• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hırsızlığı ortaya çıkaran mı suçlu bu devirde ben anlayamıyorum!!!

buneyaa87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
81
1
0
Ankara
arkadaşlar merhaba,

şu an ne kadar sinirli olduğumu tarif etmem mümkün değil!! ben bir firmada yönetici olarak çalışıyorum, ekibimden birinin gece vardiyasında hırsızlık yaptığını öğrendim ve bunu birkaç kez tekrarlamış, birçok şahidi var. en sonunda patladım ağzıma geleni söyledim personelime, ben yapmadım demedi. ya ben bu vebalin altına gitmek istemiyorum bu şerefsizliğe göz yummak istemiyorum ama olmuyor olmuyor. adamı attıramıyorum işten.

dün konuyu üst amirimle paylaştım. hiçbir şahide gerek olmadığını kamera kayıtlarıyla bu meseleyi çözebileceğini söyledi, sabah araştır bana bilgi ver dedi. sabah işe geldiğimde kamera kayıtlarına nasıl ulaşabileceğimi nasıl delil sunabileceğimi araştırdım. amirimi aradım ve bana dediği şey ben sizden kayıt mı istedim, kamera çekiyo mu diye sordum sadece, siz niye insanlara bunu soruyosunuz!!! bir de beni azarlıyor. halbuki sadece bir kişiye sormuştum o da güvendiğim zaten konuyla ilgili beni uyaran bir kişiydi. bu nasıl bir sistem, çalan sorgulanmıyor ortaya çıkarmaya çalışan azarlanıyo!! ben anlayamıyorum bu iş hayatını biri bana anlatsın nolur!

onu da geçtim madem lafıma sözüme verdiğin bir değer yok itibar yok neden beni yönetici diye çalıştırıyosun, çok üzgünüm çoookk:25::25:

Tavrın gerçekten yanlış,niyetin doğru olsa da.Çalışanlardan birinin böyle birşeyi varsa,kamerayla tespit edilir,odaya çekilir uygun dille neden yaptığı sorulur ve gereken yapılır.Bu tarz şeyler gizli yürütülmesi gereken şeylerdir.

arkadaşlar merhaba,

şu an ne kadar sinirli olduğumu tarif etmem mümkün değil!! ben bir firmada yönetici olarak çalışıyorum, ekibimden birinin gece vardiyasında hırsızlık yaptığını öğrendim ve bunu birkaç kez tekrarlamış, birçok şahidi var. en sonunda patladım ağzıma geleni söyledim personelime, ben yapmadım demedi. ya ben bu vebalin altına gitmek istemiyorum bu şerefsizliğe göz yummak istemiyorum ama olmuyor olmuyor. adamı attıramıyorum işten.

dün konuyu üst amirimle paylaştım. hiçbir şahide gerek olmadığını kamera kayıtlarıyla bu meseleyi çözebileceğini söyledi, sabah araştır bana bilgi ver dedi. sabah işe geldiğimde kamera kayıtlarına nasıl ulaşabileceğimi nasıl delil sunabileceğimi araştırdım. amirimi aradım ve bana dediği şey ben sizden kayıt mı istedim, kamera çekiyo mu diye sordum sadece, siz niye insanlara bunu soruyosunuz!!! bir de beni azarlıyor. halbuki sadece bir kişiye sormuştum o da güvendiğim zaten konuyla ilgili beni uyaran bir kişiydi. bu nasıl bir sistem, çalan sorgulanmıyor ortaya çıkarmaya çalışan azarlanıyo!! ben anlayamıyorum bu iş hayatını biri bana anlatsın nolur!

onu da geçtim madem lafıma sözüme verdiğin bir değer yok itibar yok neden beni yönetici diye çalıştırıyosun, çok üzgünüm çoookk:25::25:
Maalesef ortaya çıkaran suçlu oluyor..
O istediği gibi indiragandi yapacak,sende görmezden geleceksin..böylesi makbul.
Artık devir değişti,hırsızlar el üstünde tutuluyor.
Boşver ne halleri varsa görsünler arkadaşım.

