- 4 Kasım 2017
- 2.284
- 4.444
- 133
Malesef çok var böyle örnek ve gerçekten şuuru olmayıp böyle yapanda var nasilsa bana veriyorlar diyip alışkanlık haline getiren de
Yaşadığım ilce çok küçük bir kadin var yolda gorseniz dilenci copleri karistiriyor insanlardan para istiyor üstünde 6 yıldır aynı kıyafet ama bankaya girdiği zaman önünde düğme ilikleyen bankacılar var o kadar çok malı mülkü bankada parası sayısız tarla bahçe
Diğer bir kişinin hic yoksa 40 dairesi var yiyecek insan yok hala eski 50 yıllık eşyasını kullaniyor ve evladının akıl sağlığı yerinde değil yiyecek insanı yok
Başka bir kişinin hic yoksa 600 bin liralık çeşitli yerlerde gayrimenkulü arabası arsası emekli maaşı var ama hala karısının sigortasını yatırıyor garantiye almak için kendisini yazık kadında sizin gibi sınır krizi geçiriyor insan bir yemek yiyemez mı dışarıda diye o kadar çok var ki ne yapsanız boş alışmış artık ama fitre verenlere üzüldüm açıkçası sen dininin geregini yerine getir ihtiyac sahibi san resmen kullanil yazik
Yeme icme konusunu anlamadim
Hahaha guzel fikirkadını arayıp bir dost deyip kapatayım mı bu sene vermesin
ya da eşimi fişfikleyeyim annesine şimdiden bir daha öyle bir yardımı kabul etmemesini söylesin yeniden (zaten o zaman söyledi de ama anlamadı dediğin gibi)
Nakit olmadığı için yardımı filtreyi kabul etmiştir o .bir kardeşi var, ortak mirasları baya fazla.
Kimsenin üzerine değil bildiğim kadarıyla, vafat eden babaları üzerine. Vefatın üzerinden on yıl geçmiş ama
Hahaha guzel fikir
Annemin de basina geldi benzer bir sey fitre konusunda. Teyzemin esi tarafinda bir muhtac kadin vardi annem ona verirdi her sene fitreyi. Kadinla tanisiyor,zamaninda bir ceyrek ekmek tavuk donere ozenmis kadin da alamamis annem ziril ziril aglayarak eve geldi anlatti. Neyse verildi fitreler, dusun evinde yiyecek ekmegi olmayan kadin bu. Fitreleri toparlayip akilli telefon almis umreye gitmis ordan selfi yapmisti
Hala dalga gecerim annemle. Gordugunde nasil sinirlendiydi gormen lazim. Ben de gulmekten yerlere yatmistim oh olsun sana diye.Sen de kaynanayi faceye mi koysan acaba yiyip icerken falan soyle mukelef bir sofrada
Benim anlattığım iki kişi de kesinlikle aklî dengesi yerinde insanlar ama alışmışlar artık biriktirme hastalığı olan insanlar neleri olsa hep yok diyebilen insanlar malesefya kayınvalidem öyle psikolojik sorunu var gibi durmuyor,
mesela yeni eve özeniyor da, ama cesaret mi edemiyor ne oluyor o sırada bilemiyorum, böyle devam etsin diyor.
Bu fitre olayının birden fazla kez yaşandığını sanmıyorum, hani böyle bir beklentisi yok ama o an artık mantığına bir şekilde uydurdu almayı sanırım.
Nakit olmadığı için yardımı filtreyi kabul etmiştir o .
Anladim canimya mesela o ramazan bayramında biz ziytaretine gittik bir iki gün kaldık, o evde yendi içildi.
Şimdi benim kafamda şu dönüyor.
Komşu kadın yardıma muhtaç diye gördü para verdi ki az bir miktar değil. Sonra gördü ki bayramda çocukları torunları gelmiş, alışveriş yapılmış falan. Hani kadın açısından kötü düşünebilir, bir de dini olarak yapılan bir yardım olduğu için haram edebilir gönlünden diye düşünüyorum. O zaman da böyle yediğim lokma içime oturuyor yani
Kötü bir durumama nakit ihtiyacım var dese biz veririz.
Kayınvalide gençliğinde de böyle zenginmiymiş ?
Babaları üzerineyse bunlara geçmiş oluyor otomatik olarak,eşiniz veraset çıkarsın mallar bölüşülür mahkeme tarafından.bir kardeşi var, ortak mirasları baya fazla.
Kimsenin üzerine değil bildiğim kadarıyla, vafat eden babaları üzerine. Vefatın üzerinden on yıl geçmiş ama
aynen,
aman siz doğruyu yapın.
niye manyak mıyız biz.
senin annen de benimkiler gibi verici, aman bizden gitsin de herkes iyi olsun kafasında.
Ama olmuyor işte.
ya o değil de aklıma geliyor,
şimdi fitre veren kadın bilse sence haram etmez mi? düşünsene fakir diye yardım ediyorsun, kadın malına kıyamadığı için yemeyengillerden.
Kötü bir durum
Çekiniyor olabilir mi ?
Babaları üzerineyse bunlara geçmiş oluyor otomatik olarak,eşiniz veraset çıkarsın mallar bölüşülür mahkeme tarafından.
Ama üzerine almak içinde,malın fiyat değerine göre alım ücreti yüksek oluyor. Belki bu nedenle alamıyordur üzerine malları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?