Hırsızlikla suclaniyorum, lutfen yol gosterir misiniz?

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
30
İzmir
Merhaba,

Kisaca konuya giricem, ayni evde 4 kiz yasamaktayiz. Ben bir kizla daha yakindim, gercekten iyi arkadasimdi, yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi, her ne olursa olsun mesafeyi korumayi bilen biri olmaya calistim fakat sorunlarimiz oldu su an hirsizlik ve odalari karistirmakla suclaniyorum ve gosterebilecegim bir kanit yok.

Oncelikle, kendi hayatim oldugunu dusunerek arkadasimdan bagimsiz arkadaslar edindim, bana kiminle ne yaptigimi sorunca cok detaya girmeden "Sununla sununla suradaydim" diyordum, sanirim cokta tatmin edici cevaplar vermemisim ki ondan ne yaptigimi sakladigimi ve kendisini salak yerine koydugumu dusunmus.

Bazen esyalarimi yikadigim da onun camasirlarinin asili oldugunu goruyordum, 3 gundur asili kalinca en son kendi islak camasirlarimi asabilmek icin onunkileri katlayip aramizdaki samimiyete inanarak odasina koyuyordum. Bu durum cok hosuna gidiyordu bana guzel kartlar vs de yazmisti. Bir hafta kadar evde tek basima kaldim, odasinin cami ardina kadar acikti, korktum ve kapattigimi soyledim.

2 gun once ev arkadaslarimizdan birinin cikolatasi kayboldu, bana sordu, bende yemedim ama kaybini kapatabilmek adina sana yeni bir cikolata almami ister misin dedigim icin suclu ben oldum. Cunku daha once bir kac arkadasimin cikolatasini yeyip kendilerine haber vermistim "Bak cikolatani yedim, haberin olsun, istersen yenisini alirim" dedigim icin bu sefer yiyenin yine ben oldugum zannedildi. Kahroluyorum, adim odalari karistiran biri olarak kaldi, dunden beri kendisine atmadigim mesaj kalmadi, ailem bile devreye girdi, ne yapicam bilmiyorum, akil verin ne olursunuz

Hatayı en başında yapmışsınız. Önce yeyip, sonra “bak yedim haberin olsun” hoş değil
Çamaşırlara da hiç elinizi sürmemeliydiniz böyle durumlara mahal vermemek için
Yapmadığınızı, böyle bir şey ile itham ettikleri için kırıldığınızı ve kızdığınızı söyleyin.
Suçluymuş gibi bir psikolojiye girmeyin, gayet net ve dik durun

Farklı bir eve geçmek için neyi bekliyorsunuz?

Adam akıllı hiçbir kanıt olmadan, kendilerini buna inandırmışlarsa yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ciğeri beş para etmez insanlarmış zaten.

Ps; Ayrıca aldım, yedim haberin olsun gibi şeyler yanlış davranışlar. Alabilir miyim, yiyebilir miyim? Böyle biri olun bundan sonra. Gerçekten çirkin bir şey çünkü.

Hatayı en başında yapmışsınız. Önce yeyip, sonra “bak yedim haberin olsun” hoş değil
Çamaşırlara da hiç elinizi sürmemeliydiniz böyle durumlara mahal vermemek için
Yapmadığınızı, böyle bir şey ile itham ettikleri için kırıldığınızı ve kızdığınızı söyleyin.

Evet o konuda cok haklisiniz bana surekli "Ne istiyorsan al, ye" dedigi icin, aldigim zaman muhakkak haberini verdim, ve eger rahatsiz olduysa yenisini alabilecegimi soyledim. Aldigim sey ise 1 parca cikolata sadece. Esyalar konusuna da gelince 2 kez boyle birsey yaptim ama asla kisisel esyalarini karistirma soz konusu degil. Muhabbet esnasinda benim cok fazla tutarsiz konusmalarim oldugu icin guvensizlik olusmus ve "Sen benim gunlugumu de okursun" vs konulari cikti. Kendimi nasil aklayacagimi bilmiyorum. Madem suphelendin aylarca, nasil 1 yil benimle arkadaslik kurdun diyorum tik yok.

Onların da kanıtları yok. Siz içinizi serin tutun suçunuz yokmuş. İnşallah biyerlerden çıkar da yaptıklarından utanırlar.

Ben kendisine "Bunlari nasil ogrendigini ogrenmeye hakkim var" dedigim de bana "Sana bunun aciklamasini yapmak zorunda degilim, sen ne yaptigini biliyorsun" diyor????????

