hobi olarak çile çeken kişilerin yakını olmak

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.171
798
Merhaba,
Aslında zamanla kanıksadığım bir durum olsa da Ramazanın yaklaşması ile aklıma gelen düşüncelerden gene sıkılmaya başladım. Sizlerle paylaşayım da rahatlayayım dedim :)

Düşünün ki bir kayınvalideniz var ve nakit olarak olmasa bile ciddi bir taşınmaz malı var. Ama kendisi sebebini hiç kimsenin çözemediği bir amaç yüzünden emekli maaşı ile kirada yaşamayı tercih ediyor. Çocukları kaç kez yardımcı olmayı teklif etmesine rağmen (taşınmazların satılıp nakite çevrilmesi ve ev sahibi olması konusunda) geçiştiriyor. Tamam buraya kadarı onun seçimi diyorsunuz.

Ama duyuyorsunuz ki, sağda solda konuşuluyor, işte çocukları hiç ilgilenmiyor. Zavallı kadın yokluk içinde yaşıyor. Ve geçen ramazan ayında beni şok eden bir şey duyuyorum. Kayınvalidem komşusundan ciddi bir miktar diyebileceğim bir parayı fitre olarak kabul etmiş. Kayınvalidemin parası olmasa bile 3 tane işi gücü olan evladı var. Böyle bir parayı kabul etmesi, sağda solda konuşması bizi ne duruma sokuyor sizce?

İnanın yapılabilecek bir şey de yok, ben ve eşim çok konuştuk kendisi ile, ki son fitre olayı eşimi inanılmaz kızdırdı. Sormuş ihtiyacın var mı anne diye sert şekilde, yok demiş kadın, e be o zaman ne diye kabul ediyorsun deyince, yok veren kişi çok zenginmiş de, ona komazmış.

Ve kayınvalideme karşı tamamen vicdanımızı yitirmek üzereyiz. Eşim ki çok düşünür annesini, en son annesi klasik mağdur edebiyatı yaptığında, işte anneniz ölünce annemiz hiç şunu yiyemediydi dersiniz gibisinden, eşim şey dedi, "evet o kadar malı mülkü vardı ama şunu almazdı deriz"

Vicdansız gelinden selamlar

Basligi okuyunca anladim kim oldugunu
Fitre konusuna sok oldum yalniz,kendisini dusurdugu durumu gectim,evlatlarini da zor duruma sokuyor kadin. Millet demez mi kazik kadar evlatlari var kadin fitre topluyor diye. Ayip etmis. Ama senin yapacagin bir sey de yok vicdansiz gelin saliver gec ipini ogullari dusunsun

ya canım benim ailem bile bizi suçluyor.
işte annenizle ilgilenin, yazık kadıncağıza diye

Sorma bizim ailelerde de var azicik kafadan kontaklik. Benim ailem de hala kaynanani ara falan diyor bana,yahu oglu gorusmuyor ben arayip napam kadini

aynen,
aman siz doğruyu yapın.
niye manyak mıyız biz.
senin annen de benimkiler gibi verici, aman bizden gitsin de herkes iyi olsun kafasında.
Ama olmuyor işte.

ya o değil de aklıma geliyor,
şimdi fitre veren kadın bilse sence haram etmez mi? düşünsene fakir diye yardım ediyorsun, kadın malına kıyamadığı için yemeyengillerden.

Valla işiniz zor.
Öyle alışmış öylede gidecek muhtemelen.
Bu saatten sonra değişebileceğini sanmıyorum,yaşlılar sabit fikirli oluyorlar zaten,kolay kolay kendi doğrularından vazgeçmiyorlar.
Fitre konusu çok can sıkıcı ama.
Sonuçta ihtiyaç sahibi birine gitse ne makbule geçerdi. Veren de üzülur bilse durumu.

Kv rahatsiz , bazi insanlar boyle oluyor maalesef , kac yasinda goha?
Bi psikologa falan goturseniz aninda cozer onu psikolog
Ya gecmisinde cok fakirlik cekmistir yada asiri cimridir para harcayamiyordur

bence çile çekmeyi seviyor.
canım şöyle ki, ben çok üstüne düştüm bu konunun, hatta herkesin içinde dedim ki benim annem olsa ben bu koşullarda yaşamasına izin vermem, ama artık böyle sanki ben mal düşkünü gibi görülmeye başladığımı hissettim. Hani evin küçük oğlu her şeyi sattırır da anasını kandırır yer ya paraları, bakışlardan onu hissettim. O yüzden karışmıyorum artık. Psikoloğa götürmeyi teklif edemem o sebeple.

Mağduru oynamayı seviyor demek ki kadın. Göçüp gideceği hiç aklına gelmiyor herhalde.
O yemeye kıyamadığı paralarıyla siz de ondan sonra başkalarına fitre verin

Anladim , o zaman umursamayacaksiniz
Millet de ne derse desin
Senin yuzune soyleyene yapistirirsin cevabi

He herkes egri olsun ama biz dogru olalim. Dogru da neye gore kime gore yani? Hic isim olmaz diyorum her telefon gorusmemiz annemin alinmasiyla sonuclaniyor sinir oluyorum valla arayasim da gelmiyor.

Amanin fitre veren kadin da guya hayir yapmis kendince yazik ogrenirse duser bayilir bence. Ne buyuk utanc kaynanan acisindan. Da o farkinda degilse yapacak bir sey yok tabii

işte sadece üzülür mü yoksa haram mı eder.
sonuçta dini gereklilik olarak gördüğü için yardım yapmış kadın.
gerçekten çok kafama takıyorum, böyle şakayla karışık yazdığıma bakmayın.

kadını arayıp bir dost deyip kapatayım mı bu sene vermesin

ya da eşimi fişfikleyeyim annesine şimdiden bir daha öyle bir yardımı kabul etmemesini söylesin yeniden (zaten o zaman söyledi de ama anlamadı dediğin gibi)

Malesef çok var böyle örnek ve gerçekten şuuru olmayıp böyle yapanda var nasilsa bana veriyorlar diyip alışkanlık haline getiren de
Yaşadığım ilce çok küçük bir kadin var yolda gorseniz dilenci copleri karistiriyor insanlardan para istiyor üstünde 6 yıldır aynı kıyafet ama bankaya girdiği zaman önünde düğme ilikleyen bankacılar var o kadar çok malı mülkü bankada parası sayısız tarla bahçe

Diğer bir kişinin hic yoksa 40 dairesi var yiyecek insan yok hala eski 50 yıllık eşyasını kullaniyor ve evladının akıl sağlığı yerinde değil yiyecek insanı yok

Başka bir kişinin hic yoksa 600 bin liralık çeşitli yerlerde gayrimenkulü arabası arsası emekli maaşı var ama hala karısının sigortasını yatırıyor garantiye almak için kendisini yazık kadında sizin gibi sınır krizi geçiriyor insan bir yemek yiyemez mı dışarıda diye o kadar çok var ki ne yapsanız boş alışmış artık ama fitre verenlere üzüldüm açıkçası sen dininin geregini yerine getir ihtiyac sahibi san resmen kullanil yazik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…