• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hısteroskopı yaptırmış olanlar, bi bakar mısınız?

aviator

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
187
11
318
Arkadaşlar, yaklaşık 8 yıldır bebek istiyoruz. Ilk zamanlarda çok ciddiye alıp araştırmalar yapmasam da, son 3 yıldır konuya ağırlık verdim. Istenen tüm testleri yaptırdık ve sebepsiz infertilite teşhisi ile karşılaştık. Bunun akabinde birer yıl arayla 1 aşılama ve 2 negatif tüp bebek denemesi yaşadım. Şimdi ise 3. Tüp bebek denmesine hazırlanıyorum. Forumdan edindiğim bazı bilgiler ışığında, bazı hanımların iki denemeden sonra histereskopi yaptırmış olduğunu gördüm. Sizce 3. Denemeden önce hangi testleri yaptırmalıyım? Buna benzer deneyim yaşamış arkadaşlarım lütfen cevaplar mısınız? Bir de AMH TESTI yaptıracağım, çünkü her defasında 3-4 yumurtam anca oluşuyor, gerçi her iki denememde de 2 adedi döllendi ve konuldu ama maalesef negatif sonuçlandı. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Canim genetik testleri yaptirman gerektigini doktorun soylemedimi genelde iki basarisiz tupten sonra isterler senden istemediyse doktorunla paylas derim hakkinda hayirlisi olsun inşallah

yok canım ya, benim de buradan sorma nedenim bu zaten.. Sende nasıl oldu ? Genetik test yaptırdın mı, durumun neydi tam olarak? Zahmet olacak ama yazarsan çok sevinirim,,sevgiler
Canim genetik testleri yaptirman gerektigini doktorun soylemedimi genelde iki basarisiz tupten sonra isterler senden istemediyse doktorunla paylas derim hakkinda hayirlisi olsun inşallah

yok canım ya, benim de buradan sorma nedenim bu zaten.. Sende nasıl oldu ? Genetik test yaptırdın mı, durumun neydi tam olarak? Zahmet olacak ama yazarsan çok sevinirim,,sevgiler

amh yi daha önce yapmadılarsa ilginç o zaten en basında yapılıyor her seyin daha ilk gidilince..1altıysa azalma var...2ve ustu gayet iyi sayılıyor..histreskopi sorunu tam anlamadım ama onunla rahme bakılıyor sorun var mı diye kolay agrısız sancısız bi şey uyu uyna oluyorsun ve fark etmiyosun..

Anladım canım, o zaman 3. Denemeye başlamadan önce histereskopi yaptırmalıyız değil mi?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

canim ben genetik test istedim ama daha ilk tup bebek denemem oldugu icin yapmadilar ozeldende yaptirmak istemedim suan ilk denememde tuttu ama degerlerim dusuk gidiyor histeroskopi yi ben ikinci asilamamda problem yaşadığım için istedim doktorumdan oda yapti sagolsun genel anestezi ile yapiliyo agrisiz kesisiz bir isler kamerayla girip bakiyorlar icerde tutunmaya engel bir durum varmi diye yapisiklik polip vs.. gibi bende uctane çok kucuk polip vardi islem esnasinda alinip patoloji ye gonderdiler iki ayri doktorla konustum biri bir cm altindaki polipler tutunmaya engel degil dedi ameliyatı yapan doktorumda engel olmus olabilir dedi bi ay sonraki tup bebek denememdede pozitif cikti cok sukur ama dedigim gibi suan degerlerim dusuk gidiyor endiseliyim genetik testtede kromozomlara bakiyorlar bir anomali varsa ona gore tedavi sekli seciliyor ve kan pıhtılaşma testide yapiliyor eger kaninda pihtilasma varsa kan sulandirici kullaniyorsun bunlari mutlaka konus doktorunla istememesi bana cok ilginc geldi genelde devlet hastaneleri istiyor ozlellerin amaci sadece para kazanmak iste sana tavsiyem üçüncü icin biraz sabret ilk once git kan ver genetigine pihtilasmana baksinlar ve ayni zamanda histeroskopi icinde gun al onuda yaptir bu arada zaten tahliller iki ayda cikiyor sende biraz kendini toparla kafani dagit stresini at rahatlamis bir sekilde aklindada soru isareti kalmadan basla derim hakkinda hayirlisi insallah

