hırsızlık...

canan2508

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2009
2.866
23
158
39
İstanbul
evinize devamlı girip çıkan birini düşünün amcanız dayınız yengeniz eltiniz görümceniz tarzında ...
hırsızlık yaptığından şüpheleniyorsunuz evinizde onun geldiği gün bişey kayboldu

ne yapardınız nasıl tepki verirdiniz ?
yada ne bileyim

insan psikolojisinden anlayan varsa hırsızlık yapan birisi nasıl davranır ne gibi ip uçları verir?

evden alyansım yok olduda arıyorum tarıyorum bulamıyorum kimsenşn gnahınıda alamıyorum ama şüpheleniyorum çünkü daha önce bu tarz vukuatları var aile içinde

Hımm... Valla genç filan olsa ailesine söylersin ama anladığım kadarıyla yaşını başını almış biri, büyük ihtimalle alışkanlık yapmış olabilir bu huyu. Devamlı görüştüğünüz biriyse yanında onu kastettiğinizi hissettirmeden konuşun, mesela" geçenlerde şuyum kayboldu buyum kayboldu, anlamıyorum ki nereye gidiyor, çokta değer verdiğim şeyler, üzülüyorum bulamayınca" filan deseniz belki insafa gelir diyeceğim ama şu dediğim şeye ben bile inanmadım.. Eşinizle paylaşabilirsiniz bu durumu, belki daha farklı akıllar verebilir. Ve ya eve geldiğinde değerli eşyalarınızı bir kutuya kilitleyin anahtarıda yanınıza alın. Ayrıca salonunuzdan, tuvaletinizden ve mutfaktan başka bütün odaların kapılarını kilitleyin bir çözüm olabilir belki..

benimde 2 sene önce setimin küpesi kayboldu
akrabalarım gelmişti eve onlar gelmeden önce tv ünitesinin kenarındaydı onlar gitti heryeri talan ettim çıkmadı
benim misafirlerin çocuklarıda olduğu için onlar bi yere atmıştır felan dedim tabi soramadımda şimdi suçluyormuşum gibi olacaktı
üstüne bir bardak su içtim

sizinde yapacak bişeyiniz yok gibi bundan sonra daha dikkatli olun

zaten o kişi evdeydi beraber dışarı çıkıcaktık alyansımı aradım bulamadım o burdayken hemen farkettim yani ama belki başka bi yere koymuşumdur diye bişey demedim eşimin haberi var almışsada yapacak bişey yok aldın diyemeyiz diyo haklıda offf çok stres yaptım hemde çok üzüldüm dediğim gibi eve devamlı giren birisi olduğundan heran heryeri kitli bırakıp yada ne bileym devamlı peşinden koşamıyorum işte

Eve misafir geliyosa bence çok fazla yalnız bırakmayın. Hırsızlık yapıcak vakit bırakmayın yani. Eğer şüphelendiğiniz kişi her geldiğinde evde bişey kayboluyorsa bilin ki hırsız odur ve bence öncelikle en yakınınıza anlatın durumu eşiniz olabilir anneniz olabilir..

Ben olsam emin olmadan kimsenin günahını alamazdım. Üstüne bir bardak su içmeniz gerekiyor sanırım

Reactions: gve
emin olmadan sadece şüphelerınızle kımsenın gunahını almam .

eger emin olmak ıstıyorsanız bi daha kı gelıslerın de deneme yapın .

benim eşimin annesi büyük komidinimden nikah şekerlerimi çalmıştı.iç çamaşırlarımın içinden yani.ne diyebilirsinki hiç bişiy diyemedim.eşime söyledim.eminmisin dedi evet dedim.ama oda bişiy diyemedi.evlerinde görürse mahvedecekmiş o kadında onları biz gidince orada tutacak göz varmı(zaten 1günlük yolda evleri türkiyenin diğer ucu.kısaca geçmiş olsun

geçmiş olsun.inşallah böyle bir durum yoktur ve kaybettiğiniz şey biryerlerde ortaya çıkar..olayı anlattıktan sonra yüzünde oluşan ifade dudak çevresinde sınırlı kalıyorsa,çok fazla el kol hareketi yapmıyorsa,ara ara istemsiz omuz silkiyorsa,ara ara eliyle yüzünü ve ensesini oynuyorsa,göz temasından kaçınıyorsa,yaptığı el kol hareketleriyle söyledikleri arasında zamanlama tutmuyorsa,kaçmak ister gibi sürekli kapıya bakıyorsa yalan söylediğine işaret olabilir.

