Hırsız

Hırsızların oturduğu yerde oturuyorum. Kendi mahallelerini soymadıkları için bize de gelmiyorlar. herkesin kapısı açık kşmse girmiyor. Ama yine de tedirgin oluyor insan. Eve girmez ama sokakta karşıma çıktığında naparım diye. Kapı arkasındaki çelik mandal işe yarar onu açamazlar aslında isterlerse herşeyi ekarte ederler ama onlar için önemli olan daha kolay olan eve girmek. Bisürü kilit olan evle uğraşmaları düşük ihtimL

2016-11-19-01-31-56-1166605220.webp
Kapi arkasina demirden tokmak mi nedir ondan hani gecmeli oluyor ya adi aklima gelmedi ama cogu kapilarda oluyor onlardan taktirsaniz ben de var ve cok emniyetli komple kapanmadan asla yeniden acilamiyor.. Mesela biri binada adres sormak icin tiklatti ve tanimiyorum onunla açıyorum ve cok rahat.. Esim ise gider gitmez onu hemen kapatıyorum..

Polise bizzat gidin diyin dolassinlar üst üste. .. onun dışında ışıkları açık tutun odaların. . Dua edin .. ya zor durum Allah korusun... ama sürekli bunu düşünmek te olmaz .... önleminizi alın siz

5 değil, 30 saniye ve kumandalı olanları var.
Anahtarlığınızda taşıyacağınız bir kumanda ile, eve girişlerde panik olmazsınız.

O kumandalı dediğiniz alarm sisteminin bi adı var mı acaba? Çok yorgunum, muhtemelen yorgunluktan olacak ki alarm şifresini çok karıştırır oldum.. Bir hafta içerisinde 3-4 kere alarmi bağırtınca alarmi kurmaya korkar oldum. Rüyalarıma bile girer oldu, alarmi susturamayıp apartmanı ayağa kaldırıyorum rüyalaromda o_O acaba mevcut alarm için de kumanda kontrolü eklenebilir mi diye araştırmak istiyorum.

Konu sahibesi arkadaşım; ben de hırsız korkusu yaşıyorum. Çözüm olarak alarm taktırdım, bir de şu eski tip sürgülü zincirli kilitler var ya onlardan taktırdım. Bu zincirli dediğim kilitle kapıyı az aralayabiliyorsun. Benim bu korkuma neden olan da; şu kapı kapı gezen yardım toplayan insanımsının teki verdiğim parayı beğenmeyip kapıyı kapamama engel olmuştu ki kapıyı da açmam aslında ama o gün kapıcı sanıp şak diye açıvermiştim kapıyı. Adamın elinde belediyeden aldıkları bi izin kağıdı da vardı. Karşı komşum allahtan o sırada kapıya çıkmıştı da dönüp gitmişti.. Üstünden 3 yıla yakın zaman geçti ama halen kapıcı dahi olsa kapıyı açmaya korkuyorum. Bu zincirli sürgü dediğim kilitle kargocu geldiğinde aralayıp açabiliyorum falan. Alarm için de şu kapının dışındaki yanıp sönen kutusu bile caydırıcı olur diye düşünüyorum. Allaha emanet evlerimiz de bizler de..

Aklıma ailemin bir dostunun yaşadığı geldi, anlatayım da aklınızda bulunsun.
Çift yeni evleniyor, balayına gidiyorlar 1 hafta kadar.
Evi takip eden hırsızlar nakliyeci kılığında tüm evi taşıyorlar bir günde.
Soran konu komşuya da 'tayinleri çıktı, onlar göreve gitti bize toplayın dediler' diyorlar.
Komşular bir güzel kek börek çay çorba veriyor bir de hırsızlara.
Balayından gelen çift 4 duvar buluyor ve yapanlar da yakalanamıyor.
Siz siz olun, tatile ya da bir yere giderken mutlaka komşunuzu ya da eviniz civarında güvendiğiniz birini bilgilendirin.

kopek alin:) bizim kopegimiz kapinin onunden birinim gectigini hissettigi an basliyordu havlamaya birkac defa ust katlarimizda olmustu hirsizlik bodrumada giriyordu gunduz vakti bide kopek geldi geleli hic yasanmadi hatta bizim dis kapiyi ben bikere acik unutmuaum aksam 9.gibi farkettim ama oyle rahattimki biri girse saklansa bizimki hissederdi dedim:)