Canim 1:amh testi. 2:hsg rahim filmieger hsg de tuplerde bir problem gorulurse mutlaka laporoskopi yaptir 3:histeroskopi rahiminin icine kesin baktir yapisiklik olabilir 4:esler genetik test 5:kan pihtilasmasi testi.canim bende 2 negatifi gordukten sonra bu testleri yaptirdim ...heryerde bi sorun cikti....miyom kist yapisiklik tup tikanikligi hepsi cok sukur temizlendi.simdi sadece genetik ve kan pihtilasmasi testi kaldi.onuda ptesi gidip insallah yaptiricam.bu arada bunlari yaptirirken mutlaka incir kürü yap kendine...allah yardimcimiz olsun

Aynı soruları bende düşündüm, 2 aşılama ve 2 negatif tüp bebek deneyimim var. Devlette yaptırdım devlet olunca böyle testleri felan istemiyorlar. Eşimle konuştum, bazı testler var, kendimiz yaptıralım dedim. Çünkü bir sorun varsa 3. tedavide yine olmayacak.
Bu arada devlet hakkımda bitti artık ücretli yaptıracağım. Eşim özellere güvenmiyor, para için isterler diyor hep. Birde eşime göre ben hep bir sorun arıyormuşum, bu testleri yaptırsamda yine rahatlamazmışım. O yüzden bıraktım tedavi olmayı. Artık yaptırmayacağım. Canım eşin anlayışlı biri ise mutlaka histereskopi ve genetik testleri yaptır.

benimde dr rahim filmine bakarak histeroskopi olmamı onerdi daha başarı elde ederiz demişti cunku ufak bi bölme ve polip vardı ve ben 2 kez histeroskopi oldum daha sonra ilk denememdi ve sonuç pozitif oldu yani demem o ki histeroskopi yapılıp yapılmayacağına rahim filmine bakarak karar veriliyoz bence

benim arkadasim ikinci basarisiz tup bebekten sonra genetik testleri istediler ayni hastanede hepsi yapiliyo zaten ilk denemeden sonrada histeroskopi istemislerdi

Gittiğim hastane çok yoğun bir hastane,yeni doktor değişimi oldu , hani tekrar gidilse istenirmi bilmiyorum canım.Aslında hemen yeni tedaviden önce bir araştırma yapılması lazım ama nerdee.. Zaten devlet hakkımda bitti, açıkçası oradan çok soğudum, birde eşimle sorunlar yaşadım, şuan yeni bir tedaviye karşıyım canım.

hangi hast gidiyosun canim benim dedigim hastane istanbul zeynep kamil evraklarinla gittigin taktirde zaten infertiliteden ertesi gune bile randevu aliyosun iki kez basarizsa hemen seni genetige yolluyolar zaten bi kan veriyosun bu zor bisey degil esinle cikan sorunlariniza uzuldum cunki bu tek tarafin fedakarligiyla hallolacak bisey degil hersey zaten kadina dusuyor erkeginse anlayisli ve sevecem davranmasi gerek bence ve guzel bir film karsisinda bes dk lik bir zevk bir iki imza sorun kimde bilmiyorum ama hic farketmez sevgi bukadar basit olmamali kusura bakma agir konusmus olabilirim ama dayanamiyorum

hangi hast gidiyosun canim benim dedigim hastane istanbul zeynep kamil evraklarinla gittigin taktirde zaten infertiliteden ertesi gune bile randevu aliyosun iki kez basarizsa hemen seni genetige yolluyolar zaten bi kan veriyosun bu zor bisey degil esinle cikan sorunlariniza uzuldum cunki bu tek tarafin fedakarligiyla hallolacak bisey degil hersey zaten kadina dusuyor erkeginse anlayisli ve sevecem davranmasi gerek bence ve guzel bir film karsisinda bes dk lik bir zevk bir iki imza sorun kimde bilmiyorum ama hic farketmez sevgi bukadar basit olmamali kusura bakma agir konusmus olabilirim ama dayanamiyorum

Ben Bursada yaşıyorum, burada sadece infertile bölümü fakültede var canım. Eşim başından beri özellere güvenim yok dediğinden orada başladık tedaviye. Aslında bir sebep yok görünüyordu tedaviye başlamadan önce, bende hep 6 yumurta toplandı, eşimin ileri hareketi az bulundu ve döllenemdeki sorun ondan kaynaklı olabilir denildi. Fakat eşim benimle sadece opu zamanında geldi, sonra veya önce hiç gelmedi. İlk defa sperm verdiğinde ürologla görüştü, oda normal dediği için asla kabul etmiyor. yani ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyor. Gittiğim hastanede bir araştırma yapalım, neden olmadı felan demedi. 2 hakkımıda kullandım.
Ben eşime söyledim, genetik testleri felan yaptıralım diye , oda bana ters davrandı. Onun gözünde ben devamlı sebep arayıp bulamayan birisiymişim. Yani bir çaba yok, üstüne daha çok laf yiyorum.
Sonra düşündüm ben manyakmıyım, yıpratıyorum kendimi, artık tedavi felan istemiyorum, gitmeyeceğim. Bu işler tek taraflı olmuyor arkadaşım söylediğin gibi, çok haklısın. Ama bu çabalama tek taraflı olunca, eşimin ve ailesinin gözünde sorunlu biri oldum.