çok sağol buna dikkat edicemm

arkadaşlar anlaşılamadım sanırım evime süreli girip çıkan kişi hergn yani bide tabiki sadece şüphe benimki gözümle görmeden kimsenin günahını alamam eşiminde anneminde haberi var yapmış olabilir diyolar ...

hani ben gözümle görmedim ama bazı psikoteknik yöntemler var ya onlarla nasıl anlarım diye merak ediyorum

Görmediğim Bir Şey İçin Kesinlikle Konuşmazdım..
Basit Bir Şey Değil, Hırsızlık Diyorsunuz..

canım iyiden iyiye düşün derim eve girip çıkanları..
kimseyi de yargılamamak lazım yani geçmişte var vukuatları diyorsun ama ya o yapmadıysa? günahını almış olman seni daha çok üzecek.
sana önerebileceğim şey, başka da çaren yok zaten mecbur kimlerden şüpheleniyorsan uygun bir dille karşısında durumu anlatman.
hani ona sor,sen mi aldın sen mi çaldın gibisinden değil de, o benim evliliğimin iziydi kim nasıl yapar hiç mi vicdan yok geceleri nasıl uyuyor gibisinden imalarda bulun derim..
çözümü olur mu bilmem ama yüzüne bir daha utanmadan bakamaz,insansa tabi..

valla canım giden gelse rahmetliler gelirdi derler ya hani
giden gittide bundan sora dikkat et
ama emin olmadanda kimsenin günahını alma emi

Bir kişiden şüpheleniyorsanız o geleceği zaman ortada görünen bir yere para koyun.
Yalnız sadece o kişinin orada olması gerek başkaları da olursa karışıklık olabilir.
Para giderse zaten anlaşılır.
Ayrıca şüphelendiğiniz kişiye ufak ufak alyansım kayboldu geçen gün diye anlatın.
Vereceği tepkiler yapmacıksa zaten belli eder kendisini.

Son düzenleme:
büyücü yengem vardı eve geldiğinde kendince fırsattan gezer bi yerlere muska atardı çoğunlukla temizlik gününde bulurduk ama o iki laf sonra susadım diye kalkar namaz kılcam diye odaya kapanır etrafı gezmek için hep bahane bulurdu ne kadındı ya çok dolaşıyosa evi dikkat kesil diyebilirim sonuçta yakın tamam ama bu farklı bir psikolojidir

canım bence günahını almadan önce bir dene bakalıım çarsıda pazarda satılan sahte altın küpe vs al o kişinin görebilceği bir yere koy sonra odada yalnız bırak bakalım aynı olay olursa zaten artık söylenecek bişi kalmıyo o kişinin yüzüne hakaret etmekten baska. büyük falan dinlemem sokarım yerin dibine ha birde o denemeyi yaparken yanında 2nizin ortak sayılabilecek bi yakınının olmasındda fayda var cünkü tek veya sadece senin arkadasın olduğunda iftira attığınıda ileri sürebilir.. üzgünüm son olarak soğuk su içmekte fayda var :44:

Son düzenleme:
teşekkür ederim kızlar bulamadım hala yüzüğü hala arıyorum fal bakan bi kadına gidicem o bu tarz şeylerden anlıyo şüphelendiğin kişide aldı dese yapacak bişieyim yok kanıtım olmadan kanıt laızm gidip sen aldın yaptın diyemem zaten falcı umarım evde aramaya devam et der bana

benimde başıma geldi. yeni bebeğim oldu bebek mevlütü yaptık ve altın yastığından altın calındı hemde eşimin yaakın akrabası hepimizin gözünün içine baka baka aldı altını ve hiç kimse bişey diyemedi herkez sok oldu. el kadar yavrumun rızkını aldı ben sadce allah ıslah etsin dedim. eşim o hırsız akrabanın altını caldığını göstermek için bişey yapacAK: ramazan bayramında herkez büyük anneannede toplanacak ve o hırsızlık yapan kadında gelecek eşimde o kadın gelince eline gazete alıcak ve ''vay adilere bak ya bebek mevlütünde kadın altınları calarken yakalanmış nasıl insanlar var diyecek'' yani onun yaptığı hareketi başkasına yapılmış gibi gönderme yapacak bu tarzda bişey yapabilirsin yüzüğünü calan kişiyi biliyorsan canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…