Hizmet etmesini bilmiyormuşum

Senin işin kimseye hizmet etmek değil ki , bunu ona bir hatırlatıver ve hiç bir şey yapma

Yapılanın saygıdan, misafirperverlik anlayışından olduğunu anlasın, bu senin asli görevin değil, ayırt etmek lazım

Hizmet etmeyi bilmek ayrı birşeydir.
Ben de farkı anlarım.Ve tabii kendim de tam manasıyla bilmediğimin farkındayım:)
Bu tamamen yetişme tarzı ve bu tarz hizmet edilen ortamlarda bulunmakla alakalı.

Mesela arkadaşın dediği gibi gülümsemek,ikramda ısrarcı olmak,çayın son damlası yudumlanırken tazelemek için fırlamak,tabak değiştirmek,tuzluğu,peçeteyi gözden kaçırmamak vs...
Yine de her gelişte dillendirilmesi sinir bozucu elbette.

Sordum.. O zamanda yok ben öyle demek istemedim yok şaka yaptım gibi cevaplar geliyor..
Her defasında da aynı "şaka" olmaz ki.

bence bir kere geldiklerinde hastalan, ve 3 gün yataktan cikama, cok agrin olsun mesela regl sancisi ? görsün anyayi konyayi böyle okuyunca neredeyse kendi kayinvalidemi öpüp basima koycam.esinlede agiz birligi yap, baktin hic olmuyor bir kac gün disaridan pide pizza v.s ismarliyin . yüzüne bir tokat gibi yaptigin hizmeti carparsin o zaman.

Son düzenleme:
Sizi daha coşkuyla hizmet etmeniz için motive etmeye çalışıyor gibi geldi bana, hırs yapın, daha daha daha hizmet edin, çılgınca hizmet edin...

'Çılgınca hizmet..' haha güldüm valla güzel tesbit

bence bir kere geldiklerinde hastalan, ve 3 gün yataktan cikama, cok agrin olsun mesela regl sancisi ? görsün anyayi konyayi böyle okuyunca neredeyse kendi kayinvalidemi öpüp basima koycam.

Aynen kadın bana çok övgüler yağdırıyor diye yakınmamam gerektiğini bir kez daha düşünmeliyim

Valla canım sen yaptığına eminsen boşver gerisiini takma... yani ne beklioki ? benm kv de mesela beni çok över diğer geline örnek gösterir. ama pek bişede yapmıorum yani. sürekli kalkarım çaya ona bun nezaman mutfğa gitse dk geçmeden peşnden giderm onlar yiyip içerken ben genelde yiyip içmem gözüm hep bardaklrda tabaklarda olur. o peşimden dolandırır tabağı ye kızm diye:)

ama eminim sen daha fazlasını yaposundur bence kv sorunlu sende bi sorun yok

Ben bu kadar hizmeti anneme yapmadım, başkasına hiç yapamam
Kendi evim, sorumluluklarımın yanı sıra çalışıyorum zaten

Yapsam da kimse teşekkür etmeyecek şekil-A daki gibi daha fazlası beklenecek sonuçta..

Konu sahibi oldu olacak yemeklerini de sen yedir, ellerini kıpırdatmasınlar..
Ne eksiği yahu, çek biraz kendini
Madem beğenmiyolar daha güzelini kendileri yapsın
Yatıp kalkıp şükredeceği yerde eleştiren insana iyilik yapmaya devam etme..

Ozaman bundan sonra hiç bir hizmetini yapma, en azdı dan yapmiyorsun dediğinde, gücüne gitmez:d
kendi eli ayağına ne olmuş? Herşeyini senmi tamamlamalısın? Ne insanlar varya, benim annem bize iş yaptırmamak için, oturunca belim ağrır der, başkaların annesi burnundan getirir!

4 ayaklı eşekleri var sanki:s

smeyesin sende kibar, sakın bir şekilde sır bakalım neyi eksik, biraz durup düşünüyorsa, bilki bundan sonra üzülmemen gerektiğini:)
bir kulağından girsin, diyerinden çıksın. Sen iyi niyetini ne okursa olsun bozma. En azsindan yaptıgı. İşden canını sıkıyor, bazı kv'ler senin kv'denin yanında şeytan dururlar. Huzurunu bozma, onun oyununa gelme:) Altan al ve sabretmeye çalış canım..

afedersiniz ama kimseyide memnun etmek zorundada değilsiniz memnun değilse nediye geliyo evinize
menun değilim dediğinde kocam benden çok memnun diyip kapayın ağzını
zaten bu gün doluyum kaynanaya

mecburmusun ya o kv nasıl hizmet etmiş sorsaydın senin yapmadığın bişiy kalmamış ki maşallah bi kere de sen yat o sana hizmet etsinde ööğren bakalım nasıl oluyormuş

Bence boşverin ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınızSiz eşinize bakın o sizi bu konuda yeterli buluyor size destek veriyorsa sorun yoktur

ayyy nedir bu kaynanalardan çektiği gelinlerinnn yaaa...

daha evlenmeden bende korkamaya başladımbenimki bana daha iyi davranıyor evlenince görcem balım neler yapcak, valla bende ağzının payını veririm.. sözlüm annem iyi kadındır seni kızı gibi seviyor diyor ama bakalım görcez :44:

Son düzenleme:

Herkesin kayınvalidesi böyle olacak diye birşey yok
Senin ki iyi davranıyormuş, boşa kendini doldurma şimdiden
Ön yargılı bakarsan yanlış ta anlayabilirsin insanları
Olmayacağı varsa da olur siz ters tepince

Sakin ol, nasıl muamele görürsen öyle muamele edersin..

evet unuttuğunuz, atladığınız bir şey var, yaranılmıyorsanız yapmayacaksınız, nasılsa örtada koca bi "nankörlük" var, biraz da "ayıp" olsun ne çıkar...

Son gelmelerinde hasta olmustum.. Ağır grip tutmustu.. Mutfaga girip bir cay bile yapmadi. Kahvaltiyi eşim işe gitmeden hazirlamişti.. Akşam yataktan zar zor kalktım corba yaptim.. Mecbur kalktim cünkü 1,5 yaşında kızım var, yoksa hayatta kalkıp o corbayıda yapmazdim. Tabi onlarda icti corbadan..
Arkamdanda görümceme diyorlarmış ki.. Bütün gün odasında yatıyor!

kader senin yorumlarına hastayımmm okuyunca huzur buluyorum

"Yemek pişirmek, evi temizlemek, çocuk bakmak kadının görevi değil, size ikramıdır.''

- Hz.Muhammed (s.a.v)

Simdiden kafana takıp ön yargılı olma.. Belki senin kv'den seni gercekten seviyor ve sevecek..
Benimkiler beni baştan istememişti, bozmak icinde ellerinden geleni yapmışlardı..

kader senin yorumlarına hastayımmm okuyunca huzur buluyorum

Sevindim
Bu arada herkesin kayınvalidesi iyi olacak diye birşey de yok
Her insan gibi kayınvalidenin de iyisi de mevcut kötüsü de
Bence buradan fazla etkilenmeyin
Etkilendiğiniz takdirde nasıl bakarsanız öyle görürsünüz
Herşeyin altında bi sebep ararsınız

Ben nasıl muamele görürsem öyle muamele ediyorum herkese, pişmanda değilim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…