Merhaba,
Aslında zamanla kanıksadığım bir durum olsa da Ramazanın yaklaşması ile aklıma gelen düşüncelerden gene sıkılmaya başladım. Sizlerle paylaşayım da rahatlayayım dedim :)
Düşünün ki bir kayınvalideniz var ve nakit olarak olmasa bile ciddi bir taşınmaz malı var. Ama kendisi sebebini hiç kimsenin çözemediği bir amaç yüzünden emekli maaşı ile kirada yaşamayı tercih ediyor. Çocukları kaç kez yardımcı olmayı teklif etmesine rağmen (taşınmazların satılıp nakite çevrilmesi ve ev sahibi olması konusunda) geçiştiriyor. Tamam buraya kadarı onun seçimi diyorsunuz.
Ama duyuyorsunuz ki, sağda solda konuşuluyor, işte çocukları hiç ilgilenmiyor. Zavallı kadın yokluk içinde yaşıyor. Ve geçen ramazan ayında beni şok eden bir şey duyuyorum. Kayınvalidem komşusundan ciddi bir miktar diyebileceğim bir parayı fitre olarak kabul etmiş. Kayınvalidemin parası olmasa bile 3 tane işi gücü olan evladı var. Böyle bir parayı kabul etmesi, sağda solda konuşması bizi ne duruma sokuyor sizce?
İnanın yapılabilecek bir şey de yok, ben ve eşim çok konuştuk kendisi ile, ki son fitre olayı eşimi inanılmaz kızdırdı. Sormuş ihtiyacın var mı anne diye sert şekilde, yok demiş kadın, e be o zaman ne diye kabul ediyorsun deyince, yok veren kişi çok zenginmiş de, ona komazmış.
Ve kayınvalideme karşı tamamen vicdanımızı yitirmek üzereyiz. Eşim ki çok düşünür annesini, en son annesi klasik mağdur edebiyatı yaptığında, işte anneniz ölünce annemiz hiç şunu yiyemediydi dersiniz gibisinden, eşim şey dedi, "evet o kadar malı mülkü vardı ama şunu almazdı deriz"
Vicdansız gelinden selamlar