hobi olarak çile çeken kişilerin yakını olmak

olabilir canım.
benim aklımda şu var, bize geçinemiyorum derse bizim mallarını satma konusunu tekrardan açacağımızdan tırsıyor da söylemiyor gibi. Mesela eşim tabi ki soruyor bir ihtiyacın var mı diye, yok diyor iyiyim diyor. Biz yine de gittiğimizde alışverişini normalde yapardık, başka bir konudan dolayı son seferlerde bu konuda biraz geri çekildik ama yine de eşim soruyor.
O Yüzden büyük ihtimalle çekindi , nakitte yoksa almıştır filtre kabul etmiştir .
Çünkü nakit olmayınca ve sadece onun üstüne değilse o Varlığı nakite çeviremeyince ne yiyecek

ben çocuklarının da olduğu bir anda dedim ki, emekli maaşı ile kirada geçinilmez. Ben kendim annem olsa asla izin vermem. Hiç biri cevap vermedi bana :sopa: o zaman anladım ki benim amacımın farklı olduğu düşünülüyor, çektim kendimi ben de napayım.
şimdi he he tabi öyle, işte yokluk zor falan diye genel konuşuyorum :)
benim rahmetli anneanemde yanında kaldığı kendine hizmet eden oğlu ve gelini eve harcar diye parasını cekmezdi bankadan.
oldu gitti şimdi.
diğer zengin oglanlarina miras bıraktı .
gerçekten bazı insanları anlamak mümkün değil.
zaten o yaşta acayip sabit fikirli olurlar .
sadece baskalrinin yanında farklı davranırlar.
yok canım olur mu öyle şey :))
sizlik bir durum yok.
bence sıkmayin canınızı.
bilen biliyordur zaten.
milletin konuşması zaten bitmez.
vicdaniniz rahat ya gerisi onun bileceği iş.
fitre olayında malesef bir çok kişi yapıyor bunu.
gerçekten ihtiyaç sahibine ulaşan azdır diye düşünüyorum:(

O Yüzden büyük ihtimalle çekindi , nakitte yoksa almıştır filtre kabul etmiştir .
Çünkü nakit olmayınca ve sadece onun üstüne değilse o Varlığı nakite çeviremeyince ne yiyecek

Ben de iyi niyetli düşünmek istiyorum ama kaybettim iyi niyetimi artık sanırım. İnanılmaz itici geliyor, böyle aklıma gelince kendi kendime iyi saydırıyorum kv me.
Ne yiyecek demişsin bak, işte bu da bize hakaret oluyor, sen de iyi niyetlisin ama :) yani 3 çocuk analarına bakamadı da fitreye muhtaç kaldı bu kadın!

Benim kv yi hatirlatti yazdiklarin Goha))
Oda boyle bankada milyonları evleri arabasi herşeyi var hala fakir gibi takilir.Sorsan hicbirzaman param var demez.Birde oglundan ister.Bir insanin gozu ac olmaya görsün iste..
Bu karakterler degismez bence.Ya oldukları gibi kabul etmek yada hayatimizdan silmemiz gerek.Ben ikincisini yaptim.Kafam rahat.
Gerci orda burda "Bir oglum vardi gelin benden ayırdı"dedigini duydum..Umrumda degil..Ayiran ben degilim onun kendi yanlışları..

Aklımdan geçmiyor değil inan.
En başta kendi ailem bana cephe alır ama kv min seveni çoktur :)

Kaynanamda öyle paraya para demiyor. Kadın ayaklı banka. Ama sorsan var mı? Yok. :)))) evini eşyalarını görsen, daha hala bir küçük avize alıp takmışlığı yok. Biz eşimle nişanlıyken, kv ben ve ailemi yemeğe davet etmişti. Çaylarımızı koyabilmemiz için önümüze tabure koymuştu :D babam sandalyeye koydu çayını :D neden, çünkü kv sehpa almaya kıyamamışşş :)))) o yüzden iyi anlıyorum seni. Boşver sende :))