Aklıma ailemin bir dostunun yaşadığı geldi, anlatayım da aklınızda bulunsun.
Çift yeni evleniyor, balayına gidiyorlar 1 hafta kadar.
Evi takip eden hırsızlar nakliyeci kılığında tüm evi taşıyorlar bir günde.
Soran konu komşuya da 'tayinleri çıktı, onlar göreve gitti bize toplayın dediler' diyorlar.
Komşular bir güzel kek börek çay çorba veriyor bir de hırsızlara.
Balayından gelen çift 4 duvar buluyor ve yapanlar da yakalanamıyor.
Siz siz olun, tatile ya da bir yere giderken mutlaka komşunuzu ya da eviniz civarında güvendiğiniz birini bilgilendirin.

ayy aman allahım aklıma gelmedı degıl bı haftadır annemdeydim dedım bızı tanıyan eden yok bı komsum bıle yok hırsız ışıklar da sönük diye girer evde bısey yok tv dışında ama dedım tum evı kaldırır götürür bunlar :D şok oldum ya şimdi

O kumandalı dediğiniz alarm sisteminin bi adı var mı acaba? Çok yorgunum, muhtemelen yorgunluktan olacak ki alarm şifresini çok karıştırır oldum.. Bir hafta içerisinde 3-4 kere alarmi bağırtınca alarmi kurmaya korkar oldum. Rüyalarıma bile girer oldu, alarmi susturamayıp apartmanı ayağa kaldırıyorum rüyalaromda o_O acaba mevcut alarm için de kumanda kontrolü eklenebilir mi diye araştırmak istiyorum.

Konu sahibesi arkadaşım; ben de hırsız korkusu yaşıyorum. Çözüm olarak alarm taktırdım, bir de şu eski tip sürgülü zincirli kilitler var ya onlardan taktırdım. Bu zincirli dediğim kilitle kapıyı az aralayabiliyorsun. Benim bu korkuma neden olan da; şu kapı kapı gezen yardım toplayan insanımsının teki verdiğim parayı beğenmeyip kapıyı kapamama engel olmuştu ki kapıyı da açmam aslında ama o gün kapıcı sanıp şak diye açıvermiştim kapıyı. Adamın elinde belediyeden aldıkları bi izin kağıdı da vardı. Karşı komşum allahtan o sırada kapıya çıkmıştı da dönüp gitmişti.. Üstünden 3 yıla yakın zaman geçti ama halen kapıcı dahi olsa kapıyı açmaya korkuyorum. Bu zincirli sürgü dediğim kilitle kargocu geldiğinde aralayıp açabiliyorum falan. Alarm için de şu kapının dışındaki yanıp sönen kutusu bile caydırıcı olur diye düşünüyorum. Allaha emanet evlerimiz de bizler de..
Maalesef marka hatırlamıyorum, kayınvalidem kullanıyor.
Ama öyle çok özel, üst düzey bir şey değil.
Alarmları kapı, pencere ve hol sensörlü.
Anahtarlıklarında takılı butonları.
Bence kullandığınız firmaya sorarsanız, hemen temin edilebilecek bir şeydir.

Maalesef marka hatırlamıyorum, kayınvalidem kullanıyor.
Ama öyle çok özel, üst düzey bir şey değil.
Alarmları kapı, pencere ve hol sensörlü.
Anahtarlıklarında takılı butonları.
Bence kullandığınız firmaya sorarsanız, hemen temin edilebilecek bir şeydir.

Peki, teşekkür ederim. En azından sorabileceğim bir çözüm oldu bana da.

Polise bizzat gidin diyin dolassinlar üst üste. .. onun dışında ışıkları açık tutun odaların. . Dua edin .. ya zor durum Allah korusun... ama sürekli bunu düşünmek te olmaz .... önleminizi alın siz

Arnavutköyde oturuyorum burda polisi hak getire :) arabaların kırmızı ışıkta geçip bı de neden beklemıyosun diye korna çaldığı memleket :S cadde üstünde park yapılmaz levhasına asla uyulmaz mesela.. hırsızlar da dadanmış bu ara eve girip arabanın anahtarını çalıyorlarmış genelde..maksatları oymuş..

