- 2 Ağustos 2014
- 467
- 100
- 38
- 39
- Konu Sahibi hayalkenti
-
Tmm iste guzelim nie sana bu sıkıntılari yasatan adama uzuluyosun ki? Yada soyle diyim; sizin evlenmeniz icin sartlar olusmamis ve is bozulmus. Zaten olmayacak biseymis , sen mutsuz olacakmissin. Kurtulduguna sukret. Sanki gulluk gulistanlik giderken olmamis da uzuluyosun. Birak allah askina, evlenip de o borc dedigin gibibustune jalsydi daha mi iyiydi?
Çok üzülmüşsün, şoklar yaşamışsın. Ama bir insan önce yoluna bakmalı. Siz üstünüze düşeni fazlasıyla yapmışsınız. Aileden bir beklentiniz olmadığı gibi, neden evlenince onların ev kredisini ödeyesiniz. Üzgünüm ama eski nişanlınız aileci çıkmış. Aklı yerinde olan, sevdiği kadınla evlenmek isteyen erken önce yuvasını düşünür, dahada ötesi gerçek anne baba önce evladının mutluluğunu düşünür. Eski nişanlınızın ailesi gerçekten çok açgözlermiş. Birde seven kuru ekmek yer demişler, çok güldüm. Size 200 milyarlık ev kredisini ödeyip, kuru ekmek soğan yiyene aşık değil enayi derler deseymişsiniz keşke... Verilmiş sadakanız varmış, milleti kocası öle bayıla varım yoğum karım çocuklarım diye dolaşıyor ortalarda. Evinin rızkını karısına çocuğuna harcıyor. Boşverin bu adamı. Bedduada etme. Dua et, kurtuldum diye. İyi ki gerçek yüzünü evlenmeden görmüşsünüz. Size olan aşkını resmen ailesine alacağı evden vazgeçmeyerek satmış.
Bizim düğünümüzü de eşim ve benim kendi ailem yaptı. Eşimin ailesi 5 lira yardım etmediği gibi eşimden ne koparırsak kar peşindeydiler. Düğünden tam önce eşimim kredi borçları falan çıktı. Ben yüzüğü çıkardım verdim eline. Ama eşim pişman olup benim yanımda durdu, maddiyat olarak birşey saklamayacağına ve kimseye para vermeyeceğine söz verdi. Ailesiyle şuanda görüşmüyorum, ama görüşmeme sebebim maddiyat değil. Düğün günü bana yaptıkları çirkinlikler.
Demem o ki, sen çok haklısın. Emin ol, eşim ailesinden taraf savunmaya bile geçseydi evlenmezdim. Aşkından ölürdüm yinede evlenmezdim. Ki bizde çok sevdik birbirimizi, kara sevda gibiydi. Bazı şeyler hala içimde yaradır. Ama çok şükür, senin için kazanıyorum diyen bir eşim var.
Ne güzel işin gücün varmış, işine sarıl. Kendini oyala, bir süre hobi edin. Nişanlınla uzaklaş. Olur da konuşursanız üzgün olduğunu belli etme. Ekmeğine yap sürme. Lütfen. Kaybeden o olsun, pişman olan o olsun.
niye bu kadar takıntılısınız ki dönmezse dönmesin.
dönmesnı ıstemıyorum sevıyorum ama istemiyorum cunku mantıksız sadece bana yasattıklarını hepsı yasasın ıstıyorum
nısanlıydım arkadaşlar 2 yıllık bır gecmısımız vardı olanları anlatıcam sımdı 5-6 ay once yüzük attık sebebıde aılesının maadı ısteklerı nısanlımı tanıdığımda 8 ay ıssızdı aılesı evden kovmuştu benı ıstemeye geldıklerınde eve donmuştu kızkardesıyle aşırı sorunları vardı hatta nısanlım eve gıdınce yinemı geldı bu demıs of ya demıs .. benı ıstemeye gel artık dedım yüzük bıle yok nasıl gelıcem dedı ayrıca bızımıkılere elbısede almam gerekiyor dedı (elbıselerı bıle nısanlım aldı söz için) ıse gıreyım duşuün aılesı 1 yüzük bıle almadı babası taksı söföru kızı öğretmen!! olmasında zaten onlara guvenmedım nısanlımda soyledı ben herseyı tek yapıcam işe gırdı istediler nısan yaptık 8 ay bekledim daha 1 sene daha bekleyecektık nısanlım dugun ıcın para bırıktırecektı ıyı bır ısede gırdı 4.500 maasla ama buna rağmen zerre para bırıktıremedı hep aılesıne verdı yalnız nısanlım emın evım sıstemıne gırmıstı 60-65 mılyar para bırıkmıstı bızımkılere dedı yarısı odenınce 130 milyarlık bır ev alıcam bıze daha 65 mılyarda borcu kalmıştı hatta bana demıstıkı ıstersen hepsını cekeyım dugunumuzu yapalım bende dedımkı olsun bekleyelim yeterkı evımız olsun yasımızda var çocuk olunca yapamayız ..kendısı harıta mühendısıydı stanbulda kolay ıs bulamıyordu.. evın teslı tarıhı gelmıs ev bulun demısler nısanlıma aılesı bunu duymuş demıskı 65 mılyarı cek ustünede 155 milyar kredı cek burda 220 milyarlık bır ev var o evı bıze al .. siz kıraya gecın .. tabı bunu duyunca ben sok oldum.. 