Hipo hipolu anneler lütfen ses verin!

Hayalcem

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2020
13
14
3
37
Hipo hipo hastası bir anneyim. Devlet hastanesinde tüp bebek tedavisiyle hamile kalıp 2019 un ağustos ayında doğum yaptım. Soruma gelince benim gibi hastalığa sahip annelerin doğum sonrasında hormonlarında düzelme olup olmadığını merak ediyorum. İlaçsız adet görebilen hatta ikinci bebeğe tedavisiz hamile kalan var mı?

Malesef öyle bi durum olmuyo. Bende 12 aylık ikizlerim. Kendımden adet olmadım. Sadece fsh 0 dan 1.47 ye yukseldı ama dr aldanma ona dedı. Hormona baglı bı yukselme duser oda dedi.

Malesef öyle bi durum olmuyo. Bende 12 aylık ikizlerim. Kendımden adet olmadım. Sadece fsh 0 dan 1.47 ye yukseldı ama dr aldanma ona dedı. Hormona baglı bı yukselme duser oda dedi.
Anladım. Tüp bebek sonrası ikinci bebeklerı kendılığinden olanlar var ya belki ben de öyle olurum diye bir hayale kapılmıstım da. Sağlık olsun. Rabbim aratmadan ilk denemede verdi. Olmayanlara da versin

Merhaba bende hipo hipo hastasıyım. Tüp bebek tedavisindeyim bu hafta iğne kullanmaya başladım. Bebeğiniz olduğunu okuyunca o kadar sevindim ki inşallah bana da nasip olur. Nerde ne zaman yaptırdınız siz? Ben 1 haftadır iğne kullanıyorum ama kontrole gittiğimde bir gelişme ol aldığını söylüyolar iğneye devam diyorlar. Bu beni çok üzüyo umutsuzluğa kapılıyorum. Biraz bilgi verirseniz o kadar mutlu olurum kii..

İğne olarak ne kullanıyosunuz. Doktor rahım ölçümü yaptımı. Kandakı pıjtılasma testlerını yanı 6 genınızi incelettirdiniz mi. Her iğne bize yaramıyor. Merional kullanıyoruz genellde ve merıonalle beraber rahım kalınlassındıye estrofeme başlıyoruz. Sen sormak istediklerini sor cevaplarız

İğne olanarak GONAL-F kullanıyorum dozum 450. Genetik testler yapıldı tedaviye başlamadan bi problem çıkmadı Ultrason da rahim kalın dedi zaten bana. O ilacı da ilk defa duydum. Zeynep Kamil Hastahanesine gidiyorum.

İğne olanarak GONAL-F kullanıyorum dozum 450. Genetik testler yapıldı tedaviye başlamadan bi problem çıkmadı Ultrason da rahim kalın dedi zaten bana. O ilacı da ilk defa duydum. Zeynep Kamil Hastahanesine gidiyorum.
Gonal f bize yaramayan bir ilaç. Bizim hastalığın iğnesi merional. Rahim kalınlığıda %90 da ince ve senin kalın olması güzel. Bir daha gittiğinde kaç mm sor. 8.5 üstü olması lazım. Ben mesela ilk hamile oldugumu ogrendım 50mg progestan iğne 3 ay ve pruloton depot kullandım haftada 1 doğuma kadar. Pruloton depot 3 aylık dönemde düşük önler ve sonrakı donemlerde erken doğumu önlüyor.inşallah tedavın pozıtıf olur ama olmassada bir daha merionalle başla. Ve sgkd0 koduyla rapor çıkartım 120 lira olan iğneyi 10-15 arasında bir katkı payıyla alıyorsun. Bende 5. Tedavıde ikizlere hamile kaldım hemde tumurta takibiyle. Birde kan pıhtılasması cok önemli eger o var ise ve kan sulandırıcı iğne kullanmıyosan kılcal damarlarından kan akısı sağlanmıyo. Buda kalp atışlarını duyduktam 3-5 gün sonra bebeği kaybeymene neden oluyor. Ben yasadım. 2. Tedavım pozitif tek bebekti. Hersey normaldı kalp atıslarına kadar ama ben doktora kanım katı sulandırıcı yazın kullanayım dememe ragmen vermedı ve biz kaybettık bebeği. 6 genin incelendiği ve sonucun 1 ay sonra çıktıgı bi kan tahlili var o yapıldı mı. Onda belli olur kanının katı olup olmadıgı. Ben en don tedavimi kendim yaptım ve doktorları aret kamar hariç dinlemedim. Aydındayım ve benm hastalıgımı bılen doktor yok. Ve ben perinatolog dahi dinlemedim kan sulandırıcı konusunda. İyikide dinlemedim yoksa 23/14 tansıyonla sezeryandan çıktım.kan sjlandırıcı olmasa felç olabilidim. Doktorum doçent ve o bile dedi bana iyikide kullanmıssın ve perınatologu dinlememişssin. Yoksa felç kalbilirdin diye.
Kısaca bizim hastalıgın ilacı merional ve kan testlerini detaylı yaptır. Ve rahım kalınlıgınada dikkat et

