- 24 Haziran 2011
- 23.555
- 49.197
- 798
- Konu Sahibi rengarenkdunyam
-
Bak işte çıkmaza götüren cevap bu :) onun için beynimde kalbimde orta yol diyor, o da böyle diyor ama arada birşeyler var olmuyor, ayrıda kalınmıyor, birken de adı konmuyor, hiçbirşey yokmuş gibi devam ediyorum ama hisler varya hislerime söz geçiremiyorumAslında duygularınız da düşünceleriniz de beyine bağlı  . Önemli olan bunları senkronize edebilmek. Yani orta yolu bulmak... İkisinin de "işte bu" dediğiyle mutlu olabiliriz ancak.
Peki hislerini susturabiliyor mu, kalbin beyninin kararlarına uyuyor tamam ama acı çekmene nasıl engel oluyorsunBenim beynim kalbimi susturabilr.hatta once beynim konuşur.
Onun hislerinden de eminsin,inşallah evli gibi bir durumu yoktur karşıdakinin.Şuan aynen bu durumdayım, işin kötü tarafı karşıdakide böyle düşünüyor susmayı tercih ediyor... Ama hislerime engel olamıyorum, üzülüyorum hala, bunu nasıl engelleyebilirim
Yok o doğru kişi ama konuşursam hayatımda olmayacak, farkında herşeyin onunda hisleri farklı ama adını koymak istemiyor... Kendi mutsuzluğumda seni mutsuz edemem diyor, ama ikimizinde yarası aynı ve beraber olursak bu yaraları kapatabiliriz... İstemediği için susuyorum, uzaklaşmak istedim, izin vermmiyor, ama yakınındayken susmak çok yoruyorAklınla kalbin arasında kalmışsan doğru kişi olmuyor genelde. Hisler köreldiğinde anlıyorsun. Zor, çok zor ama insan herşeye alışmak zorunda. Kendi iyiliği için.
Verdiğiniz tepki, izlediğiniz yol çok güzel.. Fakat böyle bir yol kendimde izleyemiyorum... Aklımın beynimini hayalimin kesiştiği kişi, ona görede ben tam evlenebileceği biriymişim ama mutsuzluğumla senide mutsuz edemem diyor, ben kötü biriyim benden uzak dur diyor sonrada gözlerime bakıp uzak durmazsın biliyorum diyor... denedim o da bendee hayatıma bakayım diye uzaklaşmayı denedim, aynı yerdeyiz emin olun ki imkanlarımı zorladım yok, o benden uzaklaşamıyor ama adınıda koyamıyor ilişkinin... İşi kardeşim boyutuna çevirdi, hareketleri abilik değil kesinlikle, ne olursa olsun onun hayatında olayım, beni hayatından çıkartamıyor, bu durumda beni üzüyor yoruyorBaşlarda duygularimla hareket ediyorum zaten yapı olarakta duygusalim. Hicbir zaman dominant hatun olamam sanirim. Ama baktim ki isler sarpa sariyor o zaman beyin devreye girmeye başlıyor bende. Tamamiyle mantiken bakamiyorum. Ha bu sevdigim biri var ise onun icin geçerlidir.
Mesela suan biriyle konuşuyorum tamamiyle uyumsuzuz. Olmaz diye kafamda netlestirdim. Hic yol almaya gerek yok.
Cevap için teşekkür ederim keşke böyle birşey olsa da soğusam, hislerimde kalmaz belki ama, doğru kişiyken o, susmak zor işteMesela o kişi canını acıtacak şeyler yapmıştır ama onu kaybetmek daha çok acıtacağından susmayı seçer.
Peki net olmayan konularda ?
O istemiyorsa Eğer yapacak bir şey yok. Kendi haline bırak bence yapabiliyorsan uzak dur en güzeli bu böyle çok yipranirsinYok o doğru kişi ama konuşursam hayatımda olmayacak, farkında herşeyin onunda hisleri farklı ama adını koymak istemiyor... Kendi mutsuzluğumda seni mutsuz edemem diyor, ama ikimizinde yarası aynı ve beraber olursak bu yaraları kapatabiliriz... İstemediği için susuyorum, uzaklaşmak istedim, izin vermmiyor, ama yakınındayken susmak çok yoruyor
Karşımdaki kişi bekar, bu konuda çok hassasım, kimsenin yuvasında gözüm olmaz, yıkmayada hakkım yok...Onun hislerinden de eminsin,inşallah evli gibi bir durumu yoktur karşıdakinin.
Kendi kendine telkinlerde bulun,eğer ki olay ortaya çıkınca hoş olmayan şeyler olacaksa,olumsuz olabilecekleri düşün,bunlara değer mi onu düşün,kendin mi daha önemli hislerin mi onu düşün.
Artı eksi tablosu yap,biraz törpülemene yardımcı olur.
Beyin demeyelimde suna. Mantik diyelim. Mantiginiz hayir diyor cunku kafaniza yatmiyor. Kalbiniz duygulariniz evet diyor. Daha cok hangisiyle hareket eden birisiniz?Sizin hiç duygularınız kalbinizle beyninizin arasına sıkıştı kaldı mı ?
Şimdi diyebilirsiniz bana Duyguların beyinle alakası yoktur, duygular kalbin işidir...
Tamam kabul ediyorum, duygular kalbin işidir ama beyin bazen kalbin işine karışır, duyguları susturmasını ister...
Duyguları birçok şekilde hissederiz kimi zaman sevinçle, huzurla, mutlulukla kimi zamanda acıyla endişeyle ...
Bu saydığım duyguların birçoğunu yada benzerlerini muhakkak sizde yaşamışsınızdır. Ama benim cevabını aradığım soru başka...
