Hiperekojen odak ve barsak :(((

Bade11

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
8
0
16
İstanbul
Merhaba kızlar aranıza yenı katıldım,19+2 haftalık hamıleyım 13. haftamda 2.duzey usgde bebegımın kalbınde 2adet parlaklık gözüktü (hiperekojen odak) daha sonra 18. haftada tekrar gırdıgımde gravıde I hiperekojen barsak yanı barsaktada parlaklık görüldü. amnıyosentez önerdıler ıstemedım ama cok uzuluyorum basına böle bıse gelen varmı

merhaba bade
Sırf sana cevap verebilmek için üye oldum...Seni çok iyi anlıyorum.Bende şu an 21 haftalık hamileyim.Renkli doopler yaptırdım 2 adet hiperekojen odak ve hiperekojen bağırsak saptandı.down sendromu riski yüksek dediler.Amniyosentez önerdi doktorum.Beynimden vurulmuşa döndüm.Daha sonra başka bir hastaneden başka bir doktora gittim Oda aynı şeyi gördü ve söyledi.Amniyosentezi önerdi.Alacağım sonuçtan korka korka yaptırdım.Fakat Allaha çok şükür sonuç iyi geldi.Bebeğim sağlıklı ve down sendromu riski tamamen ortadan kalktı dedi doktorum.O kadar mutluyum ki anlatamam.Sende amniyosentezi yaptırsan da yaptırmasan da için rahat olsun.Hiç bişey yoktur bebeğinde inşallah...Yaptırınca için rahatlıyo emin oluyosun hepsi bu.Ama artık eminimki sadece hiperekojen görüntüsü var diye bebek down sendromu diyemezsin.Daha birçok bulgu olursa ilaveten risk artıyo...
Korkma umarım içini rahatlatmışımdır.Ben rahatladım çok mutluyum...Sende rahat ol...Allah herkesin yavrusunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin..Aminnnn...

Tesekkur ederim cok sevindirdiniz beni bende 2 ayri doktora gittim ikiside bagrsagindaki odagi goremedi pazartesi gunu bende 21+0 olucam amniyosentez yaptirmadim cunku isim geregi a.s yaptiran gebeleri goruyorum bazilari dusukle sonuclaniyo inaniyorum bebeklerimiz saglikli:))) tevekkul ediyorum dewamli odaklarin kaybolacagindan eminim bende 23 te doppler yaptiricam ins kalbindeki parlaklikta gecer:))) cinsiyeti nedir bebeginin?

Biraz olsun içini rahatlatabildiysem ne mutlu bana.Ama ben rahatlığımı sevincimi ve bu tarz parlaklıkların Allahın izniyle sorun olmayacağını bildirmek istedim.
Düşük tehdidi benide çok korkuttu ama çok dua ettim ve yaptırdım.Şimdi bende senin gibi bu parlaklıkların kaybolmasını bekliyorum.İnşallah kaybolacaktır.
Bebeğimin cinsiyeti erkek...
İnşallah bir oğlum olacak.......... ya senin ??

kızım olacak allahın ıznıyle benımde)
dewamlı dua edıyorum, 23.haftada doppler ultrasonum var ıns ordada baska bır sıkıntı görülmez bende eskısı kadar dusunup uzulmemeye dıkkat edıyorum ben emınım sağlıklı bebeklerımız Rabbım sağlıklıca elımıze ayağımıza kavustursun anne olmak zok zorms

Merhaba arkadaşlar. Bende 20+2 de renkli dopplere girdim. Bağırsaklarında grade 2-3 parlaklık görüldü, amniyosentez yaptırmadım korktum, harmony testi yaptırdım sonucu bekliyorum. Sizdeki parlaklıklar geçtimi? Cevap verirseniz sevinirim.

Benim dörtlü testim sorunlu çıkmış apar topar amniyosentez demişlerdi. İyi bir perinatoloğa gittik orda da iki tane hiperekojen odak görüldü. Hiperekojen odak tıpta literatür bilgisi olarak normal insanlarda yüzde beş oranında görülüp bebeğin kalbinde asla sorun bırakmaz.doğumdan sonra geçmektedir ancak downlularda bu oray %18 eçıkmaktadır.bu yüzden bana da harmony test önerildi sonucumuz daha yeni geldi allaha bin şükür temiz.darısı diğer sonuç bekleyenlerin başına inşallah hayırlısı ile.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

iyi gunler konuyu cok once acmissiniz acaba bebeginizn durumu duzeldimi bende hamileyim ve ayni sikinti ile karsi karsiyayim

Söylediklerinin aynısını yaşıyorum bugün amniyose tez yyaptırdım sonuç bekliyorum bebeği doğan var mı

Merhaba bebeğimiz nasıl doğdu acaba bende de aynı sorun var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…