağına herkes çok dikkat eder yada kendisi alır

arkadaşınıza pandemide söylemeyeceksiniz de ne zaman söyleyeceksiniz?

canım yaa önceden dikkat edip önemsemezdim hiç ama malum virüs var bardağı buradan tutma allah korusun hastalık falan bulaşır birisine,sen de üzülürsün sonra deyin.artık buna da alınmasın bi zahmet

merhaba arkadaşlar
çok yakın bir arkadaşım var,pandemi yüzünden fazla gidip gelmiyorum ama bazen çok ısrar edince kıramayıp gidiyorum
sorun şu ki,pandemiden önce de rahatsız olduğum bir huyu var: çayı verirken bardağı üstten tutuyor ve onun tuttuğu yere ağzımı sürmek istemiyorum.
ona fırsat vermeden almak için davransam da çoğu zaman buna fırsat bulamadan,o çoktan çayı koymuş oluyor..ben de ne kadar tiksinsem de içmek zorunda kalıyorum
kendisi aşırı alıngan bir bir insan ve bunu onu kırmadan nasıl anlatabilirim bilmiyorum..
Güzel dertmiş 😀 allah sabır versin kardeşim 😀

Back
X