Hipoplastik Sol Kalp Sendromu bebekli anneler

Ne yaptın cnm muayane olacaktınız dr ne dedi ?[/QUOTEfacebooktan mesaj ettım size.mehmet beye gittik, cuma günü tekrar gideceğiz.bizim bebeğimizin durumu çok ağır.ameliyatı mehmet bey yapacak inşallah.çok ümit vermedi.onun ameliyat yaptığı bebeklerden hülya hanım ile iletişim kurdum.telefonda görüştüm .adapazarında şu an 11 yaşında olan asım sefanın annesiyle irtibat kurduk.sağolsunlar çok moral veriyorlar.çok acılar çekmişler.yaşatan rabbim yaşatıyor.kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız kabullendik ama çok zor.rabbim hepimize yardım etsin.

Rabbim yardımcın olsun inş facede bir sayfa açtım hipoplastık sol kalp sendromu diye bizim gibi aileler ekler belki bilgileniriz diye Benim geldi gitti bile ama hala eksikliğimiz acaba başka neler yapılıyor diye içim hala rahat değil halbuki yavrumun kalp yetmezliği başladı organ yetmezliğine girdi olabilecek şeylerdi bize söyledikleri şeylerdi . Sizlerden haber bekliyorum inş herşey daha iyi olur yaşadığım şeyleri yaşamazsınız :(

Bu hastalıklıkta doğan bebeklerde zaten organ yetmezliği oluyormuş.Gamze şimdi seni gerçekten daha çok iyi anlıyorum günler yaklaştıkça daha çok korkuyorum bizi neler bekliyor nasıl olacak diye eşyalarını hazırlıyorum acaba eve getirebilecekmiyim diye düşünüyorum ya da giyebilecek mi diye Allahım ne zor şeymiş insanın evladıyla sınanması

Bu hastalıklıkta doğan bebeklerde zaten organ yetmezliği oluyormuş.Gamze şimdi seni gerçekten daha çok iyi anlıyorum günler yaklaştıkça daha çok korkuyorum bizi neler bekliyor nasıl olacak diye eşyalarını hazırlıyorum acaba eve getirebilecekmiyim diye düşünüyorum ya da giyebilecek mi diye Allahım ne zor şeymiş insanın evladıyla sınanması
Bize dr her durumdan bahsetti biz araştırdık olacak şeyleri biliyorduk ama yine de acabalarımız hiç bitmiyor eksik birşeyler var gibi sanki iyi olacaktı daha farklı şeyler olsaydı diye düşünüyorum düşünüyorum yok yavrum geri gelmiyor şuan tek eksiğim yavrum :( bugün anneler günü annelik yapacağım yavrum yok yanımda :( senin bir yavrun var anneliği o şefkati bizden daha iyi biliyorsun bizden daha çok hissediyorsun daha zor gelecek sana belki ama sabrı veren Allah içini. Ferah tutmaya çalış inşallah daha iyi olur diye düşün umudunu kaybetme hiç bir zmn kaç haftalık oldun belli mi doğum tarihin ?

Napıyım evdeyim dr gidip geliyorum haftada bir kez nst giriyorum bebeğin kalp atışlarını dinliyorlar hastane ve dr araştırıyorun hala bu haftada iki hastaneye daha gidip ona göre karar vericem artık kendi dr çok iyi ama çocuk kardiyoloğu yok başka yere sevk ediyorlar o yüzden araştırıyorum hala moralim bozuk bi de bu ara eşimin işleride yoğun annemde bayburta geldi iyice yalnız kaldım sanırım evde ağlayamıyorum bile 5 yaşında bir oğlum var neden üzülüyorsun diye soruyor cvp veremiyorum bile