9 aydır nişanlı bekliyorum her sey bu ev ıcındı hem elımızdekı parayı alacaklar hem kredı odeyecez hemde kira hemde sıfırdan düğün ıcın para biriktiricez .. Asla kabul etmedim!!! nısanlım gıtmıs konuşmuş kendı ıcın zorla demıskı o 130 milyarlık evı alıcam sıze sıfırdan 220 milyarlık evı alıcam kar payı sıstemıyle .380 faızleye borç oldu . dedımkı yapma bız ne yıyecez ıcıcez? ama anlamadı hatta dedım yüzüğü atarım dınlemedı kardesı yardım edecekmıs sonra dedıkı %80 bu kredıyı ben tek odeyecem aılesı duydu benı suçladılar sen sevsen kuru ekmek soğan yersın hatta calısır yardım edersın hem tek basına odese bıle karışamazsın sonra dedıkı yarın bır gun kuzenınede ev alacak ozaman da dersın çocuklarımın rızkını yedırıyorsun falan .. nısan atıldı nısannlımla dayanamadım ara ara konuştuk ya o aradı ya ben cok ıkı yuzluymus aılesını kotulerdı hatta bu olay ılk cıktıgında asla böyle bırsey yapmam ben dugun yapıcam ev gecındırıce derdı.. 1 ay oldu hıc konuşmuyoruz ama gece gunduz beddua edıyorum hala ıcım yanıyo çokta özlüyorum nısanlımı bu beddular bana donermı? bazen dıyorum annesine yazayım sızın tek derdınız onun maaşı esıne çocuklarına gıtmesın dıye bu eve bağladınız sonra vazgecıyorum .. nısanlım doğuda yıllarca calıstı hep aılesıne verdı sımdı 34 yasında yardım yapılır tabıkı ama once bızım durumumuz duzelmesı gerekmıyormuydu? haksızmıyım?
nısanlıydım arkadaşlar 2 yıllık bır gecmısımız vardı olanları anlatıcam sımdı 5-6 ay once yüzük attık sebebıde aılesının maadı ısteklerı nısanlımı tanıdığımda 8 ay ıssızdı aılesı evden kovmuştu benı ıstemeye geldıklerınde eve donmuştu kızkardesıyle aşırı sorunları vardı hatta nısanlım eve gıdınce yinemı geldı bu demıs of ya demıs .. benı ıstemeye gel artık dedım yüzük bıle yok nasıl gelıcem dedı ayrıca bızımıkılere elbısede almam gerekiyor dedı (elbıselerı bıle nısanlım aldı söz için) ıse gıreyım duşuün aılesı 1 yüzük bıle almadı babası taksı söföru kızı öğretmen!! olmasında zaten onlara guvenmedım nısanlımda soyledı ben herseyı tek yapıcam işe gırdı istediler nısan yaptık 8 ay bekledim daha 1 sene daha bekleyecektık nısanlım dugun ıcın para bırıktırecektı ıyı bır ısede gırdı 4.500 maasla ama buna rağmen zerre para bırıktıremedı hep aılesıne verdı yalnız nısanlım emın evım sıstemıne gırmıstı 60-65 mılyar para bırıkmıstı bızımkılere dedı yarısı odenınce 130 milyarlık bır ev alıcam bıze daha 65 mılyarda borcu kalmıştı hatta bana demıstıkı ıstersen hepsını cekeyım dugunumuzu yapalım bende dedımkı olsun bekleyelim yeterkı evımız olsun yasımızda var çocuk olunca yapamayız ..kendısı harıta mühendısıydı stanbulda kolay ıs bulamıyordu.. evın teslı tarıhı gelmıs ev bulun demısler nısanlıma aılesı bunu duymuş demıskı 65 mılyarı cek ustünede 155 milyar kredı cek burda 220 milyarlık bır ev var o evı bıze al .. siz kıraya gecın .. tabı bunu duyunca ben sok oldum.. 9 aydır nişanlı bekliyorum her sey bu ev ıcındı hem elımızdekı parayı alacaklar hem kredı odeyecez hemde kira hemde sıfırdan düğün ıcın para biriktiricez .. Asla kabul etmedim!!! nısanlım gıtmıs konuşmuş kendı ıcın zorla demıskı o 130 milyarlık evı alıcam sıze sıfırdan 220 milyarlık evı alıcam kar payı sıstemıyle .380 faızleye borç oldu . dedımkı yapma bız ne yıyecez ıcıcez? ama anlamadı hatta dedım yüzüğü atarım dınlemedı kardesı yardım edecekmıs sonra dedıkı %80 bu kredıyı ben tek odeyecem aılesı duydu benı suçladılar sen sevsen kuru ekmek soğan yersın hatta calısır yardım edersın hem tek basına odese bıle karışamazsın sonra dedıkı yarın bır gun kuzenınede ev alacak ozaman da dersın çocuklarımın rızkını yedırıyorsun falan .. nısan atıldı nısannlımla dayanamadım ara ara konuştuk ya o aradı ya ben cok ıkı yuzluymus aılesını kotulerdı hatta bu olay ılk cıktıgında asla böyle bırsey yapmam ben dugun yapıcam ev gecındırıce derdı.. 1 ay oldu hıc konuşmuyoruz ama gece gunduz beddua edıyorum hala ıcım yanıyo çokta özlüyorum nısanlımı bu beddular bana donermı? bazen dıyorum annesine yazayım sızın tek derdınız onun maaşı esıne çocuklarına gıtmesın dıye bu eve bağladınız sonra vazgecıyorum .. nısanlım doğuda yıllarca calıstı hep aılesıne verdı sımdı 34 yasında yardım yapılır tabıkı ama once bızım durumumuz duzelmesı gerekmıyormuydu? haksızmıyım?
