hırsızlık ve çaresiz olmak

yabidakka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
19
4
1
33
merhabalar kızlar

hemen konuya giriyorum annemin altınları ortada yok.annem en son ne zaman nereye koyduğunu hatırlıyor.o günden sonra Allahın işi evimize sadece bi akraba aile geldi.onların kızınin daha önce de ufak tefek şeyler aldigini farkediyorduk.

altınların olmadığını fatkedince annemle gidip orada soyleyelim tepkisi nasil olcak diye dusunduk.neyse biz bunlara gittik kızın hareketleri bana şüpheli geldi.söylediğimizde şaşırmadı bile.

günah da almak istemiyoruz ama başka suphelenebilecegimiz kimse yok..eğer altınlar ondaysa ne yapabiliriz.kaç gündür evde huzur yok.hırsız girseydi eve daha iyiydi napcagimizi bilemiyoruz

Altinlar ondaysa hic bisey yapamazsiniz .. ya degilse ? Ya hic ummadiginiz biriyse ?

Altinlar ondaysa hic bisey yapamazsiniz .. ya degilse ? Ya hic ummadiginiz biriyse ?

işte bizi de bu şüphe yiyip bitiriyor.Babam kaç gündür yemek bile yemiyor.her türlü şey geliyor insanın aklına kardeşlerime felan sordu belki şantaj felan yapmıştır biri diye onlar da yemin ediyolar.zaten o karakterde değiller.kardeşlerimden biri annemin odasına sürekli girip çıktığını ve bi defa da kapıyı kapattığını söylüyor o kızın

Blöf atmaktan başka bir çare göremedim. Bir gün onlara uğrayın, "Polise şikayette bulunduk, parmak izi almaya gelecekler, annem umarım kaybetmiştir ya arıyoruz ama ortada da yok. Artık mecbur parmak izinden bulunacak, yakın zamanda kimlerin eve geldiğinin listesini verdik polis parmak izinizi almaya çağırırsa şaşırmayın" falan gibisinden blöf çekilebilir. Kız da bu şekilde kaybettiniz sanın diye eve bırakabilir tekrar altınları. Aklıma başka bir yöntem gelmedi.

Şüphelendiğiniz kişinin yanında polise haber verdik. İşte şu gün gelip parmak izi arayacaklar ondan sonra da eve girip çıkanlarla karşılaştıracaklar falan fişman diye birşeyler uydursanız. Ne bileyim size de gelebilirler haberiniz olsun galan diyebilirsiniz. Ertesi gün de bir bahaneyle eve çağırın ve yalnız bırakın. Belki korkar da bir yerlere koyar. Çok parlak bir fikir değil farkındayım ama yine bir unut işte...

Hahah ya aynı anda yazmışız aklın yolu bir :)

çok yakın akraba annesi babası çok düzgün insanlar bu tarz bişeyde kırılabilirler. o kızla birebirde ne yapabiliriz acaba ailesinin haberi olmadan

aslında dediğin gibi anneme dedim ki çağır bakalım belki korkar bırakır ama biraz dik başlı bi kız ne yapabileceğini kestiremiyorum.bi de mesela 4 bilezik varsa 2 si bir çift diğer 2 si bir çift .her ikisininde 1 tanesi gitmiş

evimiz müstakil bahçede 4 tane kamera var giren çıkan yabancı biri yok.napsak bilemedim
Kameranın olduğunu onlar biliyormu? Bilmiyosa parmak izi oyununu yapın.
Aynı şeyi yaşadık ve aynı taktikle yürüdük, tahmin ettiğimiz ( aynı zamanda bazılarının gördükleri ama söyleyemedikler) kişi benden mi şüpheleniyorsunuz diye kendini balkondan atmaya çalıştı 3 mt den :)
O korku ona yetti

çok yakın akraba annesi babası çok düzgün insanlar bu tarz bişeyde kırılabilirler. o kızla birebirde ne yapabiliriz acaba ailesinin haberi olmadan

Sırf kızla konuşsanız en fazla "Senin aldığını biliyorum" diyebilirsiniz o da inkar eder, gerçekten mi almadı yoksa yalan mı söylüyor anlayamazsınız. İnandırıcı olmanız lazım eğer o aldıysa caydırıcı olması için. Kırılacak bir şey yok ki. Bir hırsızlık durumu olmuş, polis çağırmışsınız ve şikayette bulunmuşsunuz, polis yakın zamanda eve gelenlerin isimlerini istemiş ve siz de yakın zamanda eve gelen herkese haber veriyorsunuz. Olabilirdi de bu gerçekten. Herhangi bir suçlama yok karşı tarafa yönelik ve alan olduysa da caydırmak için iyi bir yöntem.

evet canım kamerayı biliyorlar hatta baktığımızi da biliyorlar yarın dediğinizı yapalım.parmak izi felan dediğiniz gibi belki korkar. kız bize gelince çantasını yanından ayırmıyodu yukarı çıkınca yukarı götürüyor aşağı inince aşağı.demek bu yuzden mis

yakın zamanda gelen başka hiç kimse yok birtek onlar. direk onları sucladigimizi düşünecekler annesi ve babası dediğim gibi.ama yarın parmak izini mutlaka söyleyecem inşallah korkar. bir yandan da buna cesaret eden getirip geri koymaz diye dusunuyorum

Nereden bilecekler sadece onlar olduğunu, evinize giren çıkanı mı takip ediyorlar? Detaylı düşünmeyin bu kadar, onlar sizin bildiklerinizi bilmiyor. "Umarım kaybetmişizdir" diye özellikle kızın yanında belirtin ki gerçekten oysa getirip bıraksın, kaybetmenize atfedin diye düşünsün.

annem hiç kimse gelmedi demiş biliyorlar o yüzden.ama dediğiniz doğru kaybetme konusunü dile getirelim

annem hiç kimse gelmedi demiş biliyorlar o yüzden.ama dediğiniz doğru kaybetme konusunü dile getirelim

Komşumuz uğramıştı, elektrikçi gelmişti falan artık onları unutmuşuz falan dersiniz, beyaz yalandan bol ne var ya çok detaylı düşünmeyin dediğim gibi. Umarım altınlarınız bulunur. :)

Polis incelemek için kamera kayıtlarını aldı. Sonra da eve giren çıkanların isimlerini istediler. Sizi de yazmak zorunda kaldık. Polis gelebilir haberiniz olsun. Gayet sakin ve suçlamadan bunu söyleyin. Sonra da pat diye konuyu değiştirin. Böyle söylerseniz anne baba alınmaz.

Komşumuz uğramıştı, elektrikçi gelmişti falan artık onları unutmuşuz falan dersiniz, beyaz yalandan bol ne var ya çok detaylı düşünmeyin dediğim gibi. Umarım altınlarınız bulunur. :)
tesekkur ederim t avsiyelerinizi dikkate alacagm umarım bulunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…