• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırsızlikla suclaniyorum, lutfen yol gosterir misiniz?

ende yemedim ama kaybini kapatabilmek adina sana yeni bir cikolata almami ister misin dedigim icin suclu ben oldum. Cunku daha once bir kac arkadasimin cikolatasini yeyip kendilerine haber vermistim "Bak cikolatani yedim, haberin olsun, istersen yenisini alirim" dedigim icin bu sefer yiyenin yine ben oldugum zannedildi. Kahroluyorum, adim odalari karistiran biri olarak kaldi, dunden beri kendisine atmadigim mesaj kalmadi, ailem bile devreye girdi, ne

Madem yemedin neyin ayıbını kapatmak için almayı teklif ediyorsun? Birine de eşyası yiyeceği kullanıldıktan sonra yaptım ama alayım denmez madem iletişim şansın var yapmadan izin almak için kullan şansını kaldı ki bir çikolata yani bunun için neden ailen devreye girdi arka arkaya mesaj atıyorsun kendini zorla suçlu konuma koymuşsun ben almadım de geç git yani biri bana ısrarla ailesi dahil mesaj atsa kesin yaptı ortaya çıkınca suçunu bastırmak için yapıştı üstüme derim önemseme bu kadar kendinden eminsen

Bana ne derseniz deyin, karşınızdaki kişi “istediğin kadar al ye” dese bile, nezaket kuralıdır canınız istediğinde “yiyebilir miyim” diye sormalıydınız. Eşyalara dokunulmaz gerekirse yardım bile etmeyin kendileri istemediği sürece. Sonra böyle suçlanırsınız.
Takılmayın bu kadar kk ahalisi olarak para toplayıp çikolata alalım madem.
Herkes kendi işinden gücünden sorumludur.

Boşver ya hiç takacağın bir şey değil. Çikolata çalmakla değil yiyip yalan söylemekle suçlanıyorsun. Okurken ben de bişe sandım. Güzelim sen kendinden eminsen o küçük sürtük üniversite arkadaşlıklarına çok takılmicaksın. Biz öyle iftiracı soysuz köpekleri çok gördük. Sen dua et çikolata yedin diye seni suçlamışlar milletin namusuna iftira atan dünya kadar insan var

Baska biri soylese zaten umrumda olmaz ama adimin bu sekilde kalmasi, insanlarin aklinda boyle kalmak, en kotusu boyle bir durumun icinde olmak uzuyor beni. Ne yapacagimi bilmiyorum, ailem isin icine girdigi icin bana gucsuzsun kendini savunamiyorsun dedi. Cildirmak uzereyim.

Yok, mevzu cikolatadan patladi. Onlari salak yerine koyuyor ve kandiriyormusum.

Bir kac ay once bir arkadasimiz evden ayrilmisti, onun ardindan temizlik yaptik, ben yakin arkadasimin sampuanini cok begenip koklamistim, sonra banyodaki raflari temizledim, kendisi sampuanini bulamadigini soyledi, bende nasil birseydi dedim, soyledi, ben ust kati temizlerken sampuanini bulup getirdigim icin bana sen aldin cunku sana sordugum da panik yaptin 2 dk sonra o sampuani bana getirdin sen aldin dedi. Kahroluyorum
Öncelikle kahrolmayı bırakın onlar kahrolsun. Sana hakaret-iftira ettikleri için şikayet edeceğinizi söyleyin. Ortada kaybolan hiç birşey yok şu anda anladığım kadarıyla somut birşey yok.
Pısırıklığı bırakın.

Bana ne derseniz deyin, karşınızdaki kişi “istediğin kadar al ye” dese bile, nezaket kuralıdır canınız istediğinde “yiyebilir miyim” diye sormalıydınız. Eşyalara dokunulmaz gerekirse yardım bile etmeyin kendileri istemediği sürece. Sonra böyle suçlanırsınız.
Takılmayın bu kadar kk ahalisi olarak para toplayıp çikolata alalım madem.
Herkes kendi işinden gücünden sorumludur.

