- Konu Sahibi UneTasseDeCafe
-
Tek çocuk . Ben şimdilik çalışmıyorum . Uyum haftası güzeldi aslında sorun yoktu . Ama öğretmen öğrenciler birbirine hakimiyet kurmaya çalışıyor dedi bugünLisansı okul öncesi öğretmenliği yüksek lisansı PDR olan erken çocukluk uzmanıyım.
Çoçuğunuzun yaşı anasınıfı için uygun.
Bununla birlikte sosyal-duygusal gelişimi nasıl?
Okula başlamadan önce agresif tutum ve davranışları var mıydı?
Okula uyum-oryantasyon süreci nasıl yönetildi?
Tek çocuk mu? Siz çalışıyor musunuz?
Bebekliğinde kim baktı? Bakım veren kişiyle ilişkisi nasıldı? Bu sorulara vereceğiniz cevaplar önemli.
Kısacası bu soruna etki eden pek çok faktör olabilir, okul danışman psikoloğundan yardım isteyin.
Siz de süreçte sakin olun, okuldaki bu istenmeyen davranışları için çoçuğunuzu cezalandırmayın,olumsuz sözler söylemeyin.
Pedagog var . Onunla görüşeyim birde bu konuyuerken değil geç kalmışsınız gibi..
okulun pedagogu yok mu?
Hem de hiç gecikmeden...Pedagog var . Onunla görüşeyim birde bu konuyu
valla gıdalr çocuklarıda etkiledi sanırım, hepside çocuk demeye şahit ister...Herkese merhaba.
Malum okullar açıldı ve benimde Ekim 2013 doğumlu bir oğlum var anasınıfına başlayan.
İki gündür okulda öğretmenine ve arkadaşlarına vurma eğilimi varmış. Ve bugünde öğretmenini ve arkadaşını ısırdığını öğrendim . Ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Acaba erken mi gönderdim demeden edemiyorum.
Bu durumuna nasıl dur diyebilirim ?
Not: Daha önce kreşe gitmedi.
Ailemde öyle birşey olmuyor ancak benim kendi dedemin sürekli kızdırmaya çalışma huyu yüzünden oldu hep . Kendisiyle konuşup anlattım bu durumu tekrarlamayacağını söyledi . Aslında önceki davranışlarına göre bir gelişme var . Pedagog daha önce toplum içine karışmadığı için bir süre uyum sorunu olabilir ama düzelir dedi. Bende yaptığı ve yapacağı şeylerin sonucunu ona anlattım şimdilik anlaşmaya vardık yarın göreceğiz bakalım.arkadaşlarına vurması ve ısırması klasik hırçınlık olabilir de
sınıfta öğretmene vurmaya ve ısırmaya nasıl cesaret ediyor
evde birisi bir şeyi yapma deyince diğer ebeveyne sığınıp dediğini yaptırma durumu var mı
ya da işte anneniz ağlatma kızım çocuğu ver yapsın aç izlesin gibi tepkiler veriyor mu
yetişkinden talimat almayı yedirememiş bir başkasına da sığınamamış direkt öğretmene fiziksel olarak yönelmiş gibi geldi
çevremdekileri düşünüyorum öğretmen onlara göre çok büyük yaklaşmaları zor
bu arada 2013 Ocak doğumlu çocuğunu ilkokula okula başlattı komşum anasınıfı için erken değil ama gelişimine bakılır belki seneye de anaokulu ile ilkokula yumuşak geçiş sağlanabilir
Benim sorunum kabalık ailede olmak maalesef.valla gıdalr çocuklarıda etkiledi sanırım, hepside çocuk demeye şahit ister...
Ailemde öyle birşey olmuyor ancak benim kendi dedemin sürekli kızdırmaya çalışma huyu yüzünden oldu hep . Kendisiyle konuşup anlattım bu durumu tekrarlamayacağını söyledi . Aslında önceki davranışlarına göre bir gelişme var . Pedagog daha önce toplum içine karışmadığı için bir süre uyum sorunu olabilir ama düzelir dedi. Bende yaptığı ve yapacağı şeylerin sonucunu ona anlattım şimdilik anlaşmaya vardık yarın göreceğiz bakalım.
Aslında 2 haftada baya değişim gösterdi evdede farkediliyor bu durum . Kavga sorununu çözebilirsek bir sorunumuz yok . Daha sonrasında öğretmeniyle görüştüm dışarı da arkadaşlarıyla güzelce oynadığını anlattı.bence alışır çözülür
öğretmeni ile işbirliği halinde bir süre idare edin değişimi siz de görürsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?