Ben de iyi niyetli düşünmek istiyorum ama kaybettim iyi niyetimi artık sanırım. İnanılmaz itici geliyor, böyle aklıma gelince kendi kendime iyi saydırıyorum kv me.
Ne yiyecek demişsin bak, işte bu da bize hakaret oluyor, sen de iyi niyetlisin ama :) yani 3 çocuk analarına bakamadı da fitreye muhtaç kaldı bu kadın!
Canım belki söylemeye çekinmiştir sizi rahatsız etmek istememiş olabilir yaptığı doğru değil ama yine de eşiniz konuşabilir siz karışmayın derim

Kaynanamda öyle paraya para demiyor. Kadın ayaklı banka. Ama sorsan var mı? Yok. :)))) evini eşyalarını görsen, daha hala bir küçük avize alıp takmışlığı yok. Biz eşimle nişanlıyken, kv ben ve ailemi yemeğe davet etmişti. Çaylarımızı koyabilmemiz için önümüze tabure koymuştu :KK70: babam sandalyeye koydu çayını :KK70: neden, çünkü kv sehpa almaya kıyamamışşş :)))) o yüzden iyi anlıyorum seni. Boşver sende :))

Heh bu da var listemde :)
Mesela biz yatılı kalıyoruz ama dolap falan yok evde misafir için, yatak da tabi. Ölüyorum bel ağrısından, bir de eşyalar valizlerde duruyor, odaya giren çıkan oluyor, çünkü başka şeyler de oluyor odada illa. Bir de 2 çocukla hiç çekilir olmuyor :(
Bilemiyorum ya yaşlı kadınsın, dışarıdan gelen bir oğlun torunların var, onlara bir dolap ayarlasan en azından olmaz mı. Veya çocuklara bir oyuncak dolabı yapsan en azından

Canım belki söylemeye çekinmiştir sizi rahatsız etmek istememiş olabilir yaptığı doğru değil ama yine de eşiniz konuşabilir siz karışmayın derim

Ben çok karıştım kötü oldum zaten bu konularda.
Ama işte ben böyle saçmalıkları kabul edemiyorum :) konuşsam boşa, sussam gönül razı değil işte.
Haklısın ama sen, doğru diyorsun da benim yapıma uymuyor.
Şimdilerde kendimi çekiyorum, belki de arkadaşların dediği gibi görüşmemeye kadar varır mesele.

Ben çok karıştım kötü oldum zaten bu konularda.
Ama işte ben böyle saçmalıkları kabul edemiyorum :) konuşsam boşa, sussam gönül razı değil işte.
Haklısın ama sen, doğru diyorsun da benim yapıma uymuyor.
Şimdilerde kendimi çekiyorum, belki de arkadaşların dediği gibi görüşmemeye kadar varır mesele.
Görüşmemek ağır olur da konuşma yorum yapma karışma bu konuda . Eşinde ihtiyacın var mı diye sormasın ihtiyacın var mı diye sorunca var ihtiyacım diyemez insan . Versin sormadan

Heh bu da var listemde :)
Mesela biz yatılı kalıyoruz ama dolap falan yok evde misafir için, yatak da tabi. Ölüyorum bel ağrısından, bir de eşyalar valizlerde duruyor, odaya giren çıkan oluyor, çünkü başka şeyler de oluyor odada illa. Bir de 2 çocukla hiç çekilir olmuyor :KK43:
Bilemiyorum ya yaşlı kadınsın, dışarıdan gelen bir oğlun torunların var, onlara bir dolap ayarlasan en azından olmaz mı. Veya çocuklara bir oyuncak dolabı yapsan en azından
Evet canım :) ama sen boşver hiiç karışma. Sonra sen kötü olursun. Bırak eşin ne yapıyorsa yapsın. E böyle idare edicez artık bizde ne yapalım :)

Boşverin,
Kaç yaşında kadın,
kendisinin daha çok düşünmesi lazım, elalem ne der kısmını...

Ayrıca soran olursa, ‘yakınınız mı?’
Diye...