canim hic uzulme keser doner sap doner gun gelir hesap doner bu senin esine donsun diye soylemiyorum kayinvalidenlerin esinin rahatligina guvenerek nasil laf soktuklarini az cok tahmin ediyorum cunki benim esim problem sadce bende oldugu halde beni hic kasmadi raporu bile beklemedik haa durumumuz cok cokmu iyiydi hayir ama bakti ben cok uzuluyorum bir sekilde yaptirdik sunuda soyliyim ozeller artik basari oranlarini yukseltmek icin daha guvenilir oldular ama sen dedigin gibi yap o cocuk istiyorum diyene kadar sen sesini çıkarma istedigindeyse su soruyu sor istiyosunda ne yaptim goster bakalim bi doktora gidip muayene ol ne sorunun varmis birde sen kulaklarinla duyda simdide sen bende utan bakalim sonra sana yol gosterim seninle beraber cabalayayim de canim sende sakin uzulme herseyde bir hayir varrrr

amh testi hiç istemedi doktorum, fsh gayet iyi olduğundan istemedi diye düşünüyorum ama şimdi başka bi Prof ile görüştük ve amh ya bi bakalım , yumurta sayısı az dedi. Onun dışında , histeroskopi ile ilgili hiç istek olmadı doktorlardan. Ultrason ile rahime baktıklarında herşey gayet güzel görünüyor , polip miyim vs hiç bir durum yok.acaba bundan dolayı mı gerek duymadılar histeroskopiye.. Bilemiyorum ama kendim yaptırmak istiyorum, sanırım doktorlara kalsa hiç istemeden 3. Denemeye başlamak istiyrlar.
amh yi daha önce yapmadılarsa ilginç o zaten en basında yapılıyor her seyin daha ilk gidilince..1altıysa azalma var...2ve ustu gayet iyi sayılıyor..histreskopi sorunu tam anlamadım ama onunla rahme bakılıyor sorun var mı diye kolay agrısız sancısız bi şey uyu uyna oluyorsun ve fark etmiyosun..

Canım inşallah sonuç pozitif olur , endişelenme ve güzel düşün . Sana katılıyorum, özel doktorlar güvenimi sarsıyor zaman geçtikçe ve ben de bu yüzden artık kendi başımı kendim karşıyayım diyorum. Araştırmalar yapıyorum ve 3. Denemede de hüsranla karşılaşmamak için gerekli tüm testleri yaptırmak istiyorum. Bu gün bi yerden fiyat aldım ve tüm genetik testler amh vs. , 3000 tl fiyat verdiler. Bunları yaptırsam , bir de histeroskopi yaptırsam sanki daha sağlıklı olacak denemeler, bir de benim durumum sebepsiz infertilite deniyor, belki sebepsiz değildir ve nedeni belli olur diye de umutlanıyorum..yanıtın için sağol, Rabbim hepimize güzel hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
canim ben genetik test istedim ama daha ilk tup bebek denemem oldugu icin yapmadilar ozeldende yaptirmak istemedim suan ilk denememde tuttu ama degerlerim dusuk gidiyor histeroskopi yi ben ikinci asilamamda problem yaşadığım için istedim doktorumdan oda yapti sagolsun genel anestezi ile yapiliyo agrisiz kesisiz bir isler kamerayla girip bakiyorlar icerde tutunmaya engel bir durum varmi diye yapisiklik polip vs.. gibi bende uctane çok kucuk polip vardi islem esnasinda alinip patoloji ye gonderdiler iki ayri doktorla konustum biri bir cm altindaki polipler tutunmaya engel degil dedi ameliyatı yapan doktorumda engel olmus olabilir dedi bi ay sonraki tup bebek denememdede pozitif cikti cok sukur ama dedigim gibi suan degerlerim dusuk gidiyor endiseliyim genetik testtede kromozomlara bakiyorlar bir anomali varsa ona gore tedavi sekli seciliyor ve kan pıhtılaşma testide yapiliyor eger kaninda pihtilasma varsa kan sulandirici kullaniyorsun bunlari mutlaka konus doktorunla istememesi bana cok ilginc geldi genelde devlet hastaneleri istiyor ozlellerin amaci sadece para kazanmak iste sana tavsiyem üçüncü icin biraz sabret ilk once git kan ver genetigine pihtilasmana baksinlar ve ayni zamanda histeroskopi icinde gun al onuda yaptir bu arada zaten tahliller iki ayda cikiyor sende biraz kendini toparla kafani dagit stresini at rahatlamis bir sekilde aklindada soru isareti kalmadan basla derim hakkinda hayirlisi insallah

