Hırslı ve kararlı olamamak

Ahhahahaha ya bayıldım ben ben ben
Gazla çalısıyorum ben de kskdkdlffn

Yazdıklarını kaydettim

Yazan herkese bol şans, umarım hepiniz zımba gibi olursunuz yeniyılda

Ellerinize sağlık bu güzel öneriler için. Tam da yapmayın dediğiniz her şeyi yaptığımı fark ettim Notlarımı alıyorum bundan sonra daha dikkatli besleneceğim.

Bence yetiştirilmeyle, rol modelle alakalı. Benim babam Çankırı’nın bir köyünden, 6 kardeş arasından yırtmış(!) müteşebbiş bir adamdı. Bizim evde hep babamın projeleri konuşulurdu. Babam hırsının esiri olanlardan değil ama çok çalışkan, üreten, azimli bir insandı. Oğlu olmadığı için özellikle beni de kendi gibi çalışkan, özgüven sahibi biri yetiştirmeye çalıştı. Ben hatırlıyorum 14 yaşında filanım siyah çöp poşetine sarılı olarak bir ev almaya yetecek parayı elime verir, bankaya yollardı. Şube müdürüne babam adına verirdim. Yani el kadar çocuğa o kadar parayı teslim ederdi.
Spor hayatımın hiç bir döneminde olmadı. Sabah 6’da kalktığımı hatırlamam ama inanılmaz asker disiplininde bir hayat yaşadım. Yediğim bir trafik cezası bile büyük problem olacağı için babam yaşarken her hareketime dikkat ettim. Kendi istediğim şeyler olmasa bile onun gözüne girmek, takdirini kazanmak için hep mücadele içinde oldum. Babam vefat etti, hala da bitmiş değil.

Tuttuğunu koparan miyim bilemem ama aklına koyduğunu yapan biriyim.
Vazgeçmek için tonla sebep varken bile yaparım. Bazen rezil oldum, asla yapmam dediğimi yaptım, utandığım oldu, sevindigim oldu, başarı başarısızlık oldu. Başıma çok acayip dertler aldığım oldu.

Kararsız kaldığım zamanlarda şunu farkettim. İnsan kararsız kalınca sonuçlarına katlanmaktan korktuğu için, sorumluluk almak istemedigi için yada tercih etmediği şeyi kaybetmemek yada birini kaybetmek yerine hepsini birden kaybetmek daha rahatlatıcı geliyor. Bir nevi konfor alanı. Zaten seçeneklerden birine sahip değildim, hepsini kaybetsem bile yine aynı yerde olacam rahatlığı.
Kaybetmekten korkmayın. Bir karar verin arkasında durun. Zor olursa Küçük kararlarla başlayın, zamanla büyütün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…