Hobilerin işe yaramaz olmasi

lutti

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
284
306
303
Almanya
Gercekten böyle düşündüğüm icin birsey yapamiyorum ,bütün günüm boş geciyor ,
burda veya hep telde işte.
Benim çok zamanim var sayilir,haftada 3,5 gün çalişiyorum .
Cocuklarim büyüdü artik herkes kendi meselesinde,ev işlerini pek sevmem .
Evde olduğum bir günüm şöyle sabah en gec 10 da kalkarim .Mutfaği bir kaba elden gecirim yani bulaşiklar yikanir ,tezgah lavba silinir toplanir tamam .
Camaşir atarim ,sonra bir yarim saat banyoyu kabadan temizlerim yani ayna,lavba ve tuvalet iyice temizlenir.
Hafta iki kere evi süpürüm tamam.
Yemek hergün veya en gec iki güne bir 2,3 ceşit yaparim .
Ve çok boş zamanim var.
Akrilik boyama kursuna gittim 6 ay ,aslinda yeteneğim var ama işte kafamda ne yapacaksin bunlari eve kalabalik.
hem bir sürü para harciyorsun ,zaman harciyorsun sonra bir kenarda bekliyor.
Sonra el işide ayni artik kimse kullanmiyor ,napayim örüp örüp biriktir ,gerci bir hevesle bir dolap dolu ipim var.
Sonra kitap okuyorum (ehh işte 3aya bir)
aman başkasinin boş hikayasi diyorum .
Ben yaptiğimda verimli olmak istiyorum işe yarasin istiyorum ,kullanilsin satilsin istiyorum .
kendimide işe yaramaz his ediyorum .
bütün günüm boşa gidiyor, bu duruma çok sinirleniyorum .

Son düzenleme:
Yazım hatalarınıza bakarak,.kitap daha çok okuyun diyebilirim.
Başkalarının hikayeleri ilginizi çekmediyse, baska bir şeyler okuyun. Roman yada hikaye olacak diye bir sart yok. Tarih, deneme, kişisel gelişim, psikoloji vardır ilginizi çeken bir şeyler.

Severek yapacağınız bir şey bulsanız gözünüze gelmez parası. Biraz maymun iştahlı davranıyorsanız farklı farklı, o zaman hem masraf çok oluyor hem ilgi dağılıyor.
Online eğitimlere bakabilirsiniz.
Evde günde 1 saatinizi spora ayırabilirsiniz sağlığınız için.

Kitaplar anlamsız geliyorsa benim görüşüm, kendi ilginizi çeken kitapları bulamıyorsunuz demektir. Benim bir sürü hobim var bazen ortaya çıkan şeyler kullanışsız olabiliyor. Böyle hissettiğim zamanlarda evde tamir edilebilecek veya iyileştirilebilecek şeyler arıyorum, onlarla uğraşıyorum. Evdekileri bitirince düzenlemeye geçiyorum, nasıl bir düzen oluştursam daha verimli olur diye düşünüyorum. İlginiz tamir değil dikiş yönündeyse kıyafetler için de yapılabilir bunlar.
Benim de bazen kurgu kitapları anlamsız bulduğum kurgu olmayan kitaplara sardığım dönemlerim olabiliyor.

Aradığınız şeyi bulmak istiyorsanız elbet ulaşırsınız. Elinizin altında internet varken hiç bir bilgi ulaşılmaz değil. Bunu kullanmanızı öneririm. Eğer ingilizce bilmiyorsanız ona önem gösterin, Türkçe internet ve bilgi deposu ile İngilizce arasında dağlar kadar fark var çünkü.

Bir de kafamı boşaltsın rahatlayayım diye düşünürseniz sevdiğiniz bir puzzle yapabilirsiniz. Bittikten sonra da bozup kutusuna kaldırırsınız, hem ortaya çıkan kalabalığı da olmaz hem de saatlerce eğlenmiş olursunuz.