Süpersiniz yaaahıı yani beddua bana döner mi diye soruyorsunuz ben adamdan bahsediyorsunuz sanmıştım
Yeni yeni üyelikler alıp aynı konuyu açan birinin akıl sağlığından şüphe ederim.nısanlıydım arkadaşlar 2 yıllık bır gecmısımız vardı olanları anlatıcam sımdı 5-6 ay once yüzük attık sebebıde aılesının maadı ısteklerı nısanlımı tanıdığımda 8 ay ıssızdı aılesı evden kovmuştu benı ıstemeye geldıklerınde eve donmuştu kızkardesıyle aşırı sorunları vardı hatta nısanlım eve gıdınce yinemı geldı bu demıs of ya demıs .. benı ıstemeye gel artık dedım yüzük bıle yok nasıl gelıcem dedı ayrıca bızımıkılere elbısede almam gerekiyor dedı (elbıselerı bıle nısanlım aldı söz için) ıse gıreyım duşuün aılesı 1 yüzük bıle almadı babası taksı söföru kızı öğretmen!! olmasında zaten onlara guvenmedım nısanlımda soyledı ben herseyı tek yapıcam işe gırdı istediler nısan yaptık 8 ay bekledim daha 1 sene daha bekleyecektık nısanlım dugun ıcın para bırıktırecektı ıyı bır ısede gırdı 4.500 maasla ama buna rağmen zerre para bırıktıremedı hep aılesıne verdı yalnız nısanlım emın evım sıstemıne gırmıstı 60-65 mılyar para bırıkmıstı bızımkılere dedı yarısı odenınce 130 milyarlık bır ev alıcam bıze daha 65 mılyarda borcu kalmıştı hatta bana demıstıkı ıstersen hepsını cekeyım dugunumuzu yapalım bende dedımkı olsun bekleyelim yeterkı evımız olsun yasımızda var çocuk olunca yapamayız ..kendısı harıta mühendısıydı stanbulda kolay ıs bulamıyordu.. evın teslı tarıhı gelmıs ev bulun demısler nısanlıma aılesı bunu duymuş demıskı 65 mılyarı cek ustünede 155 milyar kredı cek burda 220 milyarlık bır ev var o evı bıze al .. siz kıraya gecın .. tabı bunu duyunca ben sok oldum.. 9 aydır nişanlı bekliyorum her sey bu ev ıcındı hem elımızdekı parayı alacaklar hem kredı odeyecez hemde kira hemde sıfırdan düğün ıcın para biriktiricez .. Asla kabul etmedim!!! nısanlım gıtmıs konuşmuş kendı ıcın zorla demıskı o 130 milyarlık evı alıcam sıze sıfırdan 220 milyarlık evı alıcam kar payı sıstemıyle .380 faızleye borç oldu . dedımkı yapma bız ne yıyecez ıcıcez? ama anlamadı hatta dedım yüzüğü atarım dınlemedı kardesı yardım edecekmıs sonra dedıkı %80 bu kredıyı ben tek odeyecem aılesı duydu benı suçladılar sen sevsen kuru ekmek soğan yersın hatta calısır yardım edersın hem tek basına odese bıle karışamazsın sonra dedıkı yarın bır gun kuzenınede ev alacak ozaman da dersın çocuklarımın rızkını yedırıyorsun falan .. nısan atıldı nısannlımla dayanamadım ara ara konuştuk ya o aradı ya ben cok ıkı yuzluymus aılesını kotulerdı hatta bu olay ılk cıktıgında asla böyle bırsey yapmam ben dugun yapıcam ev gecındırıce derdı.. 1 ay oldu hıc konuşmuyoruz ama gece gunduz beddua edıyorum hala ıcım yanıyo çokta özlüyorum nısanlımı bu beddular bana donermı? bazen dıyorum annesine yazayım sızın tek derdınız onun maaşı esıne çocuklarına gıtmesın dıye bu eve bağladınız sonra vazgecıyorum .. nısanlım doğuda yıllarca calıstı hep aılesıne verdı sımdı 34 yasında yardım yapılır tabıkı ama once bızım durumumuz duzelmesı gerekmıyormuydu? haksızmıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?