‘Yooo bizle alakası yok, tanımam etmem deyin’
:rapci::rapci::rapci:

Vicdansız kaynana nolcak!:)))))

üzerine alsa da fark etmez ki, satmıyor. Zaten satıcam dese kardeşinin imzası ile satılır, üzerine almasına gerek yok ki.
kendine düşen payı üzerine alınca kardeşinin imzasına gerek olmaz.
Satışı kendi hissesi kadarı olarak yapar (bu bir arazi yada arsa ise)daire,dükkan yada para,altın ise zaten komple ona ait oluyor.
Ama satmaz satmaz buna birşey denemez mal onun.
Kendisi ölür ve paylar eşiniz ve varsa kardeşleri varsa bölününce,eşiniz istediğini yapar.
Zekat,fitre,sadaka ancak fakir kişilere verilir ve dinen fakirse almak helal olur değilse fakirin hakkını gasp ettiği için helal olmaz.
Kadın demek böyle acitasyon yaşamayı seviyor,ruhi ve psikolojik bozukulukları var demekki

Bazilari yoksul ve cilekes gorunmeyi sever.
Bunun degisik versiyonu babannemde vardi. O da hasta gorunmeyi severdi. Ayakta dolasirken bi komsu evine gelince hemen yataga girerdi cok hastayim diye :KK70:
Tüm babaanneler böyle mi acaba :)

Yoksa sen benim kuzenimmisin :)))))

seni kv acıtasyon yapip ilgiyi uzerine cekmek istiyo..
benim kv dede o var zirt birt hastayim der bizimki de

Bazı insanlar ruhlarını mağdur olmakla, yardım almakla doyurabiliyor. Bizim burada da var bi teyze, kaç kiracısı var sayamadım, emekli harici gelirleri de var. Ben daha küçükken işyerlerinde bile klima yokken kadın her odasına ayrı ayrı klima taktırmıştı öyle bir bolluk. Ama ne zaman görsek ağlar sızlar. Evlatlarım bakmıyor der. Fitre zekat kabul eder. Kurban kesmez tek tek evleri dolaşır pay versinler diye. Sizin kaynana da öyle işte. Mağdur olmakla doyuruyor ruhunu.

Merhaba,
Aslında zamanla kanıksadığım bir durum olsa da Ramazanın yaklaşması ile aklıma gelen düşüncelerden gene sıkılmaya başladım. Sizlerle paylaşayım da rahatlayayım dedim :)

Düşünün ki bir kayınvalideniz var ve nakit olarak olmasa bile ciddi bir taşınmaz malı var. Ama kendisi sebebini hiç kimsenin çözemediği bir amaç yüzünden emekli maaşı ile kirada yaşamayı tercih ediyor. Çocukları kaç kez yardımcı olmayı teklif etmesine rağmen (taşınmazların satılıp nakite çevrilmesi ve ev sahibi olması konusunda) geçiştiriyor. Tamam buraya kadarı onun seçimi diyorsunuz.

Ama duyuyorsunuz ki, sağda solda konuşuluyor, işte çocukları hiç ilgilenmiyor. Zavallı kadın yokluk içinde yaşıyor. Ve geçen ramazan ayında beni şok eden bir şey duyuyorum. Kayınvalidem komşusundan ciddi bir miktar diyebileceğim bir parayı fitre olarak kabul etmiş. Kayınvalidemin parası olmasa bile 3 tane işi gücü olan evladı var. Böyle bir parayı kabul etmesi, sağda solda konuşması bizi ne duruma sokuyor sizce?

İnanın yapılabilecek bir şey de yok, ben ve eşim çok konuştuk kendisi ile, ki son fitre olayı eşimi inanılmaz kızdırdı. Sormuş ihtiyacın var mı anne diye sert şekilde, yok demiş kadın, e be o zaman ne diye kabul ediyorsun deyince, yok veren kişi çok zenginmiş de, ona komazmış.