SİZİN KALBİNİZİN VERDİĞİ KARARA BEYNİNİZ ÇOK İSTEDİĞİ HALDE KARŞI ÇIKTI MI ?
Beyniniz kalbinize dur, yapma, sus dedi mi ?
KALBİNİZ ÇOK İSTEDİĞİ HALDE DİLİNİZ KAYBETMEMEK ADINA SUSTU MU ?
Tamam beyin kalbi sustursun, kalbi susturmaya gücü yetiyor ya hisler ? Hisleri nasıl susturacak ? Hislere nasıl söz geçirecek ? HİSLERİNE SÖZ GEÇİREBİLEN VAR MI ?
Bi benzeri gecti başımdan. Cok acı çektim ben zor atlattim. Sana ne kadar uzaklas bosver desem nafile kendin yasayip goreceksin ki herkes geciyor bu yollardan.dengesiz bir tip belli. Dengesizler insanin ruhunu cok yorar seninde piskolojini bozar. Bana da derdi mesela senin benim gibi bir adamla ne isin var diye. Ben o sinyalleri alamadim. Battikca battim. Yolun yakin ise eger dön. Yapamiyorum diyorsan da yasayarak zaten donmek zorunda kalacaksin.Verdiğiniz tepki, izlediğiniz yol çok güzel.. Fakat böyle bir yol kendimde izleyemiyorum... Aklımın beynimini hayalimin kesiştiği kişi, ona görede ben tam evlenebileceği biriymişim ama mutsuzluğumla senide mutsuz edemem diyor, ben kötü biriyim benden uzak dur diyor sonrada gözlerime bakıp uzak durmazsın biliyorum diyor... denedim o da bendee hayatıma bakayım diye uzaklaşmayı denedim, aynı yerdeyiz emin olun ki imkanlarımı zorladım yok, o benden uzaklaşamıyor ama adınıda koyamıyor ilişkinin... İşi kardeşim boyutuna çevirdi, hareketleri abilik değil kesinlikle, ne olursa olsun onun hayatında olayım, beni hayatından çıkartamıyor, bu durumda beni üzüyor yoruyor
Ben uzak kalmaya çalışıyorum, bir kerede o denedi yapamadı... Dedim ki kendime tamam o dibimdeyken uzak kalacağım ona bir hissimi bile belli etmeyeceğim, bşarılıda oldum ama o bunu yapamıyor, uzak tutamıyor kendinden , ben uzaklaşıncada bana daha çok geliyorO istemiyorsa Eğer yapacak bir şey yok. Kendi haline bırak bence yapabiliyorsan uzak dur en güzeli bu böyle çok yipranirsin
Teşekkür ederim, dengesiz biri değilde çok derin düşünen biri... dengesiz demek haksızlık olur, birde yaş farkı, zaman zaman sorun etmediği yaş farkı böyle karamsar olduğunda sorun oluyor işteBi benzeri gecti başımdan. Cok acı çektim ben zor atlattim. Sana ne kadar uzaklas bosver desem nafile kendin yasayip goreceksin ki herkes geciyor bu yollardan.dengesiz bir tip belli. Dengesizler insanin ruhunu cok yorar seninde piskolojini bozar. Bana da derdi mesela senin benim gibi bir adamla ne isin var diye. Ben o sinyalleri alamadim. Battikca battim. Yolun yakin ise eger dön. Yapamiyorum diyorsan da yasayarak zaten donmek zorunda kalacaksin.
o zaman onu istiyorsan olabildiğince uzak dur. Duygularından emin olunca kendisi açılsınBen uzak kalmaya çalışıyorum, bir kerede o denedi yapamadı... Dedim ki kendime tamam o dibimdeyken uzak kalacağım ona bir hissimi bile belli etmeyeceğim, bşarılıda oldum ama o bunu yapamıyor, uzak tutamıyor kendinden , ben uzaklaşıncada bana daha çok geliyor
Bizimde yas farkımız vardı. :)Teşekkür ederim, dengesiz biri değilde çok derin düşünen biri... dengesiz demek haksızlık olur, birde yaş farkı, zaman zaman sorun etmediği yaş farkı böyle karamsar olduğunda sorun oluyor işte
Sizin hiç duygularınız kalbinizle beyninizin arasına sıkıştı kaldı mı ?
Şimdi diyebilirsiniz bana Duyguların beyinle alakası yoktur, duygular kalbin işidir...
Tamam kabul ediyorum, duygular kalbin işidir ama beyin bazen kalbin işine karışır, duyguları susturmasını ister...
Duyguları birçok şekilde hissederiz kimi zaman sevinçle, huzurla, mutlulukla kimi zamanda acıyla endişeyle ...
Bu saydığım duyguların birçoğunu yada benzerlerini muhakkak sizde yaşamışsınızdır. Ama benim cevabını aradığım soru başka...
SİZİN KALBİNİZİN VERDİĞİ KARARA BEYNİNİZ ÇOK İSTEDİĞİ HALDE KARŞI ÇIKTI MI ?
Beyniniz kalbinize dur, yapma, sus dedi mi ?
KALBİNİZ ÇOK İSTEDİĞİ HALDE DİLİNİZ KAYBETMEMEK ADINA SUSTU MU ?
Tamam beyin kalbi sustursun, kalbi susturmaya gücü yetiyor ya hisler ? Hisleri nasıl susturacak ? Hislere nasıl söz geçirecek ? HİSLERİNE SÖZ GEÇİREBİLEN VAR MI ?
ISTE BU!!!!!!Ben insanin kime asik olacagini sectigine inaniyorum. Farkinda degildir belki ama tamamen kendisi yapiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?