Tavrın gerçekten yanlış,niyetin doğru olsa da.Çalışanlardan birinin böyle birşeyi varsa,kamerayla tespit edilir,odaya çekilir uygun dille neden yaptığı sorulur ve gereken yapılır.Bu tarz şeyler gizli yürütülmesi gereken şeylerdir.

evet haklısınız normal şirketlerde bu olur ancak biz taşeron bir firmayız ve maalesef kamera kayıtları bizim elimizden geçmiyor. buna ulaşmak için gizliliğin biraz dışına çıkmak gerekiyor ki ben firmaya gidip benim personelim hırsızlık yapmış kamera kaydı lazım demedim. sadece beni bu kişinin hırsızlık yaptığı konusunda uyaran bir büyüğümden kamera kayıtlarına nasıl ulaşırımla ilgili bilgi almak istedim. bunu da kendi başıma yapmadım, talimat doğrultusunda yaptım.

Maalesef ortaya çıkaran suçlu oluyor..
O istediği gibi indiragandi yapacak,sende görmezden geleceksin..böylesi makbul.
Artık devir değişti,hırsızlar el üstünde tutuluyor.
Boşver ne halleri varsa görsünler arkadaşım.

boşvereceğim ama elimde değil, hazmedemiyorum.

ben elimden geleni yaptım, önüne geçmeye çalıştım olmadı, başka yere göndermeye çalıştım olmadı, işten çıkarmaya çalıştım sanırım o da olmayacak. bu saatten sonra da karışmam, üzerimdeki vebali atmışımdır umarım. istersen şirketi götürsün ağzımı açıp sen napıyosun demem bundan sonra.

evet haklısınız normal şirketlerde bu olur ancak biz taşeron bir firmayız ve maalesef kamera kayıtları bizim elimizden geçmiyor. buna ulaşmak için gizliliğin biraz dışına çıkmak gerekiyor ki ben firmaya gidip benim personelim hırsızlık yapmış kamera kaydı lazım demedim. sadece beni bu kişinin hırsızlık yaptığı konusunda uyaran bir büyüğümden kamera kayıtlarına nasıl ulaşırımla ilgili bilgi almak istedim. bunu da kendi başıma yapmadım, talimat doğrultusunda yaptım.

Sizin personele ağzınıza geleni söylemeniz yanlış.O büyüğünüz size kamera kayıtlarına ulaş dediyse,nasıl yapmamı istersiniz diye sorsaydın keşke.Gerçekten hassas bir konu.

arkadaşlar merhaba,

Sen yöneticisin diye havalara girmissin personele agzima geleni saydim diyorsun sen busekilde davranirsan bi üstteki yetkilide sana öyle davranir medeniyet nedir duydunmu hic?? Insan gibi konusarak halletmeyi duydunmu??? Hircinlaşarak biyere varamassin!!! Keyfine göre istedigini söylersen yeri gelir istemediklerinide duyarsin!!!! Bana göre olaya hatali giriş yaptigin icin göze batiyorsun.cek bir kenara bi dinle sakince ama efelenerek deyil.ona görede ne yapilmasi gerekiyorsa yapilirdi ama bu sekilde deyil!!!! Herkez haddini bilmeli yöneticide olsa!!! Dünyayi ben yarattim ayagina girmeden.

arkadaşlar merhaba,

Geçmiş olsun umarım bu işten siz zararlı çıkmazsınız :19:

sanırım çok tecrübeli bir yönetici değilsiniz..
bu durumlarda önce sakin olunur,sonra delil toplanır.kamera kayıtarı araştırılır.şahitlerin yazılı imzalı şahitlikleri alınır.daha sonra gerekli mercilere,üst ynetim personel vs bilgi verilir.daha sonra bu kişiden savunma alınır ve büyük ihtmal işten çıkartılır ya da siciline işlenir..
szi elemanlarınızı neden azzarladınız bu bir,elinizde bişey olmadan panik halde üst yönetime gittiniz,üçüncüsü sistemsiz çalıştınız...
hepimizin işyerinde oluyor torpilli elemanlar ancak hırsızlıktan dolayı kim olursa olsun işten çıkartılır bence..bunu sizin vebali ile ilgisi yok..şirket önce kendi karını düşünür çalan varsa cezalandırılır..
yani hırsızı söyledim ben kötü oldum gibi bir ego durumu söz konusu değil bence..