Ve kayınvalideme karşı tamamen vicdanımızı yitirmek üzereyiz. Eşim ki çok düşünür annesini, en son annesi klasik mağdur edebiyatı yaptığında, işte anneniz ölünce annemiz hiç şunu yiyemediydi dersiniz gibisinden, eşim şey dedi, "evet o kadar malı mülkü vardı ama şunu almazdı deriz" :KK43:

Vicdansız gelinden selamlar :rapci:
Ahahaa bu teyzede alıştığımız klasik varyemezcilerden.çok var onlardan:)

Bizim babaannede öyle
Biz gideriz mesela evine hemen alışverişe gönderir bizi bal sucuk pastırma sipariş eder, çocuklara para vermez hiç param yok diye acızlanır bizde harçlık bırakır gideriz
Geçen hastalandı öleceğini sanmış kayınpedere sakladığı paranın yerlerini söyledi 9000 tl çıktı buna kuyumcuya koyduğu paralar dahil değil
Napılır bilmiyoruz kurbanda hisse pahalı diye yurtdışında kestiriyor sonra elinde poşetle bizim etlerden alıyor evimde dursun siz gelince pişiririm diyor :KK53:
böyle gidecek diye düşünüyoruz

işte sadece üzülür mü yoksa haram mı eder.
sonuçta dini gereklilik olarak gördüğü için yardım yapmış kadın.
gerçekten çok kafama takıyorum, böyle şakayla karışık yazdığıma bakmayın.
Haklısın ama yapabileceğin birşey yok,
kendi utanmıyor yada rahatsız olmuyorsa o parayı almaktan.
Sonuçta cidden ihtiyaç sahibi birine gitse,eksiği tamamlanır,masaya güzel bir yemek konurdu,belki çocuklu biri olurdu onun bir ihtiyacı karşılanırdı tabiki hayra geçerdi.
Veren kişi iyi niyetlidir ,niyet önemli en nihayetinde,bilemezdi,bilseydi bir başkasına verirdi. Hepimiz sokakta,orda burda birilerine acıyıp veriyoruz birşeyler ama içimizi karartmamaya gayret ediyoruz. Acaba dolandırıldım mı demiyoruz. Buda biraz o hesap. Hiç bilmemesi daha evladır bence hayır yapan kişinin.
Sende sıkma canını. Kar sayıyor demekki kadın böyle yaşamayı. Çok rahatsız edici ama can çıkmadan huy çıkmaz.

Merhaba,
Aslında zamanla kanıksadığım bir durum olsa da Ramazanın yaklaşması ile aklıma gelen düşüncelerden gene sıkılmaya başladım. Sizlerle paylaşayım da rahatlayayım dedim :)

Düşünün ki bir kayınvalideniz var ve nakit olarak olmasa bile ciddi bir taşınmaz malı var. Ama kendisi sebebini hiç kimsenin çözemediği bir amaç yüzünden emekli maaşı ile kirada yaşamayı tercih ediyor. Çocukları kaç kez yardımcı olmayı teklif etmesine rağmen (taşınmazların satılıp nakite çevrilmesi ve ev sahibi olması konusunda) geçiştiriyor. Tamam buraya kadarı onun seçimi diyorsunuz.

Ama duyuyorsunuz ki, sağda solda konuşuluyor, işte çocukları hiç ilgilenmiyor. Zavallı kadın yokluk içinde yaşıyor. Ve geçen ramazan ayında beni şok eden bir şey duyuyorum. Kayınvalidem komşusundan ciddi bir miktar diyebileceğim bir parayı fitre olarak kabul etmiş. Kayınvalidemin parası olmasa bile 3 tane işi gücü olan evladı var. Böyle bir parayı kabul etmesi, sağda solda konuşması bizi ne duruma sokuyor sizce?

İnanın yapılabilecek bir şey de yok, ben ve eşim çok konuştuk kendisi ile, ki son fitre olayı eşimi inanılmaz kızdırdı. Sormuş ihtiyacın var mı anne diye sert şekilde, yok demiş kadın, e be o zaman ne diye kabul ediyorsun deyince, yok veren kişi çok zenginmiş de, ona komazmış.

Ve kayınvalideme karşı tamamen vicdanımızı yitirmek üzereyiz. Eşim ki çok düşünür annesini, en son annesi klasik mağdur edebiyatı yaptığında, işte anneniz ölünce annemiz hiç şunu yiyemediydi dersiniz gibisinden, eşim şey dedi, "evet o kadar malı mülkü vardı ama şunu almazdı deriz" :KK43:

Vicdansız gelinden selamlar :rapci:
Kayinvalideniz var-yemez Ama olsun o da onun huyu demek ki ..Değişmez siz yine de
Anneleri üzmeyin. :(

J

Back
X