Evet o konuda cok haklisiniz bana surekli "Ne istiyorsan al, ye" dedigi icin, aldigim zaman muhakkak haberini verdim, ve eger rahatsiz olduysa yenisini alabilecegimi soyledim. Aldigim sey ise 1 parca cikolata sadece. Esyalar konusuna da gelince 2 kez boyle birsey yaptim ama asla kisisel esyalarini karistirma soz konusu degil. Muhabbet esnasinda benim cok fazla tutarsiz konusmalarim oldugu icin guvensizlik olusmus ve "Sen benim gunlugumu de okursun" vs konulari cikti. Kendimi nasil aklayacagimi bilmiyorum. Madem suphelendin aylarca, nasil 1 yil benimle arkadaslik kurdun diyorum tik yok.
Aklamak zorunda değilsiniz kendinizi, onlar sizin “suçunuzu” ispatlamak zorunda
İmkanınız varsa ayrılın o arkadaşlarınızdan

Farklı bir eve geçmek için neyi bekliyorsunuz?

Adam akıllı hiçbir kanıt olmadan, kendilerini bun inandırmışlarsa yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ciğeri beş para etmez insanlarrmış zaten.

Ps; Ayrıca aldım, yedim haberin olsun gibi şeyler yanlış davranışlar. Alabilir miyim, yiyebilir miyim? Böyle biri olun bundan sonra. Gerçekten çirkin bir şey çünkü.

Yurtdisindayim, Erasmus yapiyorum. 1 ay sonra Turkiye'ye donecegim, bu 1 ay icerisinde de ev degistirecek imkanim yok, zaten kendisi evi terk etti

Hatalı olan sizsiniz açıkçası alma gücünüz zaten varsa çıkın alın 2 dk neden başkasının çikolatası vs yeniliyor yani pek anlamadım. Sonuçta kendinizi biliyorsunuz ben yesem söylerim zaten biliyorsunuz desenize, 3 kuruşluk şeyler bu kadar büyümesi de ilginç

Bütün bunlar bir çikolata için mi ?!

Bir daha kimsenin odasına girme . Çamaşırlarına yer açmak istiyorsan arkadaşlarının kuruyan çamaşırlarını al ,ortak alana bırak .ayrıca bir sira olsun ,herkes kiyafetini zamaninda asip toplasin .kimsenin ayakcisi degilsin oyle degil mi ? Herkes sorumlulugunu bilsin . odalarına girme ,cam açıksa da kapatma . Bu devirde kimse iyilikten anlamaz .

Bunca tantana bi çikolata için mi?

Adreslerini yollasınlar ben yollayayım bir koli.

Yok, mevzu cikolatadan patladi. Onlari salak yerine koyuyor ve kandiriyormusum.

Bir kac ay once bir arkadasimiz evden ayrilmisti, onun ardindan temizlik yaptik, ben yakin arkadasimin sampuanini cok begenip koklamistim, sonra banyodaki raflari temizledim, kendisi sampuanini bulamadigini soyledi, bende nasil birseydi dedim, soyledi, ben ust kati temizlerken sampuanini bulup getirdigim icin bana sen aldin cunku sana sordugum da panik yaptin 2 dk sonra o sampuani bana getirdin sen aldin dedi. Kahroluyorum

Ayrıca tanımadığınız bir yerde insanlarla bu kadar içli dışlı olmayın, zaten yaşanılanlardan bir samimiyet olmadığı da belli. Bence de tavırlarınız biraz dengesiz.

Hatalı olan sizsiniz açıkçası alma gücünüz zaten varsa çıkın alın 2 dk neden başkasının çikolatası vs yeniliyor yani pek anlamadım. Sonuçta kendinizi biliyorsunuz ben yesem söylerim zaten biliyorsunuz desenize, 3 kuruşluk şeyler bu kadar büyümesi de ilginç

Alma gucum var, yurtdisinda yasiyorum, burada bakkallar saat 6da kapaniyor, yedigim saatler genellikle geceydi. Ayrica onunla birlikteyken cogu zaman abur cuburlarini yedim ortamda, o zaman hic birsey soylemiyordu, al ye diyordu hatta, tabiiki ben bundan guc almadim asla ama acil durumlarda kullaniyorum ya da teklif edilmeden hic birseyi yemiyorum. Bana domateslerim var dolapta onlari ye dedigi zaman bile dokunmadim hic birseyine

Boşver ya hiç takacağın bir şey değil. Çikolata çalmakla değil yiyip yalan söylemekle suçlanıyorsun. Okurken ben de bişe sandım. Güzelim sen kendinden eminsen o küçük sürtük üniversite arkadaşlıklarına çok takılmicaksın. Biz öyle iftiracı soysuz köpekleri çok gördük. Sen dua et çikolata yedin diye seni suçlamışlar milletin namusuna iftira atan dünya kadar insan var

Ayrıca tanımadığınız bir yerde insanlarla bu kadar içli dışlı olmayın, zaten yaşanılanlardan bir samimiyet olmadığı da belli. Bence de tavırlarınız biraz dengesiz.

Bundan sonra daha dikkat edicem, hareketlerimde ve dusuncelerimde kimseye zarar vermek ve ya kotuluk yok, ama yansitamiyorum demek ki

Back
X