hobi olarak çile çeken kişilerin yakını olmak

Haydaa ya bu varyemez teyzeleri amcalari da anlamiyorum he.
O kadar mal mulk icinde ihtiyac sahibi gibi yasamak niye.
Yurtdisindayim, burda da var oyle bi teyze. Istanbulda 6 evi, 5 dukkani var, burda fasfakir modunda.
Gercekten ihtiyac sahibi olanlarin yardimcisi olsun Allahim, ama bu tur kisilerin psikolojisi bi degisik sanirsam

ya kayınvalidem öyle psikolojik sorunu var gibi durmuyor,
mesela yeni eve özeniyor da, ama cesaret mi edemiyor ne oluyor o sırada bilemiyorum, böyle devam etsin diyor.
Bu fitre olayının birden fazla kez yaşandığını sanmıyorum, hani böyle bir beklentisi yok ama o an artık mantığına bir şekilde uydurdu almayı sanırım.

Yeme icme konusunu anlamadim

ya mesela o ramazan bayramında biz ziytaretine gittik bir iki gün kaldık, o evde yendi içildi.

Şimdi benim kafamda şu dönüyor.
Komşu kadın yardıma muhtaç diye gördü para verdi ki az bir miktar değil. Sonra gördü ki bayramda çocukları torunları gelmiş, alışveriş yapılmış falan. Hani kadın açısından kötü düşünebilir, bir de dini olarak yapılan bir yardım olduğu için haram edebilir gönlünden diye düşünüyorum. O zaman da böyle yediğim lokma içime oturuyor yani

Hahaha guzel fikir
Annemin de basina geldi benzer bir sey fitre konusunda. Teyzemin esi tarafinda bir muhtac kadin vardi annem ona verirdi her sene fitreyi. Kadinla tanisiyor,zamaninda bir ceyrek ekmek tavuk donere ozenmis kadin da alamamis annem ziril ziril aglayarak eve geldi anlatti. Neyse verildi fitreler, dusun evinde yiyecek ekmegi olmayan kadin bu. Fitreleri toparlayip akilli telefon almis umreye gitmis ordan selfi yapmisti

Hala dalga gecerim annemle. Gordugunde nasil sinirlendiydi gormen lazim. Ben de gulmekten yerlere yatmistim oh olsun sana diye.Sen de kaynanayi faceye mi koysan acaba yiyip icerken falan soyle mukelef bir sofrada

bir kardeşi var, ortak mirasları baya fazla.
Kimsenin üzerine değil bildiğim kadarıyla, vafat eden babaları üzerine. Vefatın üzerinden on yıl geçmiş ama
Nakit olmadığı için yardımı filtreyi kabul etmiştir o .

kv ile delirmeceler

Benim anlattığım iki kişi de kesinlikle aklî dengesi yerinde insanlar ama alışmışlar artık biriktirme hastalığı olan insanlar neleri olsa hep yok diyebilen insanlar malesef
Mebla büyük olunca yok ben almayayım diyemedi bence de insan kendine niye bu eziyeti reva görür anlamıyorum ki 3 evlada edilen lafları düşünemiyorum

Anladim canim
Evet kotu bir durum gercekten

Bu durumda kayınvalide tok evin aç kedisi oluyor galiba.

bu da onun kendnce ilgi çekme yöntemi olduğunu düşünüyorum.

Eşiniz bence annesine ondan kalıcak mirasa ihtiyacınız olmadığı mis gibi satıp yemesini söylesin
Anlamıyorum ki sanki bir daha yaşayabilecekmişiz gibi bu maldan vaz geçememek ilginç geliyor.

Eşimin rahmetli dedesi böyleydi kendi adına parsel parsel toprağı vardı tek oda evde öldü gitti Allah rahmet eylesin. Ne dedilerse satmadı yemedi yokluktan sikilmadi. Giderken markete uğrar tavuk kahvaltılık vs alırdık çocuk gibi sevinirdi. Öldükten bir ay sonra kayınvalidem ve kardeşleri ne varsa sattılar evlerini ve arabalarini yenilediler oh mis gibi yaşıyorlar Allah iyilik versin. Yapılacak bişey yok can çıkar huy çıkmaz demişler. Huyu böyle demekki.

bir kardeşi var, ortak mirasları baya fazla.
Kimsenin üzerine değil bildiğim kadarıyla, vafat eden babaları üzerine. Vefatın üzerinden on yıl geçmiş ama
Babaları üzerineyse bunlara geçmiş oluyor otomatik olarak,eşiniz veraset çıkarsın mallar bölüşülür mahkeme tarafından.
Ama üzerine almak içinde,malın fiyat değerine göre alım ücreti yüksek oluyor. Belki bu nedenle alamıyordur üzerine malları.

Goha, hop diye konuya zıpladım ama bende cevaplamak istedim.
Şimdi KV 'NİZ KEDİni mağdur rolune sokuyorsa onlarda tek yaşlı kadın ihtiyacı vardır diye düşünmüştür.
Asıl KV haram YEmiş oluyor.Yani gene de ALLAH BİLİR TABİ.

Kötü bir durum
Çekiniyor olabilir mi ?

olabilir canım.
benim aklımda şu var, bize geçinemiyorum derse bizim mallarını satma konusunu tekrardan açacağımızdan tırsıyor da söylemiyor gibi. Mesela eşim tabi ki soruyor bir ihtiyacın var mı diye, yok diyor iyiyim diyor. Biz yine de gittiğimizde alışverişini normalde yapardık, başka bir konudan dolayı son seferlerde bu konuda biraz geri çekildik ama yine de eşim soruyor.

üzerine alsa da fark etmez ki, satmıyor. Zaten satıcam dese kardeşinin imzası ile satılır, üzerine almasına gerek yok ki.

Var yemez amcanın kadın versiyonu :)
Mezara mı götürecek acaba ?
Böyle insanlar yüzünden fakirlik var işte.
Asıl ihtiyaç sahiplerini bırakıp böyle insanlara yardım ediyorlar
Ne garip bir dünya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…