35 haftalık oldu şimdi dr bişey söylemiyor zaten bakışlarından anlıyorsun sadece üzülme diyorlar sıkıntıya sokma bebeği bi de büyükler var tabiki kabullenmiyorlar durumu belki onlarda moral vermeye çalışıyorlar ama olmuyor işte insanın içi rahat etmiyo bi türlü bi de hala çok zor geçiyor hamilelik ben oğlumda hiç böyle olmamıştım sen neler yapıyorsun sanki çalışırken daha moralliydim geceleri uykum kaçıyo boş boş oturuyorum saatlerce düşünüyorum acaba bebeğim şanslı olabilecek mi diye sana bahsetmiştim bi arkadaşımın yiğenin bebeğindede aynı sorun var diye bebek 35 haftalık ve 1300 gr gelişmemiş hiç duydukça üzülüyorum Allahım yardım et bizlerede

Rabbim büyük bende her hafta gidiyordum nst için sanki o durumları yaşıyorum tekrardan :( Benim hamileliğimde çok zor geçmişti 9 ay 9 gün kustum mide ağrısı yanması belime bacağıma giren amansız ağrılar neler neler hepsi geçti unuttum bile hiç biri evladım kadar yakmadı canımı :( af Allahım herkes öyle keyifli ki sinir oluyorum bi an sonra düzeliyorum bi de duydukları halde aramayanlar gelmeyenler var Bebek diye umursamıyorlar mı anlamıyorum ama Rabbim katında o kadar büyük ki cennetle müjdeliyor bizi onların haddi mi değersiz görmek Diye düşünüyorum sinirleniyorum üzülüyorum zaman böyle geçiyor şuan :(

1300 gr çok küçük benim yavrum 2300 doğduğu halde dr 3000 gramın altında olanları siyami ersekte ve başka yerde de yaşatamadıklarını ameliyatı kaldıramadıklarını söylemişti Allahim hayırlı etsin inşallah bu süreci :( benim yavruma birşey giydirmemişlerdi küvezde sadece başında şağkası çorabi bazende eldiven giyindirdiler ailelerden de almamışlardı bdn son günü yavruma şapkasını çorabını götürmüştüm hemşireye rica etmiştim bunları giyindirin kokusu sinsin die bir gün giyinebildi kuzum

Herkes kendi çektiğini bilirmiş arkadaşım kim anlayabilirki seni benden beni senden başkası 6 günde olsa yaşadı bu fani dünyada yavrun Rabbim onu cennetine aldı onun sevgisi demekki bizlerin sevgisinden daha çok bunu unutma bugünlerde geçecek inşallah Rabbimin izniyle

İnşallah Yusuf Asrınımın yeri başka inşallah kardeşleri de olacak Yavrumun Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah kimseye evLat acısı yaşatmasın yaşayan zaten anlıyor halinden

Oğlumdada yaşamıştım bunu insanın ilk aklına gelen ben ne günah işledimde Rabbim beni böyle sınıyor doğum yapıyorsun yanında bebeğin yok sanki sana ait değilmiş gibi onu günde 10 dk göstereyilor ona dokunamamak onu uzaktan seyretmek kokusunu içine çekememek o kadar zordu ki bi de yalnızlık seni anlıyorum insan bekliyor böyle durumlarda cevresinden destek ama olmuyor bi sen bi eşin bide annen kalıyor başka kimse olmuyor etrafında tekrardan aynı şeyleri yaşamak korkutuyor beni aslında alierdeni yoğunbakımdan çıkarırken doktorumuz burda bir bebek kalmış kime ait diye sorduğunda nasıl atıldığımı bilmiyorum bile sanki o gün anne olduğumu anladım düşünsene sezeryan olmuşum ve hergün çocuğuma süt sağıp götürüyorum günde sadece 1 kez görebilme hakkı var ve 1 kişi girebilir içeri eşim sağolsun hep benim girmemi istedi ama düşünüyorsun onunda hakkı var vicdanın rahat etmiyor neyseki bitti o günler tam unuttuğumu düşünürken yeniden daha ağır şeyleri yaşamyacağımı düşünmek çok korkutuyor beni demekki Rabbim benide evlatlarımla sınıyor

Facede bir bayan ekledi 9 yaşında bir kızı var ve HSKS tanılı bizim gibi ailelerle o da konuşmak istiyor bilgi almak isterseniz ekleyin konuşalım orda

Back
X