Bende bu ay gonol f kullandım yumurtlama degerim yukselicegine düştü asılma yaptı ama umutlu degilim birde bu ilac sana yaramadi dedi doktorun merional kullandigimda cok güzel yumurtalarim olusmustu takiple kalamadim hamile o ayrı asilama yapmamıştı doktor onemli bu konuda ne yapicagimi bende bilmiyorum

İyi bi iki doktora ölçüm yaptır. Ben öyle byaptım.yumurta 16 mm oldugunda çatlattım. 36 saat sonra 4 gün sabah aksam ilişki. Hamile kaldımtan sonra da 3 ay progestan igne ve haftada 1 pruloton depot seklınde

Merhaba... Uzun zamandır girememiştim foruma. Kusura bakma. Ben Ankarda Etlik Zübeyde hanımda yaptırdım. Devlet hastanesınde. Çok memnun kaldım çünkü ekip olarak çok ilgililerdi. 12 saatlik uzaklıktan geliyordum oraya 20 gün kadar orda aılemin yanında kaldım. Beslenmeme ve moralime özen gösterdim. İlk denemede tuttu. Allahıma cok şükür. Sormak istediğiniz sorular olursa yanıtlayabılırım.

Nasıl beslediniz acaba neler yediniz

Anladım. Tüp bebek sonrası ikinci bebeklerı kendılığinden olanlar var ya belki ben de öyle olurum diye bir hayale kapılmıstım da. Sağlık olsun. Rabbim aratmadan ilk denemede verdi. Olmayanlara da versin
Canım valla ben duydum geçen 1 tane doktora gittim hipo hipo hastası olan bir hastası 2 defa tedavi olmuş sonra değerleri düzelmiş oluyor değer düzelmesi umudunu kesme ne güzel 1 bebeğin var darısı diğer isteyen herkese

Canım benim devlet hastanesi tüp bebek yada iğne tedavisi yapıyor mu sonuçta ilaçlar paralı değil mi bende hipo hipo hastasıyım 6 aylık evliyim bir kez iğne tedavisi oldum özelde iğneler çok pahalı nasip olmadı sonra virüs çıktı doktora da gidemiyorum anlatır mısın biraz lütfen

Amh değerin iyiyse ve eşinde sıkıntı yoksa takiplede çocuk sahıbı olabilirsin. Üni hastanelerinden ilaç raporu alıp takip deneyebilirsin. ben 5 tedavı oldum. 3 takip 2 aşılama. 2 takıpte hamıle kaldım ama 16 mmde catlatmak gerekiyo. Yumurta fazla buyudumu kalıtesizleşip kistleşebiliyor.

Baska hipo konularında rapor kodlarını yazdım. O kodlarla rapor çıkarabilrsiniz. Rapor elimde yok o yuzden ben şuan yazamıyorum. 130 lira ise merional 150 lık kutu basına 15 gibi bi fark ödüyorsunuz.ben kullandıgım donem fark yoktu yenı geldı. Bu arada hipolarda kan pıhtılasması sorunu oluyor %90 da o yuzden genetik testlerde kan pıhtılasmanıza baktırın. Ben 2. Tedavımde kan sulandırıcı kullanmadıgım için kaybetttim bebegı 8. Haftada. Ve 5. Tedavide dogumdan 1 gun onceye kadar her gun kullandım. Çok önemli bi noktadır lütfen dikkat edin.

hamileliğiniz boyunca hangi ilaçları kullandınız ve vitamin olarak neler kullandınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…