Bugün sizlerle yabancı bir sitede gezerken bulduğum bu güzel bilgiyi paylaşmak istiyorum. Doğal hindistan cevizi yapını almak için bir sürü para harcıyoruz. Oysaki evde yapmak çok kolaymışş.
Tek ihtiyacınız olan pasta börek yapımında kullandığımız hindistan cevizi tozunu önce düşük sonra da yüksek hızda 15-20 dakika kadar blenderdan geçirmek. Miktarını ihtiyacınıza göre belirliyorsunuz. İşte bu kadar basit. Resimleri de vardı ve gayet başarılıydı sizlerle paylaşmak isterdim cep telefonundan girmiştim o siteye bu nedenle linkini veremiyorum.
Yalnız dondurmamanız gerektiği söyleniyor.
Az önce denedim fakat hindistaz cevizi tozları çok ince olduğu için kullandığım blender pek yararlı olmadı. Annem gelsin bir de ona soracağım. Belki o bir yolunu bulur
Elde ettiğiniz yağı;
Meyve salatalarında kullanabilirsiniz oldukça sağlıklı
Yüzünüze ve saçınıza sürebilirsiniz harika bir nemlendirici :)
Artık katkısız ve orjinal olan katı formda %100 hindistan cevizi yağının 50ml si 5,5tl olarak alabiliyorken neden bu kadar zahmete giriyoruz bende bunu anlamadım:44:
Uğraştığınıza değer mi, hem ülkemizde artık bu tarz toropikal bölgede yetişen bitki ve meyvelerin yağları pahalı değil
Artık katkısız ve orjinal olan katı formda %100 hindistan cevizi yağının 50ml si 5,5tl olarak alabiliyorken neden bu kadar zahmete giriyoruz bende bunu anlamadım:44:
Uğraştığınıza değer mi, hem ülkemizde artık bu tarz toropikal bölgede yetişen bitki ve meyvelerin yağları pahalı değil
Evet coconut yagi saclari nemlendiriyor. Kafa derisinde olan egzamaya iyi geldigide soyleniyor. Ve estetisyenler ve dermatologistkerde coconut yagini tavsiye ediyorlar. Banyo yapmadan bir iki saat once masaj yaparak surun saciniza yada aksamdan surun sabah yikayin saclariniz yumusacik oluyor. Ben arada bir aklima gelince yapiyorum yumusak hafif oluyor saclarim.
Evet coconut yagi saclari nemlendiriyor. Kafa derisinde olan egzamaya iyi geldigide soyleniyor. Ve estetisyenler ve dermatologistkerde coconut yagini tavsiye ediyorlar. Banyo yapmadan bir iki saat once masaj yaparak surun saciniza yada aksamdan surun sabah yikayin saclariniz yumusacik oluyor. Ben arada bir aklima gelince yapiyorum yumusak hafif oluyor saclarim.