Evet canım, amh testi yaptırılma. Rahim filmi çekilmişti ve tüplerde bi sorun yok, buna rağmen yine de histeroskopi yaptırayım diyorum, belki filmde çıkmayan sorunlar böylece ortaya çıkar. Genetik testler yaptıracağım, Bakırköy'de bir laboratuar ile görüştüm, bir şey sormak istiyorum, pıhtılaşma testi dediğin testin başka yetişmeler bir adı olabilir mi. Çünkü elinde bayaa. Liste halinde testler var, HCV , mtfr 677 gibi isimlerde..sen nerede yaptırıyorsun testleri ve aldığın fiyatlar nasıl? Teşekkürler şimdiden, ikimize de kolay gelsin, hayırlısı ile güzel sonuçlar alırız inşallah
Canim 1:amh testi. 2:hsg rahim filmieger hsg de tuplerde bir problem gorulurse mutlaka laporoskopi yaptir 3:histeroskopi rahiminin icine kesin baktir yapisiklik olabilir 4:esler genetik test 5:kan pihtilasmasi testi.canim bende 2 negatifi gordukten sonra bu testleri yaptirdim ...heryerde bi sorun cikti....miyom kist yapisiklik tup tikanikligi hepsi cok sukur temizlendi.simdi sadece genetik ve kan pihtilasmasi testi kaldi.onuda ptesi gidip insallah yaptiricam.bu arada bunlari yaptirirken mutlaka incir kürü yap kendine...allah yardimcimiz olsun

Bizede sebepsiz infertilite dediler.1 aşılama ve 1 tüp negatif.ilk denemede 7 embriyom oluştu iyi kalitede .5 tanesi buzlukta.ilk negatiften sonra dr.um tromboli ve histereskopi istedi o istemese ben teklif edecektim zaten.benim dogal yoldan bir kızım oldugundan genetik teste gerek görmedi histereskopi de 2 polip temizlendi.ve tromboli testindede 2 tanesinde mutasyon çıktı onu hallederiz dedi.mayısda buz bebeklerimi alıcam inşallah tutar. Tutarsa demekki sebebi polip ve pıhtılaşmaymış derim.

ah canım ya, bu erkekler hep kafalarının dikine dikine gidip çıldırtıyorlar bazen gerçekten. Oysa şunu düşünse, ben sorunun kaynağını belirlemeden istersen 10 kerde deneyeyim, tutmasına engel bir durum var ise her deneme boşa giden manevi maddi çabalar demek ve bu süreç olumsuz sonuçlanınca yıkım oluyor bizlerde..benim eşim Allah'tan benimle paralel düşünüyo ve testleri yaptıralım diyo. Bizim şanssızlığımız , şimdiye kadar hiç bir doktor bu testleri istemedi. Benim de kafamı karıştıran bu oldu, demek ki grek yok diye düşünüyordum ama sanırım artık kendi bildiğimi yapacağım, bu testleri yaptırıp sonra 3. Tüp bebek denemesine geçeceğim. Sen de eşini konuşarak ikna etmeye çalış, vazgeçme lütfen, sonu hayırlı olacak inşallah..sevgiyle kal
Aynı soruları bende düşündüm, 2 aşılama ve 2 negatif tüp bebek deneyimim var. Devlette yaptırdım devlet olunca böyle testleri felan istemiyorlar. Eşimle konuştum, bazı testler var, kendimiz yaptıralım dedim. Çünkü bir sorun varsa 3. tedavide yine olmayacak.
Bu arada devlet hakkımda bitti artık ücretli yaptıracağım. Eşim özellere güvenmiyor, para için isterler diyor hep. Birde eşime göre ben hep bir sorun arıyormuşum, bu testleri yaptırsamda yine rahatlamazmışım. O yüzden bıraktım tedavi olmayı. Artık yaptırmayacağım. Canım eşin anlayışlı biri ise mutlaka histereskopi ve genetik testleri yaptır.

Back
X