Evet orada hata yaptim, cunku ben esyalara degil insanlara deger veririm, onlarinda "istedigin kadar ye" demesiyle oyle dusunduklerini zannettim. Benim abur cuburlarim yense boyle soylemem

Bundan sonra daha dikkat edicem, hareketlerimde ve dusuncelerimde kimseye zarar vermek ve ya kotuluk yok, ama yansitamiyorum demek ki
Bakın bunlar sizin kardeşiniz değil yani sadece arkadaş, arkadaşların da yüzde 80 i hayatımızın tümünde yer almazlar. Geçen yıllarla kopar giderler kendi kendilerine. Ben prensip olarak kimsenin bir şeyini yemeyi sevmem, yiyeceksem erkenden fazlaca alır dolaba atarım en fazla. Bakın şimdi iyi mi oldu sanki onların yiyeceklerine kalmışsınız gibi... Benim biraz abartılı bir tutumum olabilir başka birinin bir şeyini kullanmamak ya da yememek gibi (çok yakın arkadaşım değilse ve o zaman bile nadir olur) ama bundan hiç zarar görmedim.

Öncelikle kahrolmayı bırakın onlar kahrolsun. Sana hakaret-iftira ettikleri için şikayet edeceğinizi söyleyin. Ortada kaybolan hiç birşey yok şu anda anladığım kadarıyla somut birşey yok.
Pısırıklığı bırakın.

Dedigim gibi adimin bu sekilde kalmasindan cok korkuyorum, insanlarin bana guvenmemesinden. Bu gun ev arkadasim bazı esyalarini bavuluna koydugu icin ustume alinip bana guvenmedigini, alabilecegimi zannederek toplandigini zannedip saatlerce agladim, 2 gundur kendimde degilim, surekli aralip agliyor ve yapmadigimi, yuz yuze gorusebilecegimizi soyluyorum, inanilmiyor.

Bakın bunlar sizin kardeşiniz değil yani sadece arkadaş, arkadaşların da yüzde 80 i hayatımızın tümünde yer almazlar. Geçen yıllarla kopar giderler kendi kendilerine. Ben prensip olarak kimsenin bir şeyini yemeyi sevmem, yiyeceksem erkenden fazlaca alır dolaba atarım en fazla. Bakın şimdi iyi mi oldu sanki onların yiyeceklerine kalmışsınız gibi... Benim biraz abartılı bir tutumum olabilir başka birinin bir şeyini kullanmamak ya da yememek gibi (çok yakın arkadaşım değilse ve o zaman bile nadir olur) ama bundan hiç zarar görmedim.

Cok haklisiniz, ben fazla samimiyetin ve herkesi kendim gibi gormenin hatasini yasiyorum. Bana ders oldu, izlenimler benim icin onemlidir, insanlar ustundeki izlenimlerimin bu sekilde kalmasina uzuluyorum, yoksa cikolata da, sampuan da tarafimca karsilanir.

Baska biri soylese zaten umrumda olmaz ama adimin bu sekilde kalmasi, insanlarin aklinda boyle kalmak, en kotusu boyle bir durumun icinde olmak uzuyor beni. Ne yapacagimi bilmiyorum, ailem isin icine girdigi icin bana gucsuzsun kendini savunamiyorsun dedi. Cildirmak uzereyim.
Bak böyle şeyler kısa sürede unutulur. Sıkma canını aileni de kendini de üzme. Sende etrafta de ki çikolatayı kaybetmişler yedim sanıp peşine düşmüşler 3 liralık insan bunlar dersin:) yesem yedim dedim demişliğimde vr de gülerek anlat geç.

Ne garip bir ilişkiniz var. Ben ve ya ev arkadaşlarımız birbirimize fazla güven verdiğimiz için bana garip geliyorda olabilir. Odasının camını kapattım diye haber vermeye gerek duymam zaten onlarda söylememe gerek duymaz. Çikolata yüzünden kalkıpta kimse kimseyi suçlamaz. Benim yiyeceklerimde onların yiyecekleride ortadadır. Birbirimizden yiyecek bişe sakınmayız. Diyelim ki çikolatamı yemişler. Gidipte bu sen yedin dimi daha öncedemde yapıp sonradan haber vermişliğün var tarzı rencide etmem. İnsanlar ne kadarda küçük şeylerin peşinden gidiyorlar. Garibime gitti iletişim ve ilişkiniz

Dedigim gibi adimin bu sekilde kalmasindan cok korkuyorum, insanlarin bana guvenmemesinden. Bu gun ev arkadasim bazı esyalarini bavuluna koydugu icin ustume alinip bana guvenmedigini, alabilecegimi zannederek toplandigini zannedip saatlerce agladim, 2 gundur kendimde degilim, surekli aralip agliyor ve yapmadigimi, yuz yuze gorusebilecegimizi soyluyorum, inanilmiyor.
Öyle yaptığın için inanmıyorlar atağa geçin ve ağlamayın sizde saldırın.
Ayrıca ben 4 sene aynı sofrayı paylaştığım kişiyle görüşmüyorum siz erasmusla gitmişsiniz adınız öyle kalsa bile birdaha nerde göreceksiniz oraya takılmayın.
Ağlamayın karşılarında ezik görünürseniz ezerler.

