hipotiroidi hamileliğe engel midir?

Artemisial

Yarın farklıdır bugünden, Adı değişir hiç olmazsa🌸
Pro Üye
21 Şubat 2021
941
3.085
63
Merhaba, yakın zamanda hipotiroidi teşhisi koyuldu. Tiroidin az çalışması sebebi ile değerlerim yüksek. İlaç tedavisi başlandı. İnternette bolca bilgi kirliliği mevcut. Doktorum gebelik için engel olmaz dedi ancak kafam çok karıştı. Aranızda bu rahatsızlığı olup gebelik engeli yaşayan oldu mu ?

Gecmis olsun. Evet arkadasim 3 cocuk sahibi oldu. Gebelige engel degil ama gebelik suphesi oldugu an doktora gidin cunku ilaclarin dozlari ayarlaniyor. Dozlar ayarlanmazsa bebekte cok ciddi problemlere yol acabilir

Geçmiş olsun Kaya tuzu kullanıyorsanız hemen bırakın,ben 2 yıl Kaya tuzu tüketince troit problemi yaşadım iyotlu tuza geçince normale döndü.bir de yatarken baş ucunuza ağzı açık bi şekilde tentürdiyot bırakın

Probleminiz ne idi nasıl teşhis edildi?
Benim de hep üst sınırda çıkıyor, kadın doğumcu ilaç vermişti düşmesi için
Bebek düşündüğümüz zamanlarda kullanıyodum, şuan kullanmıyorum

Gecmis olsun. Evet arkadasim 3 cocuk sahibi oldu. Gebelige engel degil ama gebelik suphesi oldugu an doktora gidin cunku ilaclarin dozlari ayarlaniyor. Dozlar ayarlanmazsa bebekte cok ciddi problemlere yol acabilir
Çok teşekkür ederim içim rahatladı bir nebze

Halsizlik mide bulantısı vs şikayetlerim vardı. Kan testi ile teşhis edildi. Düşmesi için ilaç bana da verildi

Hipotiroidim var. Hiç gebe kalmadım ama gebeliğe engel değil.

Kaya tuzu kullanıyorum uzun yıllardır, doktora danışıp cevap alacağım mutlaka, önerileriniz için çok teşekkür ederim

Her tiroid hastasına iyot iyi gelmiyor. Kesinlikle kafanıza göre internetten ya da uzman olmayan kişilerden aldığınız öneriler ile hareket etmeyin.
Haşimotoya bağlı hipotiroid hastasıyım. İyot kullanmam kesinlikle yasak.
Değer yüksek olduğunda hamilelik oluşmaz, 1-2,5 arası olması gerek demişti o zaman benim doktorum.
ilaç ile elbette değerleri düşürürler hiç merak etmeyin.
Değerlerinizin normale inmesi hamilelikten önce kendi sağlığınız için gerekli
benim 14-19’larda idi. Tiroid ilacıma ek olarak kortizon ve selenyum kullandım, değerlerim normale döndü. Gebeliğim boyunca her 2 ayda bir kan tahlili ile kontrol edildi. Çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadık bebeğim ile.
Yüksek tiroid değeri Allah korusun bebekte zeka geriliğine sebebiyet verebilme ihtimali yüksek bir durummuş.

Benim tiroid bezim yok; sürekli ilaç kullanarak tsh düşürülüyor. Hamile kalabildim. İlaç tedavisine başlarsınız, 2,5 altında olmalı.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, zaten doktorum herhangi bir beslenme kısıtlaması yahut önerisinde bulunmadı sadece ilaç kullanmam gerektiğini belirtti. Doktora danışmadan hareket etmeye ben de karşıyım, henüz bebek de düşünmüyoruz aslında ama işte insan olumsuz bir şeyler okuyunca hemen endişeleniyor :)

Hipotiroidi hastasıyım. Hatta tiroid bezlerim 4 sene önce ameliyatla alındı.

Gebelik için çok önemli tiroid değerleri. Belli bir değere -2.5 ve altı- düşmeden hamilelik düşünmeyin, ki isteseniz de kalamayabilirsiniz zaten normal bir değere düşmeden. Ve hamile kaldığınızı anlar anlamaz tiroidinizi takip eden dahiliye/endokrin doktoruna koşun. Gebelikle beraber tiroid değeri bir anda fırlayabiliyor. Gebelik boyunca da sürekli kontrol altında olmanız gerekecek. Kontrollü olduğunuz sürece sıkıntı yok.

Tekrar söylüyorum, hamile kaldığınızı anladığınız anda dahiliyeye koşun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…