Hislerine söz geçirebilen var mı ?

Aslında duygularınız da düşünceleriniz de beyine bağlı  . Önemli olan bunları senkronize edebilmek. Yani orta yolu bulmak... İkisinin de "işte bu" dediğiyle mutlu olabiliriz ancak.
Bak işte çıkmaza götüren cevap bu :) onun için beynimde kalbimde orta yol diyor, o da böyle diyor ama arada birşeyler var olmuyor, ayrıda kalınmıyor, birken de adı konmuyor, hiçbirşey yokmuş gibi devam ediyorum ama hisler varya hislerime söz geçiremiyorum

Şuan aynen bu durumdayım, işin kötü tarafı karşıdakide böyle düşünüyor susmayı tercih ediyor... Ama hislerime engel olamıyorum, üzülüyorum hala, bunu nasıl engelleyebilirim
Onun hislerinden de eminsin,inşallah evli gibi bir durumu yoktur karşıdakinin.
Kendi kendine telkinlerde bulun,eğer ki olay ortaya çıkınca hoş olmayan şeyler olacaksa,olumsuz olabilecekleri düşün,bunlara değer mi onu düşün,kendin mi daha önemli hislerin mi onu düşün.
Artı eksi tablosu yap,biraz törpülemene yardımcı olur.

Başlarda duygularimla hareket ediyorum zaten yapı olarakta duygusalim. Hicbir zaman dominant hatun olamam sanirim. Ama baktim ki isler sarpa sariyor o zaman beyin devreye girmeye başlıyor bende. Tamamiyle mantiken bakamiyorum. Ha bu sevdigim biri var ise onun icin geçerlidir.
Mesela suan biriyle konuşuyorum tamamiyle uyumsuzuz. Olmaz diye kafamda netlestirdim. Hic yol almaya gerek yok.

Aklınla kalbin arasında kalmışsan doğru kişi olmuyor genelde. Hisler köreldiğinde anlıyorsun. Zor, çok zor ama insan herşeye alışmak zorunda. Kendi iyiliği için.
Yok o doğru kişi ama konuşursam hayatımda olmayacak, farkında herşeyin onunda hisleri farklı ama adını koymak istemiyor... Kendi mutsuzluğumda seni mutsuz edemem diyor, ama ikimizinde yarası aynı ve beraber olursak bu yaraları kapatabiliriz... İstemediği için susuyorum, uzaklaşmak istedim, izin vermmiyor, ama yakınındayken susmak çok yoruyor

Verdiğiniz tepki, izlediğiniz yol çok güzel.. Fakat böyle bir yol kendimde izleyemiyorum... Aklımın beynimini hayalimin kesiştiği kişi, ona görede ben tam evlenebileceği biriymişim ama mutsuzluğumla senide mutsuz edemem diyor, ben kötü biriyim benden uzak dur diyor sonrada gözlerime bakıp uzak durmazsın biliyorum diyor... denedim o da bendee hayatıma bakayım diye uzaklaşmayı denedim, aynı yerdeyiz emin olun ki imkanlarımı zorladım yok, o benden uzaklaşamıyor ama adınıda koyamıyor ilişkinin... İşi kardeşim boyutuna çevirdi, hareketleri abilik değil kesinlikle, ne olursa olsun onun hayatında olayım, beni hayatından çıkartamıyor, bu durumda beni üzüyor yoruyor

Peki net olmayan konularda ?

Net olmayan konulardan kastım; mesela erkek arkadaşımdan aldatma ilgili şüphelerim olması ve aldatma veya aldatmaya teşebbüs görememem.
Böyle bir şey olursa onunla konuşurum cevapları ve davranışlarına göre ileri zamanlarda tekrar değerlendiririm.

O istemiyorsa Eğer yapacak bir şey yok. Kendi haline bırak bence yapabiliyorsan uzak dur en güzeli bu böyle çok yipranirsin

Karşımdaki kişi bekar, bu konuda çok hassasım, kimsenin yuvasında gözüm olmaz, yıkmayada hakkım yok...
Dediklerinizi düşündüm o yüzden susuyorum ama karşı taraf işte, zaman zaman aklımı karıştıracak davranışlarda bulundukça zorlanıyorum...
Dediklerinizi tekrar deneyeceğim, teşekkürler

Beyin demeyelimde suna. Mantik diyelim. Mantiginiz hayir diyor cunku kafaniza yatmiyor. Kalbiniz duygulariniz evet diyor. Daha cok hangisiyle hareket eden birisiniz?
Aslinda mantiginizin almadigini kalbinizin evet dedigini bir sure sonra duygularinizda hayir diyor. Bunada pismanlik deniyor.

Ben duygularimla hareket ederim. Bazende pisman olurum.

Bi benzeri gecti başımdan. Cok acı çektim ben zor atlattim. Sana ne kadar uzaklas bosver desem nafile kendin yasayip goreceksin ki herkes geciyor bu yollardan.dengesiz bir tip belli. Dengesizler insanin ruhunu cok yorar seninde piskolojini bozar. Bana da derdi mesela senin benim gibi bir adamla ne isin var diye. Ben o sinyalleri alamadim. Battikca battim. Yolun yakin ise eger dön. Yapamiyorum diyorsan da yasayarak zaten donmek zorunda kalacaksin.

O istemiyorsa Eğer yapacak bir şey yok. Kendi haline bırak bence yapabiliyorsan uzak dur en güzeli bu böyle çok yipranirsin
Ben uzak kalmaya çalışıyorum, bir kerede o denedi yapamadı... Dedim ki kendime tamam o dibimdeyken uzak kalacağım ona bir hissimi bile belli etmeyeceğim, bşarılıda oldum ama o bunu yapamıyor, uzak tutamıyor kendinden , ben uzaklaşıncada bana daha çok geliyor

Teşekkür ederim, dengesiz biri değilde çok derin düşünen biri... dengesiz demek haksızlık olur, birde yaş farkı, zaman zaman sorun etmediği yaş farkı böyle karamsar olduğunda sorun oluyor işte

o zaman onu istiyorsan olabildiğince uzak dur. Duygularından emin olunca kendisi açılsın

Teşekkür ederim, dengesiz biri değilde çok derin düşünen biri... dengesiz demek haksızlık olur, birde yaş farkı, zaman zaman sorun etmediği yaş farkı böyle karamsar olduğunda sorun oluyor işte
Bizimde yas farkımız vardı. :)
Yok canim suan kabullenemiyorsun ama iliskiye disardan 2. Bi gozle bakarsan dengesizligini kabul edeceksin. Bende çünkü sürekli koruma içgüdüsüyle hep savunurdum. Dengesiz degil kafasi karisik hakli vs derdim.

WTF
Duygularin elbette beyinle alakasi vardir, duygular noronlarin elektrik/kimyasala alisverisi ve hormonlarin beyindeki etkisiyle direkt ilgilidir! Kalp sadece kan pompalar, duygularla alakasi yoktur.

Benim asla his-mantik ayirimim olmamistir. Icimden gelmeyen hic bir seyi de yapmam. Hislerim son derece kuvvetlidir cunku beynim hep calisir ve hic susmaz... Ama hislerimi terbiye edebilir ve yonlendirebilirim. Ama kendime ozgu bir yontem olmasi, aklima yatmasi lazimdir. Buyolu bulmak icin sigortalarim atincaya kadar dusunur ama bir sekilde bulurum, kendimi ikna ederim.

Hislerime soz geciremiyorsam, hemen bir plan yapar, o yonde giderim. Asla engellemeyi dusunmem ve engellenmesine izin vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…