Hipoplastik Sol Kalp Sendromu bebekli anneler

Mrb benm 4 yasinda bi erkek cocugum var..cosukr sagliklik..sonra kardes dusukduk ve 19 haftalikken sol kalp sendromu dediler..aldiramadim dogum yaptim 25 gunlukken kaybettik..ve 6 ay gecti tekrar kalmak istiyorum ama korkuyoruz ilk cocugum saglikli..ayni durumu yasiyan varmi bi onlemi varmi bilmiyorum yardm edin
Merhba basınız saolsun öncelikle ben gecen sene oglumu kybettım bu hastlıktan 16gun yasadı. Ikı ay sonra kızıma hamile kldım çok şükür ole bı sorunumz yok suan kucgmda 50gunluk olduk.. Gebe kalmadan once folık asıt kullandım ve gebelgmde ılk uç ay ozellkle hasta olmamaya ateslenmemeye grıp vs olmmya ozen gosterdım ıkı kez fetal eko çektrdk bırde

Merhba basınız saolsun öncelikle ben gecen sene oglumu kybettım bu hastlıktan 16gun yasadı. Ikı ay sonra kızıma hamile kldım çok şükür ole bı sorunumz yok suan kucgmda 50gunluk olduk.. Gebe kalmadan once folık asıt kullandım ve gebelgmde ılk uç ay ozellkle hasta olmamaya ateslenmemeye grıp vs olmmya ozen gosterdım ıkı kez fetal eko çektrdk bırde

Allah razi olsun..cok zormuss bu aci hicbirseye bnzemiyor emzirdm kokladm yikadim optum..korkuyorm az olsn dindimi aciniz ccugunuz olrsa..ilk cocugum saglikli ama bir kere yasadimya bir daha olursa naparm diyorm daha hala aciyor heryerm dsundukce..

Allah razi olsun..cok zormuss bu aci hicbirseye bnzemiyor emzirdm kokladm yikadim optum..korkuyorm az olsn dindimi aciniz ccugunuz olrsa..ilk cocugum saglikli ama bir kere yasadimya bir daha olursa naparm diyorm daha hala aciyor heryerm dsundukce..
Canm öyle onun acısı hep kalıyor ama ebedı yavrun olucak şefaat edıck seni karsılıck öteki dunyada oyle dusun aslnda çok şanslıyız obur dunyda bır bebegmz olucak Allahm daha çok sevmıs demekki aldı yanına.. Bidaha olmaz Allahn ıznyle sana guxel bi evlat bagıslar aldrmdgn için bnde aldrmamıstm bildgm halde

Merhaba başınız sağolsun RABBİM yardımcımız olsun, benimde bebeğine 23 haftalıkken aynı tanı konuldu , yazılarınızı okudum çok üzüldüm. Aort damarı 1.5 mm bu kadar küçük olupta ameliyat olan var mı

Merhaba başınız sağolsun RABBİM yardımcımız olsun, benimde bebeğine 23 haftalıkken aynı tanı konuldu , yazılarınızı okudum çok üzüldüm. Aort damarı 1.5 mm bu kadar küçük olupta ameliyat olan var mı
Bende 28 haftalik hamileyim. Ve teshisimiz ayni

Hanımlar selamlar, ben 3 yıl önce bu durumu yaşadım. Biz gebelik sonlandırma kararı verdik. 24. Haftada gebeliği sezaryen ile sonlandırdık.

Biz o dönemde yurtdisinda da bunun tedavi imkanlarını arastirmistik. Anne karnında bebeğin aort damarına balon ile müdahale edildiği bir yöntem var. Abd de uygulanıyor. Sonuçlar yüz güldürücü bebek sağlıklı bir kalp ile dünyaya gelebiliyor. Ancak her bebeğe uygulanmıyor. Cok kisitli sartlari saglayan bebeklere uygulaniyor. bu şartların ne olduğunu tam bilmiyorum. Doktorun incelemesi gerekiyor. Biz o zaman ultrason videolarımızı ilgili hastaneye göndermiştik. Çocuk kalp cerrahi bu yöntemin bizim bebegimize uygulanamayacagi bilgisini vermişti. Bunun akabinde de hamileliği sonlandırdık zaten. Bu yöntemi Türkiye'de uygulamış 1 doktor var. Ançak işlem sonrası bebek anne karnında ölmüştü. Bununla ilgili bir makale var sadece. Dünyada bu ileti uygulayan bostondaki hastaneden başka bir yer yoktu o zaman. Belki şimdi başka yerlerde vardır.

İmkanı olanlar için buraya hastanenin linkini bırakıyorum.

http://www.childrenshospital.org/co.../conditions/h/hypoplastic-left-heart-syndrome

Sağolun, ben 30 . Haftamdayım doktorların dediğini yapmadım kıyamadım, size neler dediler, akış var mı

Sağolun, ben 30 . Haftamdayım doktorların dediğini yapmadım kıyamadım, size neler dediler, akış var mı
Bende aynen kiyamadim. Ne olursa rabbimden dedim. Akis filan sormadim. Ama hipoplastik sol kalp dedi buradaki doktor. Senin durum ne ilk ogrendiginden sonra gelisme ne oldu mu

Merhaba arkadaşlar sizlerle Benzer problemleri yaşadım ilaveten bebeğimin kalbin dışında kafasındada sendrom vardı. Çok doktor gezdim uzağımdaki doktorlarla mailleştim, bir ışık aradım bulamadım sonunda gebeliğimi sonlandırdım. Yaklaşık 2 ay sonra tekrar hamile kaldım, kızım şuan 2.5 yaşında çok şükür hiç bir problemi yok... Tercihiniz ne olursa olsun allah sağlık sıhhat versin ve yardımcınız olsun inşallah

Bende aynen kiyamadim. Ne olursa rabbimden dedim. Akis filan sormadim. Ama hipoplastik sol kalp dedi buradaki doktor. Senin durum ne ilk ogrendiginden sonra gelisme ne oldu mu
kocaeli umuttepe de profesörlere Muane oluyorum , değişen bişey yok diyorlar muanelere çağırıyorlar, daha ameliyat edicek doktorla görüşmedik. Siz neler yaptınız

kocaeli umuttepe de profesörlere Muane oluyorum , değişen bişey yok diyorlar muanelere çağırıyorlar, daha ameliyat edicek doktorla görüşmedik. Siz neler yaptınız
Bende malatyada ki doktora gidiyorum burada bir tane doktor var zaten. Ameliyat sansi da yok burada. Istanbulda olacak gibi dogum. Cok zor gunler bekliyor bizi galiba. Rabbim kolaylastirsin. Bana bi iki hafta gelisim var demisti. Sonraki hafta aort damari tekrar kuculmus dedi.

Bende malatyada ki doktora gidiyorum burada bir tane doktor var zaten. Ameliyat sansi da yok burada. Istanbulda olacak gibi dogum. Cok zor gunler bekliyor bizi galiba. Rabbim kolaylastirsin. Bana bi iki hafta gelisim var demisti. Sonraki hafta aort damari tekrar kuculmus dedi.
ALLAH yardımcımız olsun, ilk bebek mi

Back
X