Madem yemedin neyin ayıbını kapatmak için almayı teklif ediyorsun? Birine de eşyası yiyeceği kullanıldıktan sonra yaptım ama alayım denmez madem iletişim şansın var yapmadan izin almak için kullan şansını kaldı ki bir çikolata yani bunun için neden ailen devreye girdi arka arkaya mesaj atıyorsun kendini zorla suçlu konuma koymuşsun ben almadım de geç git yani biri bana ısrarla ailesi dahil mesaj atsa kesin yaptı ortaya çıkınca suçunu bastırmak için yapıştı üstüme derim önemseme bu kadar kendinden eminsen

Evet, cikolatayi geri almam beni suclu durumuna dusurdu, halbuki bu olayda basrol ben olmasaydim, biri bana "Defterimi kaybettim, onemliydi ya, hic gordun mu" dese, istersen gel gidip yenisini alalim birlikte derim, ornegin bir arkadasim hastalanmisti, doktor icin yeterli para bulamazsam ne yapacagim dedigi zaman "Sıkıntı yapma bende biraz varsa veririm tamamlariz" demistim, benim problemlere bakis acim boyle, herkese degil ama sevdigim insanlara, ailem de bu sekilde suclandigim icin atildi ortaya, normalde bu problem yasanmadan once bir cok kez tartismalarimiz oldu hic birinde devreye girmediler, benim ustumde boyle birsey olunca aradilar, baska ulkede olmamin da etkisi var tabiiki, tekim, bambaska bir yerde, her turlu tehlikeye acik bir bicimde.

Ne garip bir ilişkiniz var. Ben ve ya ev arkadaşlarımız birbirimize fazla güven verdiğimiz için bana garip geliyorda olabilir. Odasının camını kapattım diye haber vermeye gerek duymam zaten onlarda söylememe gerek duymaz. Çikolata yüzünden kalkıpta kimse kimseyi suçlamaz. Benim yiyeceklerimde onların yiyecekleride ortadadır. Birbirimizden yiyecek bişe sakınmayız. Diyelim ki çikolatamı yemişler. Gidipte bu sen yedin dimi daha öncedemde yapıp sonradan haber vermişliğün var tarzı rencide etmem. İnsanlar ne kadarda küçük şeylerin peşinden gidiyorlar. Garibime gitti iletişim ve ilişkiniz
Vallaha demek istediklerimi yazmışsınız zaten , bende bu şekilde düşünüyorum.

Bilmiyorum, ben kimseye guvenmiyorum, herkes burada kurtlarla arkadas ol ama baltayi elinden birakma modunda, ama ben karakter olarak cok duygusal biriyim zaten, istesem de korkunc biri olamiyorum. Evde ilk basta hersey ortaktı bizimde, sonra ayrildik

Not: Ayrilma sebebini yazmamisim, ortak seylerde yine kullanim olarak problem yasadik, parasal sıkıntılar falan, sen odedin ben odedim. Tuvalet kagidi alinirdi, ilk kim aldi, sen kullandin, sen bitirdin, ben zaten aldim sira sende olunca... Boyle iste

Bilmiyorum, ben kimseye guvenmiyorum, herkes burada kurtlarla arkadas ol ama baltayi elinden birakma modunda, ama ben karakter olarak cok duygusal biriyim zaten, istesem de korkunc biri olamiyorum. Evde ilk basta hersey ortaktı bizimde, sonra ayrildik

Not: Ayrilma sebebini yazmamisim, ortak seylerde yine kullanim olarak problem yasadik, parasal sıkıntılar falan, sen odedin ben odedim. Tuvalet kagidi alinirdi, ilk kim aldi, sen kullandin, sen bitirdin, ben zaten aldim sira sende olunca... Boyle iste
Ev sıkıntı o halde çevrenizde değişik insanlar var. Durumunuz iyiyse tek kişilik daireye çıkın

Back
X