HİPEREKOJEN FOKUS ( Kalpte )

formidea

tırı vırı...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2016
2.153
2.861
83
Merhaba kızlar.

Bugün itibariyle cok sükür ki 22+1 hamileyim. Detaylı ultrason yaptırdım, özel hastaneye gidiyorum. Yapan Prof. İstanbul' dan geliyor. Tabii ilk çocuğum olduğu için olabildiğince hassasım.

Prof., ense kalınlığı iyi, burun kemiği, elleri, ayakları, organları herşey normal dedi. Fakat kalpte, hiperokojen fokus gördüğünü, bunun down sendromu bulgusu olduğunu fakat sadece bu bulgu görüldüğünü söyledi. Sağlıklı bebeklerde de görülüyormus, yani sadece down olanlarda olmuyormus. Diğer herşey ama herşey cok iyi... 2 li taramam güzel, kendi Dr. um 3' lü taramaya bile gerek yok dedi.

Gel gelelim Prof. Amniyosentez istemese de, benim kan verip test yaptırmamı ( bu test yurtdışına gönderiliyor, 2 bin TL civarındaymış ) istedi. Sonuçlar elimize gelsin, ne olacağını bileyim dedi.

Kendimi Prof. Un yanından çıkınca, hıçkıra hıçkıra ağlamaktan alıkoyamadım. Hala gözlerim agrıyor.

Kendi Dr. um istiyorsan, için rahat edecekse yaptır dedi. Ben herkes yaptırsın isterim dedi. Bunlar para tuzagı mı? Yasayan var mı?

Derdime çare olun, içim içimi yiyor.

Burdan bişey diyemeyizki yaptırma deriz çıkar (Allah korusun) yaptır deriz bişey çıkmaz. Başka bi Dr.a daha gidin bence ona göre karar verin.

Tek başına çok anlamlı değil.
Ayrıca zamanla da kayboluyor genelde.
Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi için rahat etsin istiyorsan fetal eko çektir ama bence bişey çıkmayacak.

Allah esirgesin öyle bir şey çıksa çocuğunuzu aldırmayı düşünüyor musunuz? Çünkü bu hastalığın bir çaresi yok. Sadece o riskin gerçek olup olmadığını öğrenmiş olacaksınız.

Aldırmayı düşünüyorsanız yaptırın. Düşünmüyorsanız da üzülmenize değmez.

Burdan bişey diyemeyizki yaptırma deriz çıkar (Allah korusun) yaptır deriz bişey çıkmaz. Başka bi Dr.a daha gidin bence ona göre karar verin.

Söylediği şey sağlıklı bebeklerde de görülebilirmiş. 1/1000 orandan bahsediyor.
Yaşayan var mı diye bilgi almak istedim, tabii baska Dr. a gidicez yarın.
Yine de teşekkür ederim.

Söylediğiniz gibi fetal eko neyse onu yaptıracağım.

Kişilik olarak cok rahatımdır ve cok güzel bir hamileligim varken, bugun beni üzdüler.
Cok teşekkürler kızlar tavsiyeleriniz için

Öncelikle çocuk kardiyolojisine fetal eko çektirin bence.

Tek başına çok anlamlı değil.
Ayrıca zamanla da kayboluyor genelde.
Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi için rahat etsin istiyorsan fetal eko çektir ama bence bişey çıkmayacak.

Yooooook! O bizim dünya tatlısı kızımız. Öyle birşeyi allahım göstermesin, onu sağlıkla kucağıma alayım.

Hayatta neyin garantisi var ki hem?

Yooooook! O bizim dünya tatlısı kızımız. Öyle birşeyi allahım göstermesin, onu sağlıkla kucağıma alayım.

Hayatta neyin garantisi var ki hem?

O zaman hiç üzme kendini arkadaşım. Ben de bir şey çıkacağını sanmıyorum.
Sen yine içini rahatlatmak için fetal eko çektir ama.

Insallah bi problemi yoktur bebeginizin,saglikla dogar.

2 Bin lira sizin icin cook buyuk bi para degilse bence yaptirin,aklinizda kalmasin.

Söylediğiniz gibi fetal eko neyse onu yaptıracağım.

Kişilik olarak cok rahatımdır ve cok güzel bir hamileligim varken, bugun beni üzdüler.
Cok teşekkürler kızlar tavsiyeleriniz için
Fetal eko bebeğin kalbini inceler ama anne karnındayken yapılır. Çocuk kardiyologları yapar, daha detaylı inceleme oluyor.
Ama yazdığım gibi tek bulgu olarak çok anlamlı olmayabilir

Ustelij oglumdan once de iki ölü dogum hikayem var ondan dolayi amniyo yaptiralim dedi dr ama gerileme ihtimali cok yuksek dedi ben bile korkmadim siz hiç korkmayın

Çok sağol canım, benim ilk gebeliğim. Evliliğimin 4. Ayında hamile kaldım, cok sükür bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım. İnşallah sağlıkla ben de sizin gibi kucağıma alırım bebeğimi.

bence amniosentezi yaptırma diğeri için maddi durum onemlı... yanı bunu bıçok kişiye soyluyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…