Yöresel Tarif Hinkal Şapkalı Gürcü Mantısı (Resimli)

Yöresel Yemekler
yarın kıymalısını denicem resimlerini korum becerebilirsem artık ilk defa hamur acıcam CADIARZU

of of libim sen niye ist değilsin yaa
hergün yemeğe gelirdim sana
ben üşeniyorum bazen
yapmakta istiyorum ama
Ah be gülümmafoldumben
Siz neden Libya da değilseniz ben de o yüzden İstanbul da değilim işte..
:gitme:
Nasip,mukadderatŞeniz
olsun iyi açıdan düşünmeli değil mi,sizin taa Libyalarda benim se İstanbulda Fransada İsveçte Türkiyenin ve Dünyanın her yerinde bir sürü kapım oldu:kedi:
Rabbim muhabbetlerimizi daim etsin..
Üşeniyor insan bazen evet gülüm hele hava sıcak olunca bir de bebişleryerimseniben
Lakin dün o kadar canım çektiki abartmıyorum mutfağa koştum şappadanak hazır ettim kızçemlekaydirigubbakcemile3

yarın kıymalısını denicem resimlerini korum becerebilirsem artık ilk defa hamur acıcam CADIARZU
İnşallah güzel olur Lyre can
Takıldığın yer olursa seve seve cevaplarız inş.

Tabii ki canım benim yaratmak bir tek Rabbim'e mahsus ben de yazdıktan sonra rahatsız olmadım değil haklısın başka türlü anlatamadım gerçekten çok hoş olmuş:kedi:

Tabii ki canım benim yaratmak bir tek Rabbim'e mahsus ben de yazdıktan sonra rahatsız olmadım değil haklısın başka türlü anlatamadım gerçekten çok hoş olmuş:kedi:

Ameller niyetlere göredir canım,Rabbim içimizi biliyor tabi.
İltifat maksadı ile söylemişsinŞeniz
Allah razı olsun..

maharetli marifetli bacım bnm.ellerıne sağlık sana diyecek söz bulamıyorum artık allah seni eksik etmesin cnm bnm.allaha emanetsin..

liboşum görüntü beni bitirdi :gitme:
bir bir ailede farklı kültürlerin buluşması olursa işte böle gürcü mantısıda çıkar..boşnak böreğide,kayseri mantısıda,arap kurabiyeside....daha neler neler duyacağız kimbilir??:umursamaz:
birde hatun böle meraklı olursa ..eeee..yapacak birşey yok ozamankaydirigubbakcemile2
bence senin hobilerini ve marifetlerini kaleme alma zamanın gelmişte geçiyor bile datlumzemuszemusbir blok açsan fevkalade tek başına götürürsün sen bu işi:lepi:
ellerine emeğine yüreğine ve iyi niyetine yerimseniben sağlıkopuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
süper süper süperrrr olmuş yine:lepi:
bütün samimiyetimle söylüyorum senn yapıpta benm yemeyeceğim hiçbirşey yoktur herhaldekaydirigubbakcemile5

maharetli marifetli bacım bnm.ellerıne sağlık sana diyecek söz bulamıyorum artık allah seni eksik etmesin cnm bnm.allaha emanetsin..
Amin ecmain Şeniz
Allah razı olsun arkadaşım..

Sen şişir beni şişir:kedi:
göstercem sana kaydirigubbakcemile3
kendi az becerikli sanki...
hepinize kocaman maşallah barekallah ..
hamurumuzda var yavrucuklarzemuszemus
beceriksiz türk kadını görmedim diyebilirim..opuyorumnanaktan
blog işi çok gündemde uzum zamandır sizlerin ve çevremin sayesinde,çok teşekkür ederim ne kadar iyi niyetlisiniz siz ya.kaydirigubbakcemile5
olursa mutlaka paylaşacağım sizlerle..
şimdilik yok..
:1rolleyes:

zemuszemuskaydirigubbakcemile5
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
:kedi::umursamaz::kedi:
:roflol:kaydirigubbakcemile3:sm_cool:
vereliniortak
turkbayragi:enbuyukkk:

:1shok: libyanacim sana diyecek söz bulamiyorum ne desem az masallah
ne bu maharet böyle gözlerim yerinden firladi icte aynen böle:1shok:
yapan ellerin dert görmesin iyiki varsin kk da hergün yeni tarifler ögreniyoruz artikvereliniortak
hani eski arkasi yarinlar vardi ya iste onun gibi bekler olduk yarin neler gelecek diyekaydirigubbakcemile5
mutlaka deniycem denemesem catlarim:jeyyar:
ellerine emegine saglik canimopuyorumnanaktana.s.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Arkası yarın he kaydirigubbakcemile3
Allah iyliğini versin gülüm..
:kedi:

libyanacım ben bu mantının neredeyse aynısı kazakistan mantısı olarak yapıyorum bir farkla ben buharda pişiriyorum... mukemmel ve çok özel bir tadı var..
ellerine kollarına sağlık opuyorumnanaktan

Evet aynen gülüm Orta Asya ülkelerinde çok bilinir ve pişirilir bu mantı farklı şekil ve adlarla..
kocaman ve çok leziz birşey
Zaten aslı buharda pişirilir özel tencereleri olur lakin her evde bulunmadığından kaynama usulunu yazdım

yemede yanında yat..çok harika görünüyo

Çok sağol gülüm..:kedi:

Kıyamam sen de çok takılıyorsun yemek bölümünde tatlısı yaaa bakıp bakıp acıkıyorsundur değil mi bana öyle oluyor da doğru mutfağa koşuyorum kaydirigubbakcemile3

İnanır mısın bugün bu mantılardan yapacaktım canım çekti lakin yaprak sardım -yaşasın başardım-kaydirigubbakcemile3 o yüzden başka bahara kaldı..

Ramazan da yapaırım inşaAllah..

Şeniz

benim de baba tarafım gürcü olduğu için bildiğim ve sevdiğim 1 yemek. bizimkiler de buharda yapıyor hinkali. aslında hinkal cin mantısına da çok benziyor yapılışı ve tadıylya.

benim de baba tarafım gürcü olduğu için bildiğim ve sevdiğim 1 yemek. bizimkiler de buharda yapıyor hinkali. aslında hinkal cin mantısına da çok benziyor yapılışı ve tadıylya.

Evet ..
Aslı buharla pişirilir o zaman çok daha lezzetli olur..
Ama haşlanıp sosla servis edildiği zaman da çok güzel oluyor

bunu bildiğine göre sen hokkoruya bilmemen elde değil benimde anane
çerkez bizde çok yaparız dediğin gibi patateslisi şahane olur ama sizin kapatma şekli değişik
biraz bizim ki uzunu
bak hatırlattın iyi oldu bayramda yaparız
inşallah
emeğine ellerine sağlık minnoş

Ayy ben bunu biliyorummmm. Bizde yaparız ama bizimki daha ufak olur,normal mantıdan biraz daha büyük olur içinede sadece soganla kavrulmuş patates koyarız,,üstüne yogurt üfffff canım çekti yaaaa ..ben normal mantıdan daha çok severim hatta.a.s . ama ben yufka açamıyorum kii hamur bile yoğurmayı beceremiyorum..ramazan ramazan yapılırmı bu bana yaaaa:çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

Çok sağol tatlısı.
Sen haluju mu diyorsun yoksa..
hokkoru ya mı hokkor mu bilemedim kaydirigubbakcemile3

Yiğitim:teselli:
Yapabilirsin arkadaşım;ben de ilk defa yapmıştım gayet kolaydı..Sonrasında yapa yapa elim alıştı..
Hamur pamuk gibi olduğu için rahatlıkla şekil verebiliyorsun.
umarım bir gün denersin
ikram edebilsem ama nerde...

Ben bu şekli veremem sanırım, beceremem yani
ama çok canım çekti cokacimcoook
yani yapamam gibi geliyo çok zor gözüküyo
:gitme: Ellerinize sağlık :gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…