Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hipo hipoyum, ilk öğrendiğimde 14 yaşındayım regl olmadığım için kadın doğuma gitmiştik, o gün öğrendim normal yolla hiç regl olamayacağımı, şu an 27 oldum ve 13 senedir ilaçla regl oluyorum. İlacı bırakırsam kemik erimesi olacağını kalp hastalıkları hepsi başlyacak olduğunu öğrendim. Arada birkaç ay ilacı bıraktım belki düzelmiştir diye ama maalesef böyle yaşayacaz. Evlendim, bebek istedik zaten baştan eşim durumumu bildiği için bir sorun olmadı gizlemedim hiç. Aşılamada oluyor dediler ama biz direk tüp bebeğe başladık, ilk seferinden pozitif aldık ama 7 haftalık kalbi durdu geçen hafta kürtaj oldum. İkinci transferi bekliyorum. Dr meraktan sordum göğüslerimiz küçük böyle hastalar emzirebilirmi diye, dr prolactin hormonu bizde olduğunu bizim problemimiz sadece üremeyle ilgili dedi ve doğru hamile kaldığımda o kadar büyüdü ki memelerim, anlayacağınız her şeyin çaresi var yeni öğrenmediniz herhalde, bizim doğal olarak rahimde küçük oluyor o yüzden ikiz gebelik riskli biraz demiştiMerhaba ben hipo hipo tanılıyım bu hastalık konusunda yaşadıklarınızı deneyimlerinizi merak ediyorum gerçekten çok zor bi süreç
Öncelikle çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz içinHipo hipoyum, ilk öğrendiğimde 14 yaşındayım regl olmadığım için kadın doğuma gitmiştik, o gün öğrendim normal yolla hiç regl olamayacağımı, şu an 27 oldum ve 13 senedir ilaçla regl oluyorum. İlacı bırakırsam kemik erimesi olacağını kalp hastalıkları hepsi başlyacak olduğunu öğrendim. Arada birkaç ay ilacı bıraktım belki düzelmiştir diye ama maalesef böyle yaşayacaz. Evlendim, bebek istedik zaten baştan eşim durumumu bildiği için bir sorun olmadı gizlemedim hiç. Aşılamada oluyor dediler ama biz direk tüp bebeğe başladık, ilk seferinden pozitif aldık ama 7 haftalık kalbi durdu geçen hafta kürtaj oldum. İkinci transferi bekliyorum. Dr meraktan sordum göğüslerimiz küçük böyle hastalar emzirebilirmi diye, dr prolactin hormonu bizde olduğunu bizim problemimiz sadece üremeyle ilgili dedi ve doğru hamile kaldığımda o kadar büyüdü ki memelerim, anlayacağınız her şeyin çaresi var yeni öğrenmediniz herhalde, bizim doğal olarak rahimde küçük oluyor o yüzden ikiz gebelik riskli biraz demişti
Çok teşekkür ederim İnşallah bir sorun çıkmaz, doğrusu ben hiç öyle detaylı sormadım hiç bir doktora, sadece lh ve fsh hormonu neredeyse yok diyecek kadar az sonuçla geliyordu, dr beyin yumurtaları uyarmıyor kendiliğinden o yüzden adet olamıyorsun dedi, benim yumurtalar ve rahim baştan hep küçüktü, ben hep cyclo progynova harici bir şey kullanmadım bu yaşıma kadar, oda bir ara yoktu o süreçtete mycroginon kullandım bir seneye yakın doğum kontrol hapıydı, prolaktin yüksek çıktığı için değil sanırım tüp bebek sürecinde aldığım hormonlar yüksek olduğu için yumurta toplama işleminden sonra bana dostinex yazmıştı doktorum prolaktini düşürmek içinÖncelikle çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz içinYok yeni öğrenmedim lakin çevremde bu hastalığa sahip kimse yok biraz tanı almam çok uzun sürdü ilk regl olmadığım için özel hastanede kadın doğuma gittim bana olursun olursun her şey normal diyip ilaç verip gönderdi onun haricinde başka doktora da gitmedik sonra tekrar devlette doktora gittiğimde hormonlarla alakalı bir şey olmadığını endokrine gitmemi söyledi endokrine gittim ilaçla adet olabildiğimi kendi kendime hiç olmadığımı söyledim