Hocam cevabınızı bekliyorum

ay_83

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2008
17
0
286
Diğer
hocam Ankara'dan selamlar...Şimdiden göstereceğiniz ilgi teşekkür ederim.7 yıllık evliyim 28 yaşındayım 2007 de doğal yoldan hamile kaldım fakat 2 aylıkken kalp durması sonucu kürtaj oldum ve 1 yıl ara verdik daha sonra nornal yolla olmayınca 2 defa aşılama oldum 2 defa da tüp bebek yaptırdım.iki denemede de transfer olmadı ikisinde de 2. ve 3. gün fargmantasyon oluştu.ocakta tekrar denedik. Bu sefer co kültür yöntemini denedik 3.gün ikisinde de %5 fragmantasyon ile 2 embriyo biri 7 diğeri 8 hücreli olarak 2 embriyo transfer edildi. Ne yazık ki sonuç negatif oldu. mayıs ta tekrar deneyeceğim.Doktorumu hiç değiştirmedim. Eşimin sperm tahlilleri ve benim kan tahlillerim hep normal çıkıyor, yumurtaların sayısı ve gelişimi normal tüp bebek deneme de genellikle uzun protokolde 18-21 sayısında çıkıyor. Devamlı adet düzensizliği yaşayıp pco ile karşı karşıya kalıyorum.Genetik test hiç yaptırmadım doktorum gerek yok dedi. Gebelik Fragmantosyon sebebi ile mi oluşmuyor sizce daha başka ne yapmamız gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum.

Hanımefendi geçmiş olsun. Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan birine uzaktan yardımcı olmam mümkün değil. Burada embriyoların fragmanlı olmasının bir çok nedeni olduğu gibi, fragmanlı embriyolar ile gebelik olabileceği de bilinmeli. Netice itibarıyla rahimden yumurtalıklarınıza kadar bir çok faktör üzerinde durmak gerekir. Kokültürün işe yaramadığı bilimsel olarak bilinmektedir. Bu yüzden bu uygulamayı Türkiyede yapan merkez sayısı çok azdır.
Herşey gönlünüzce olsun

Back