Hırsız muamelesi gördüm.

Gorevini yapmis supheli buldugu olaylarda bunu yapmak icin orada.. Adi ustunde guven saglamali.. Bir arkdas uyarmak yerine kamerakaydina baksaydi demis guveik gorevlisi kamera kaydina bakana kadar hirsiz zaten cekip gider aninda mudehale etmek zorunda
Bende unlu bir magazadan canta almistim isin komik yani baska unlu bir magazaya girerken ottu Guvenlil gorevlisine anlatamiyorum durumu bak arkadasim cikarken diil girerken otuyorum sence de tuhaf degil mi dedim
O kadar insanin ortasinda montumu hirkami botumu cikarttirdi , cantami alt ust etti kasada ve en sonunda aldigim cantanin uc tane alarminin oldugunu, bu yuzden aldigim.magazaki musterilerin artik isyan ettigini soyledi ayni avm icinde oldugu icin direk gittim alarmi sokturdum.. Isin tuhaf yani oten alarmi sokmek icin cantanin astarini yirttilar o kadar derin bir yerdeymis bunlar normal yani...
Tasima araclarindn Metroya binerken bazen guvenlil aramadan geciriyor bende kibarca uyariyorum lutfen dikkatli ararmisiniz diye cunku onlarin gorevi emniyeti saglamak

Bence abartmis sirf yapmis olmak icin yapilmis bir davranis.

O kadar egitim aliyorlar kimfen supelenmesi gerektigini bilmeli. Soracaksada uslubunca sormali adam gibi ozur dilemeli.
Aldiklarimizda barkodunu unutuyorlar bazen magazadan cikarken alarm caliyor nasil kotu oluyorum guvenlige isterseniz bakin fise diye uzatinca tamam hanfendi sizlik degil vs diyorlar ya da bakarlarsa nazik bir sekilde konusup barkodu kontrol ediyorlar.

Resmen cani sikilmis size denk gelmis

Eğer bir hırsızlik durumu olsaydı büyuk ihtimalle o zor durumda kalıcaktı kendini riske atmamak için sizi rencide etmiş keşke kamera kayıtlarına baktırtıp özür diletseydiniz içiniz biraz olsun soğurdu

Çantanızıda kapalı tutun kötü art niyetli güvenliklerde olabiliyor maalesef çantanız açıksa içine birşey atıp güya sizi suçüstü yakalamışda süsü verip patronuna gözünü boyamak için yada prim vs.. masum insanı tuzağa kuruyorlarmış olabilir dikkatli olun lütfen

Bana da 30 tllik eteği 40 tl ye satmışlar, değiştirmeye gittim, fiyati 30 tl idi dediler, kameralara bakın o zaman dedim tabiki kameraları açıp izleyemediler, sanki ben yalanciymisim gibi beklettiler görüntüleri izlemeye falan çalıştılar, sonunda eteği kafalarına attım çıktım. Hala sinirlenirim, önemli olan üslup,gorevli kibarca sorabilirmis.

Güvenlik, işini yapmış aslında, hatası ise özür dilememek olmuş.
Bende bazen başka şubeden yaptığım poşetlerle bir diğer şubeye giriyorum, aklıma gelmiyor değil böyle bir sorunla karşılaşabileceğim ama fişi gösteririm nolacak diyip dalıyorum. Bazen de elimdeki poşetleri göstererek ve emanet bırakacak bir yer olup olmadığını sorarak giriyorum.

Herkesin içinde yapması çok rencide edici ama görevleri bu.

Başka zaman olsa adama saydırırdım ama bugün yaşadığım bir olay onlara hakvermeme sebep oldu.

Parfüm almak için bir mağaza gittim, birkaç koku denedim, alt notaların kokusu alabilmek için avm'nin içinde biraz vakit geçirdim.

Tekrar o mağazaya geçip almaya karar verdiğim parfümü bir kez daha koklamak istedim, ama görevli parfüm reyonlarını alt üst etmesine rağmen testerı bulamadı. Yazık çocukcağız 15-20 dk önce denettiği parfümü bulamayınca çok telaşlandı.

Nitekim gidip güvenlik kameralarını izlediler ve bir müşteri testerı çalmış. Ben şok oldum. Her yerde kameraların olduğu bir avm'nin içindeki mağazada hırsızlık, pes doğrusu.

Eskiden o mağazaya parfüm denemeye gittiğimde 2-3 kişinin başıma dikilmesine sinir olurdum, ama haklılarmış.

Umarım çalınan testerin parasını çalışanlardan kesmezler.

Son düzenleme:
Benim oğlum daha ufaktı ben kartla makineye ödedim ama oğlum 2.kez elindekini geçirince normal olarak durdurdular insan bir kötü oluyor ama inanın tek biz değiliz millet neler yapıyor kaç defa yanımdan geçip götürdü güvenlik hatta birgün mağazanın önünde oturken kızların peşinden koştu güvenlik ben onda bile çok korkmuştum

magaza sorunlusunu bul sikayet et

Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Aynı marketin farklı şubesinden alınmış ürünle, güvenliğe bildirmeden, görüldü etiketi almadan içeri giren konu sahibi suçsuz ama işini yapan güvenlik görevlisi suçlu.
Yaptığı hatadan dolayı özür dilemeyen konu sahibi terbiyeli, işini yaptığı için özür dilemeyen güvenlik görevlisi terbiyesiz.
Ne güzel dünya...

Ayy ben geçen gun rossmanda aldım eyelinerı kasaya doğru giderken kremlere bakıcam diye at eyelinerı cebe:) Allahtan kasa sırasına girmeden aklıma geldi

Not: bi parça bişey alacağım diye girersem hiç bir markette sepet almıyorum elime:)

Allah'ım neler okuyorum böyle,

Güvenlik görevlisinin görevi müşteriyi zan altında bırakmak,dayanagı olmadan toplum icinde hırsız muamelesi yapmak mı, tabi ki hayır.

Güvenlik uygulaması geregince girişte poşetle girmeye izin veren marketin cikista posettekileri sorgulamasi komik.

Madem öyle,emanet dolabi koyun,posetle girmeyi yasaklayin ya da giriste bantlayin,bu uygulamalar hafiyecilik meraklisi guvenlik personelinin de onune gecer hem.

Şu durumda sikayet etmek en olası secenek.

bir keresinde güvenlik görevlisi market içinde beni izliyordu, indirimde diye birsürü mamayı almıştım ve şüphelendi sanırım, kasaya kadar takip edildim, rahatsız oldumm ve şikayet ettim marketmdürüne, sonra özür dilendi

En korktuğun şey . İnsan kendini bir kötü his eder herhaldee birde millet bakıyor ya hemen
(Hiç başıma gelmedi ama hayal etmesi bile kötü bence )

O an polis çağırıp tutamak tutturabilirdiniz sanırım maddi tazminat alabilirsiniz bir ara mağazacılık yapan bir arkadaşım anlatmıştı sanki

Pardonda sutleri neden meyve alacaginiz marketten almadiniz ikiside migros sonucta fiyat marka farkida yok kendinize iki kere kasadan gecerek eziyet etmissiniz.

Markete girerkende ilk marketteki posetleri etiketle kapattirmaliydiniz bu bilinen bir kuraldir.

Onun görevi tamam ama pardon deyip yanınıza yaklaşıp sessizce sorabilirdi kameradan baktırır sonrada özrünü dilerdi.

Kameraya baksinlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…