Allah korusun bu kadar hırsızlık oluyorsa etrafta bence en caydırıcı çözüm alarm. Arkadaşımın evine girmişlerdi, üsküdar'da oturuyordu. Gece herkes uyurken girmişler eve. O sıra 2-3 yaşlarında olan çocuğu dahil olmak üzere hepsini birşeyle uyutmuşlar. (Sprey demişti sanırım) Yavrucak astım hastasıydı, uyandıklarında hırsızı evi vs boşverip zar zor hastaneye koşmuşlardı. Vicdan sahibi olmasını bekleyemeyiz hırsızların ama bir zararı olmayacak çocuğa karşı bile bu kadar vicdansız da olabiliyorlarmış. Ayrıca alarm öyle 5snde öten birşey değil. Şifre girmek için olan süreyi sen alarm takıldığında kurulumu yapılırken söyleyebilirsin. İstersen 1 dakika bile diyebilirsin.

Alarm konusunu araştırdım ama genelde memnun degıl ınsanlar cok sorun çıkarıyormuş elektırıkler kesılınce bagırıyomus felan en ıyısı şu yukardaki gibi boydan boya kilitten yaptırmak gercı bende bu psikoloji varken o da etki etmeyecek :S

Bir de çilingir tuzaklı barel taktırırken dedı kı kapıyı üç kere değil iki kere kilitleyin üçüncüye çevirdiğinizde kırması daha kolay olur dedi bu da aklınızda bulunsun..

Arkadaşlar hayırlı geceler.. Geçen gece saat 02,00 sularında daire kapımızın önünde deri ceketli uzun boylu bi çocuk duruyormuş..Üst komşum o sırada evine çıkarken görmüş ama yeni taşındığımız için bizi de tanımıyorlar pek, gelip sordu böyle birini tanıyor musunuz diye..Onlar çıkarken kapımızın önünde arkası dönük beklemeye devam etmiş çıktıktan sonra gitmiş..Tabi ki tanımıyorum öyle birini..alt komşuya da bi hafta önce gündüz hırsız girmişti..Ertesi gün gidip tuzaklı kilit denen şeyden taktırdım ama ona da guvenemıyorum acaba onu da açabiliyorlar mı? Şuan o kadar korkuyorum ki tıkırtı duysam kapıya koşuyorum sanki kapıyı zorlasa ne yapabilirim düşüp bayılırım heralde.. ama çok stres yapıyorum bebeğe zarar vericem bu korku yüzünden :S Eşim sabah 7de çıkıyor ben ayaktayım uykusuzluktan olsem de uyuyamıyorum aklım fikrim kapıda..Markete gidicem kapıyı açamıyorum sanki orda karşılaşacağım gibi..başka nasıl önlem alabilirim? bir de diyelim girmeye çalıştı kapıyı zorladı o esnada ne yapmam gerekir :S

Alarm taktırsaniz?

Ben de yeni evlendiğim sıralar kapının önüne çöpü koymak için kapıyı açmamla bir oğlanla burun buruna gelmem bir oldu. Elinde kart gibi bir seyle eğilmiş bizim kapıya. Ben kapıyı açınca elindekini cebine attı gitti panikle. Arkasından bakakaldım ne oldugunu anlamam uzun sürdü o şokla:D
Neyse işte o günden beridir dışarı çıkarken bile önce dürbünle bakıyorum biri var mı diye sonra acıyorum kapıyı.
Bir de kapı tam evimin merdiven korkuluklarının karsısına denk düşüyor. Kapıyla korkuluk arasına merdiven dayıyorum. Bu kez de diyorum ki yangın mangın cıksa itfaiye kapıyı açamayacak allah korusun:D
İnsanları ne hale getirdiler ya tedirgin tedirgin yasıyoruz pislik geberesiceler.

şimdiki hırsızlar gece değil gündüz giriyorlarmış zaten. zile basıyorlarmış kapıyı açan olursa broşür dağıtma bişeyler satma bahanesiyle konuşup gidiyorlarmış, kapıyı açan olmazsa evde biri olmadığını anlayıp girmeye çalışıyorlarmış.

polisin evime hemen gelebileceğini bilsem, ben öyle bi durumda, hırsız kapıyı açmaya çalışırken hemen polisi arar adres veririm diye düşündüm. ama sonra ya polis gelmeden kapıyı açmayı başarsa da içeri girse ne olacak dedim. bazıları seni görünce kaçar bazıları da belki öldürür bile. ben de merak ediyorum o durumda ne yapılır acaba

Back
X