- 10 Eylül 2023
- 19
- 15
- 3
- 35
- Konu Sahibi Kendini bilen biri
-
Arkadaşlara ve eşyalara zarar verme yok olsaydı kesin onunda söylerlerdi, etkinlik sırasında masada çk oturmuyor ayakta gezmek istiyormuş, oğlum çk meraklı ve her yeri incelemek istiyor hareketliliği de var doğru, sanırım öğretmenin dikkatini dağıtıyor.2 hafta gibi sürede tabiri caizse biletini kestiler malesef bnce de erken alışma süreci geçiriyor sonuçta, ne yazık ki diğer anaokullarına da böyle olacaktır.şimdi nereye vermeliyim napmalıyım diye düşünüyorumÇocuk sınıfta neler yapıyor düzeni mi bozuyor, arkadaşlarına veya eşyalara mı zarar veriyor gerekçeleri ne? Tek sıkıntı hareketli olması ve yerinde durmaması mı yani? Sadece sebep buysa belki henüz kurallara düzene adapte olamamıştır. İki hafta erken değilmi bu karar için.
Kesinlikle.. Her çocuk aynı alışma sürecini geçiremez ama hareketli oğlum ve uğraşmak istemediler.Biraz hızlı yorum yapmamışlar mı ya?
Katılıyorum size.Daha yeni Bi yer ve sınıf sadece 8 kişilik.çk göze battı sanırım oğlum.şimdi tam zamanlı özel eğitimli Bi kurum arıyorum önemli olan oğlum, ordan da alacağım zaten.Bi çocukla başa çıkamadık beceriksiz aynı zamanda eğitimsiz bir kurumuz demişler üstü kapalı. Her yere yorum yazardım ben bu anaokulu hakkında. Daha okul açılalı kadar oldu, tüm çocukları süs bitkisi sanıyorlar galiba
8 kişilik sınıfta bir çocukla başa çıkarmıyorlarsa acilen o kurumu kapatmaları gerek. Böyle rezillik olamaz gerçekten. Kamyon yüküyle para alıyorlardır bir de hiç utanmadanKatılıyorum size.Daha yeni Bi yer ve sınıf sadece 8 kişilik.çk göze battı sanırım oğlum.şimdi tam zamanlı özel eğitimli Bi kurum arıyorum önemli olan oğlum, ordan da alacağım zaten.
keyifleri , rahatları bozulmuştur.Biraz hızlı yorum yapmamışlar mı ya?
Öncelikle "hiperaktivite" bir psikiyatr tarafından koyulması gereken bir teşhistir. Bir anaokulu öğretmeni her hareketli çocuğa hiperaktif falan diyemez yani. O ciddi bir durum.Merhaba hanımlar, size bir konuda danışmak istiyorum, oğlum 4 yaşında ve özel anaokuluna gidiyor henüz 2 hafta oldu ama hiperaktifliginden yerinde durmamasından bahsettiler ve kısaca ya kısa süreliğine verin ya da oğlunuzu kurumumuzdan alın dediler.tabi ki anne olarak çk üzüldüm konuşma sırasında gözlerim doldu. bu cumartesi de çocuk psikiyatristi ile görüşeceğiz gerekli eğitim ne varsa başlamak istiyoruz ama bir şeyi merak ediyorum çalışan anneyim kısa seans eğitimler haricinde, sabah 8 buçuk akşam 5 olan hiperaktif çocuklara özel anaokulu gibi eğitim kurumları oluyor mu? Araştırdım net bilgiye ulaşamadım, aranızda bu tarz okula çocuğunu gönderen var mı? Teşekkurler.
Psikiyatrise götürmediğim için öyle Bi kesinlik yok ama tabi oğlum hareketli, diğerleri de uslu uslu oturuyormuş demek ki bizimkisi göze battı tam gün kabul etmiyorlar. Şimdi nerde nasıl tam gün olan iyi bir eğitim verebilirim diye ona odaklandım. Çalışan anne olmak çalışmak zorunda olmanın acı tarafları ne yazık ki. İyi dilekleriniz için çk teşekkur ederim çk incesiniz.Sizin çocuğunuzun hiperaktif olduğu konusunda bilginiz var mıydı?
Böyle bir şey yoksa 2 haftada ne çabuk teşhis koyup okuldan ayırmışlar.
Bütün çocuklar uslu uslu oturuyormuymuş?
Baştan savma bir okul gibi geldi bana,üzülmeyin evladınız için hayırlısı olsun.
Yok muÖncelikle "hiperaktivite" bir psikiyatr tarafından koyulması gereken bir teşhistir. Bir anaokulu öğretmeni her hareketli çocuğa hiperaktif falan diyemez yani. O ciddi bir durum.
İkincisi, maalesef hiperaktif çocuklara ayrı anaokulu diye bir şey ülkemizde yok. Psikiyatr eğer "Özel eğitim" alması gerektiğini söylerse, haftada birkaç seans bir Özel Eğitim Kurumu'nda muhtemelen "Duyu Bütünleme" terapisi önerir. Bu terapi çocuğunuzun uyaranlara karşı bedensel regülasyonunu düzenlemeye yarar.
4 yaşında henüz Bi tanı almadı doktora götüreceğim ne diyecek merak ediyorum. Doğru diyorsunuz ama malesef böyle düşünmüyorlar kısa kesiyorlar hemen.Daha önce dehb tanısı almış mıydı? Kaç yaşında? 4-5 yaşında bile bu tanıyı koymakta zorlanıyorlar kaldı ki bu tanıyı koyacak kişi psikiyatr bu tanıyı bir öğretmen koyamaz. Düzeni bozuyor, uyum sağlayamıyor ne yapabiliriz gelin beraber çözüm bulalım diyip sizi yönlendirmek yerine okuldan dışlamak atmak nedir? Hemde uyum haftasında? Bence okulu bağlı olduğu bakanlığa şikayet edin meb ya da aile sosyal pol. hangisiyse kimse bir çocuğa ve anneye böyle yaklaşmamalı. Okullar, öğretmenler bizleri geliştirmek, rehberlik etmek için varlar yok saymak için değil.
Teşekkur ederimÖğretmen ve kurumda çok önemli ilk verdiğim yerde şikayet yoktu öğretmen sonradan sorunca söyledi isteksizdi yapmak istemiyodu diye üç yaşında başlamıştık. Sonra başka yere verdim şikayet vardı ama Alin demediler bir yıl gitti ikinci yıl öğretmen değişti alın cocugu dediler. Başka yere götürdüm öğretmen anlattığıniz kadar kötü değil çocuk sizi kotkutmuslar dedi hiç şikayet etmedi. Oğlum hiperaktif tanısı var ilkokulda öğretmen doktora yönlendirdi ilaç kullanıyor hala. Farklı kurumları deneyin anlayışla bir yer vardır mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?