Kitaplar anlamsız geliyorsa benim görüşüm, kendi ilginizi çeken kitapları bulamıyorsunuz demektir. Benim bir sürü hobim var bazen ortaya çıkan şeyler kullanışsız olabiliyor. Böyle hissettiğim zamanlarda evde tamir edilebilecek veya iyileştirilebilecek şeyler arıyorum, onlarla uğraşıyorum. Evdekileri bitirince düzenlemeye geçiyorum, nasıl bir düzen oluştursam daha verimli olur diye düşünüyorum. İlginiz tamir değil dikiş yönündeyse kıyafetler için de yapılabilir bunlar.
Benim de bazen kurgu kitapları anlamsız bulduğum kurgu olmayan kitaplara sardığım dönemlerim olabiliyor.

Aradığınız şeyi bulmak istiyorsanız elbet ulaşırsınız. Elinizin altında internet varken hiç bir bilgi ulaşılmaz değil. Bunu kullanmanızı öneririm. Eğer ingilizce bilmiyorsanız ona önem gösterin, Türkçe internet ve bilgi deposu ile İngilizce arasında dağlar kadar fark var çünkü.

Bir de kafamı boşaltsın rahatlayayım diye düşünürseniz sevdiğiniz bir puzzle yapabilirsiniz. Bittikten sonra da bozup kutusuna kaldırırsınız, hem ortaya çıkan kalabalığı da olmaz hem de saatlerce eğlenmiş olursunuz.
Teşekür ederom ,tamir işi güzel fikir ,ev dekorasyonuda iyi .

Kitap okumak edebiyattan keyif almak ve ufuk açmak için yapılır, insana vizyon sağlar. Başkasının dedikodusunu dinlemekten keyif alıyor musunuz onu merak ettim şahsen , hani başkasının hikayesi ya 😂 ileri yaşta olduğunuzu düşündüm. Turlara katılabilirsiniz bence

Tamamen olmasa da bir açıdan anlıyorum sizi. Ben de minimal ev sevdiğim için çok ıvır zıvır el işi ya da puzzle filan yapmam pek. Çok canım uğraşmak ister yaparsam da saklamam bitince atarım. Ama iyi kitaplar insana çok şey kazandırır. Tek okuduğunuz beyaz romanlar değilse başkasının boş hikayesi kısmı doğru değil.

Tavsiyem spora ve yemek kurslarına giderek değerlendirin siz boş vakitlerinizi. Çocuklar büyümüş çok genç değilsiniz muhtemelen. Özellikle pilates gibi kasları esnetmek omurgayı düzeltmek tarzı faydaları olan sporlar yaşlılığınız için büyük yatırım olur size. Yemek kurslarıyla da yeni birşeyler denemiş ama eve ıvır zıvır doldurmamış olursunuz. Özellikle pastacılık kurslarıyla belki satış bile yapabilirsiniz.

Kitap okumak edebiyattan keyif almak ve ufuk açmak için yapılır, insana vizyon sağlar. Başkasının dedikodusunu dinlemekten keyif alıyor musunuz onu merak ettim şahsen , hani başkasının hikayesi ya 😂 ileri yaşta olduğunuzu düşündüm. Turlara katılabilirsiniz bence
güzel edebiayat kipabi tavsiye edebilirsiniz .
Okumadim ama sesli kitap olarak dinledim
Seneca ,Paulo Coelho vs..

Zülfü Livaneli tavsiye ederim bütün kitapları güzeldir. Leyla’nın Evi ve Kardeşimin Hikayesi sürükleyip görürüyor.
Gercekten güzel kitaplar ,Leylanin evini okudum .Kardeşimin hikayesi duruyor rafta,biraz cekiniyorum okumayi .
Zor ve acili kitap diyorlar.
Birde bendeki sorun okuduğum kitaplari cabuk unutuyorum

Back
X