hipofiz mrı istedi hipofizimde adenom vardı onunla ilgilenilmedi o dönem fsh lh içeren ilaç verildi o ilaçta piyasada yoktu o dönem 6-7 ay sonra buldum üniversite hastanesinde verildi kanlar alındı belli saatlerde tekrar doktoruma gidecekken devletten istifa etmiş sonra ünide bu tanı düşünüldü hatta kalman sendromu düşünüldü genetiğe gittim çok şükür değilmişim genetik kromozomlarda da bi bozukluk yok derken hep doğum kontrol hapları kullandım doktorum kendine özel muayene açmış o zamanlar pahalıydı yine gittim işte bana yumurtalarımın olduğunu ama hipofizimin yumurta hormonu üretemediğini söyledi bu arada hipofiz adenomu 2 ye çıkıp prolaktinimi yükseltti sizde bu gibi sorun varmıydı bilmiyorum ama prolaktin için ilaç verip küçüldü şu an ne durumdalar bilmiyorum çünkü bu süreç insanı inanılmaz yıpratıyor o yüzden salmıştım ta ki karşıma evlenebileceğim biri çıkana kadar tekrar gittim doktora ona anlatmam gerekiyordu çünkü 3 yıldır doktora gitmedim ama ilacı hiç bırakmadım adetim düzenli ilaç sayesinde ultrason çekildi yumurtalarım normalden küçük boyutta denildi doktora daha göstermedim daha önce hep normal çıkmıştı boyutları aynı zamanda hormonlarıma da baktırmak istiyorum ama adetliyken bakılıyormuş sizde de böyle bi sorun var mıydı biraz endişelendim bu hastalığa sahip çevremde hiç kimse yok o yüzden hamilelik düşündüğümde nasıl bir yol izlenir bilmiyorum bende 27 yaşındayım kullandığın doğum kontrol harici ilaçların var mıydı ? Hamilelik düşünmeden önce. Çok geçmiş olsun umarım 2. Transferiniz iyi geçer tutunur sağlıkla kucağınıza tutunur
![]()
Rica ederim ne demek. Benim yumurtalar normal boyuttaydı hep ilk defa normalden küçük denildi doktora göstermedim henüz ama çeken kişi hastalığın ne diye sorduğunda yumurtalar uyarılmadığı için küçük olduğunu söyledi sizin tüp bebek sürecinde hormon aldığınız içinde ben hipofiz bezimdeki adenomlar için dostinex kullanmıştım hipo harici başka hastalığınız var mıydı ?Çok teşekkür ederim İnşallah bir sorun çıkmaz, doğrusu ben hiç öyle detaylı sormadım hiç bir doktora, sadece lh ve fsh hormonu neredeyse yok diyecek kadar az sonuçla geliyordu, dr beyin yumurtaları uyarmıyor kendiliğinden o yüzden adet olamıyorsun dedi, benim yumurtalar ve rahim baştan hep küçüktü, ben hep cyclo progynova harici bir şey kullanmadım bu yaşıma kadar, oda bir ara yoktu o süreçtete mycroginon kullandım bir seneye yakın doğum kontrol hapıydı, prolaktin yüksek çıktığı için değil sanırım tüp bebek sürecinde aldığım hormonlar yüksek olduğu için yumurta toplama işleminden sonra bana dostinex yazmıştı doktorum prolaktini düşürmek için
Yok başka hiç bir şey çıkamamıştı ben genetik test bile yaptırdım kendime herhangi bir kromozom bozukluğu için dr istemişti, her şey iyi çıktı. Hiç telaş etmeyin benimde yumurtalar küçük olduğu için bide geç cevap verdiği için tüp bebekte daha güçlü iğneler kullanıldı, normalde 8 günlük bir iğne süreci vardı ben 12 gün kullandım, ve 11 tane yumurta toplandı. Ben uzun ara vermedim hiç ilaçlara o yüzden kemik erimesi falan yoktu çok şükürRica ederim ne demek. Benim yumurtalar normal boyuttaydı hep ilk defa normalden küçük denildi doktora göstermedim henüz ama çeken kişi hastalığın ne diye sorduğunda yumurtalar uyarılmadığı için küçük olduğunu söyledi sizin tüp bebek sürecinde hormon aldığınız içinde ben hipofiz bezimdeki adenomlar için dostinex kullanmıştım hipo harici başka hastalığınız var mıydı ?