Sen yöneticisin diye havalara girmissin personele agzima geleni saydim diyorsun sen busekilde davranirsan bi üstteki yetkilide sana öyle davranir medeniyet nedir duydunmu hic?? Insan gibi konusarak halletmeyi duydunmu??? Hircinlaşarak biyere varamassin!!! Keyfine göre istedigini söylersen yeri gelir istemediklerinide duyarsin!!!! Bana göre olaya hatali giriş yaptigin icin göze batiyorsun.cek bir kenara bi dinle sakince ama efelenerek deyil.ona görede ne yapilmasi gerekiyorsa yapilirdi ama bu sekilde deyil!!!! Herkez haddini bilmeli yöneticide olsa!!! Dünyayi ben yarattim ayagina girmeden.

bir dakika bir dakika yavaş olun ben anlatamadım galiba. en başında ne dedim.düzeltmeye çalıştım olmadı adını çıkarmadan başka yere göndermeye çalıştım olmadı. ben bu adamın adını çıkarmadan çoluğuna çocuğuna üzüldüğüm için bir sene uğraştım bu adamla. herkesin de bir dayanma sınırı vardır değil mi.

bu aralar hırsızlık olayları arttı mı ne kk da her gün yeni bir işyeri hırsızlığı Mübarek ayda allah akıl fikir verir belki

Bunlar çok hassas konular açıkçası. Ben tavrınızı yanlış buldum, çaldığını gözünüzle görmemişsiniz. Birilerinden duyum almışsınız, bu sebeple ağzınıza geleni sayıp dökmüşsünüz. Günahını alıyor da olabilirsiniz. Bilmeden etmeden bir insanı bu şekilde rencide etmek çok yanlış. Koca insanlarız, birileri "o hırsız" dedi diye elinizde kanıt olmadan nasıl emin oluyorsunuz ki bu durumdan? Gözümle gördüm çalıyor deseniz anlayacağım da, koca yönetici neden birilerinin lafıyla personel azarlar anlayamadım kusura bakmayın... Sakin kalıp olayı araştırmanız daha mantıklı olurdu. Üstelik siz nasıl yönetici olarak altınızdaki elemana ağzınıza geleni sayabiliyorsanız (çalan çırpan patronunuz olsaydı bunu yapamayacaktınız muhtemelen), patronunuz da aynısını size yapabilir demek ki, buna içerlemenize gerek yok:34: Ha şu anki durumda ben yerinizde olsam artık takmazdım, sonuçta siz aldığınız duyumları patronunuza bildirmişsiniz, gerisi ona kalmış. Madem durumdan şikayetçi değil ve rahat davranıyor, o zaman siz de karışmayın, yapacağınızı yapmışsınız.

bir dakika bir dakika yavaş olun ben anlatamadım galiba. en başında ne dedim.düzeltmeye çalıştım olmadı adını çıkarmadan başka yere göndermeye çalıştım olmadı. ben bu adamın adını çıkarmadan çoluğuna çocuğuna üzüldüğüm için bir sene uğraştım bu adamla. herkesin de bir dayanma sınırı vardır değil mi.

açıkçası bende tavrınızın yanlış olduğunu düşünüyorum. yukarıda yazdıklarınız da çok ilginç. Bir yıldır size bağlı bir çalışanın hırsızlık yaptığını biliyorsunuz ve bunu kanıtlamak yerine başka yere göndermeye çalışıyorsunuz.
en sonunda da elinizde kanıt olmadan ağzınıza geleni sayıyorsunuz.
olaya nereden bakarsanız bakın, hırsızlık yapan tabiki suçlu ancak; sizin de yöneticiliğinizi gözden geçirmeniz gerek...

Back
X