Yok başka hiç bir şey çıkamamıştı ben genetik test bile yaptırdım kendime herhangi bir kromozom bozukluğu için dr istemişti, her şey iyi çıktı. Hiç telaş etmeyin benimde yumurtalar küçük olduğu için bide geç cevap verdiği için tüp bebekte daha güçlü iğneler kullanıldı, normalde 8 günlük bir iğne süreci vardı ben 12 gün kullandım, ve 11 tane yumurta toplandı. Ben uzun ara vermedim hiç ilaçlara o yüzden kemik erimesi falan yoktu çok şükür
Yok başka hiç bir şey çıkamamıştı ben genetik test bile yaptırdım kendime herhangi bir kromozom bozukluğu için dr istemişti, her şey iyi çıktı. Hiç telaş etmeyin benimde yumurtalar küçük olduğu için bide geç cevap verdiği için tüp bebekte daha güçlü iğneler kullanıldı, normalde 8 günlük bir iğne süreci vardı ben 12 gün kullandım, ve 11 tane yumurta toplandı. Ben uzun ara vermedim hiç ilaçlara o yüzden kemik erimesi falan yoktu çok şükür
Hayır hiç üzülmeyin gayet iyi oluyor herşey, aşılama bile yaptırıp hamile kalanlar var biz sadece garanti olsun diye tüp bebek istedik. Ama size tavsiyem maddi durumunuz el veriyorsa tüp bebekte embriyolarınızı mutlaka pgt yaptırınBende yaptırmıştım genetik test koromozom ve kalman sendromu için benimde çok şükür ikisi de temiz çıktı. Bende 16 yaşında başladım ilaca hiç ara vermedim ama bende kemik erimesi çıkmıştı d vitamini vermişti doktor o kadar . Henüz evli olmadığım için içime su serptiniz teşekkür ederim yumurtalar küçük çıkınca biraz üzülmüştüm
Hayır hiç üzülmeyin gayet iyi oluyor herşey, aşılama bile yaptırıp hamile kalanlar var biz sadece garanti olsun diye tüp bebek istedik. Ama size tavsiyem maddi durumunuz el veriyorsa tüp bebekte embriyolarınızı mutlaka pgt yaptırın
Canım embriyolara kromozom testi yapılıyor bir engel var mı diye, daha garanti oluyor, ben yaptırmadım o kadar pişman oldum ki şimdi bebeğin kalbinin neden durduruğunu öğrenmek için biyopsi sonucunu bekliyorumTeşekkür ederim pgt ne demek tam olarak ne için yapılıyor?
Canım embriyolara kromozom testi yapılıyor bir engel var mı diye, daha garanti oluyor, ben yaptırmadım o kadar pişman oldum ki şimdi bebeğin kalbinin neden durduruğunu öğrenmek için biyopsi sonucunu bekliyorum
Ben şişli memorailda yaptırdım ekim ayında 78.500 tl ödedim şu an ne kadar bilmiyorum, pgt embriyo başı 305$’dı, evet moralimi baya yüksek tutuyordum geçen hafta kürtaj olana kadar, ama şu ara biraz toparlamaya çalışıyorum, İnşallah sizde istediğiniz zamanda hayırlısıyla kucağınıza alırsınızAnladım umarım kötü bir şey yoktur zaten yıpratıcı bir süreç tüp bebek tedavi süreci ve pgt ne kadara mâl oldu
Ben şişli memorailda yaptırdım ekim ayında 78.500 tl ödedim şu an ne kadar bilmiyorum, pgt embriyo başı 305$’dı, evet moralimi baya yüksek tutuyordum geçen hafta kürtaj olana kadar, ama şu ara biraz toparlamaya çalışıyorum, İnşallah sizde istediğiniz zamanda hayırlısıyla kucağınıza alırsınız
Allah razı olsunÇok uçuk değilmiş rakamlar buna sevindim daha uçuk rakamlar diye duymuştum . Moralinizi bozmayın bence bir kere olduysa bir daha olur biyopsi sonucunuzda olası bir şey de önlem alınır size dua edicem bende çok teşekkür ederim evlenince direk tedaviye başlamayı düşünüyorum zaten
Allah razı olsun
Evet evet direk başlayın yaşımızın şu an genç olması bizim için ava