Hollanda'ya nasıl yerleşebilirim?

lifegoeson

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
828
0
116
İstanbul
Merhaba ben 23 yaşındayım. birkaç ay sonra üniversite mezunu olacağım. okul öncesi öğretmenliği okudum. Ülkemi gerçekten sevmiyorum ve başka bir ülkede yaşamak istiyorum. birkaç sene önce hollandaya gittim birkaç şehrini gezdim ve hayran kaldım. o zamandan beri hollandada yaşamak benim hayalim oldu.

1-hollandaya yerleşmek için ne yapmam lazım? aklınıza gelen bütün alternatif yolları söyleyin lütfen.
2-şu an nişanlıyım, evlenip birlikte taşınmak istiyoruz. evlendikten sonra mı daha kolay olur evlenmeden önce mi?
3-orada ne gibi zorluklar çekebiliriz?
4-sadece ingilizce bilmek yeterli olur mu?
5-yaşam şartları nasıl?(para, iş, hava durumu vs vs.)
6-hollandanın sevmediğiniz özellikleri var mı? (her açıdan)
7-ben kendi mesleğimi yapabilir miyim?
8-aklınıza gelen hollanda ile ilgili her şeyi anlatırsanız sevinirim. orada yaşayan insanlar olarak siz bana daha güzel bilgiler verebilirsiniz internetten yeterince bilgi alamıyorum.

Merhaba, siz bu konu basligini acali uzun zaman olmus, durumunuzda degisiklik olmustur zannediyorum. Isteginiz halen gecerli ise bilgim elverdigi olcude sorulariniza cevap yazarim. Ancak ufak bir detay var maalesef insanlarin kacirdigi; birkac sene once gidip birkac sehrini gezdikten sonra nasil bir ulkeye yerlesecek kadar hayati bir karari verebiliyorsunuz? Hayatinizda Hollanda'dan baska kac tane yabanci ulke gordunuz? Bu ulkelerde ne kadar zaman gecirdiniz? Turkiye'de yasamak istemiyor olmaniza saygi duyarim (ben de istemiyorum) ama Hollanda gercekten yasanacak bir ulke degil bence. Illa ki yurtdisinda yasamak istiyorsaniz baska alternatifleri gozonunde bulundurun derim.

Meraba.
Okul oncesi ogrrtmeni derken kres ogretmenliginden bahsediyorsunz dimi?
Hollandada bu konuda imkan cok, is bulmak pek zor olmaz bana sorarsaniz.
Ama tabi once dil egitimine gitmenis sart. Sadece ingilzce kurtaramaz sizi.

Baska, hollanda cok uc bucsk bi ulkedir.
Hangi semtte oturdguna bagli tanimlama.
Mesela benin oturdgum yer sakin, rahat yesilligi bol olan bi semt. Evler genis, tika basa binalar yok.
Ama " dam' dedikleri yerde oturmak cok cok farkli. Dam turkiyenin taksimine esittir.
Cok kalabalik, asiri bi trafik. Hic bi saniye bos olamyan bu yerdjr. Evler hem kuck hem pahalidir.

Hollanda hkkinda soyluyebilicegim baska sey : damdan uzak dur!
Esrar, fuhus, sex shop her turlu sey mevcuttur orda. Tabi escinsellk te eksik degildir.
Escinsellik ve esrar yasaldir bu ulkede.
Hele bi sokak varki : walle dedikleri.
Sokakta sex serbesttir. Hic kimse bisy diyemez. Resmen yerlere yatarlar.

Neyse. Daha fazla bilgi istersenjz yazabilirsnz. Vize konusunda yardimci olamiycam maalesef.

Konuyu acali cok olmus ama cevap veriyim yinede.

1. Hollandaya yerlesmeniz icin sanirim sizin durumunuzda tek care burdan biriyle evlenmek olurdu. Meseleginizden dolayida yerlesemezsiniz, cunku okul oncesi ogretmenligi burda aranan bi meslek degil. Hatta bu meslekte cok issiz olan var suan burda.
2. Her iki durumda yerlesmeniz cok zor. Ikinizden biri Hollanda vatandasi olsaydi biraz daha kolay olabilirdi.
3. Burda ilk karsilacaginiz sorunlar kalmak istediginiz sehire gore degisir. Ayrimcilik, dil farki, ev sorunu vs.
4. Sadece ingilizce bilmek yeterli olmaz. Özellikle mesleginizi yapabilmeniz icin Hollandacanizin duzgun ve aksansiz olmasi lazim.
5. Burda yasamak zor. Ben kendimden ornek vereyim. Yuksek okul mezunuyum, staj yaptigim sirket beni ise almasaydi suan issizdim. Ne kadar okumus olsanda is bulman icin diploma yeterli degil artik malesef. Ayligimin buyuk bi kismi vergilere gidiyo (burda attigimiz cope bile vergi oduyoruz). Aylik € 100,00a yakin para oduyorum hastalik sigortasina, ama cogu ilaci, disci masraflarini, gozluk/lens gibi seyleri sigortam karsilamiyo. Hava dersen mayis ve agustos arasi ilk bahari ve yazi birlikte yasiyoz senenin geri kalan zamani hava hep kapali ve yagmurlu.

Bu arada benim kuzenim bundan bi kac yil once Turkiyede sosyal bilgiler ogretmeni olarak mezun oldu ve burdan biriyle evlenip buraya yerlesti. Burda dil kurslarina gitti ama yeterli olmadi, tekrar yuksek okula ogretmenlik bolumune baslamak zorunda kaldi. Ilk senin ilk doneminde obur ogrenciler tarafindan ayrildigi ve kimsenin onunla dilinden dolayi proje yapmak istemedigi icin okulu birakti. Ne kadar dil kursunada gitsen ister istemez aksanindan ve kullandigin kelimelerden belli oluyo Hollandada ne kadar yeni oldugun.

Merhaba
ben 2.5 yildir burda yasiyorum
buraya gelmek icin sizin durumunuzda ya burdan biriile evleniceksiniz yada burda bir is bulucaksiniz onlar sizi davet edicekler.
baska turlu burda oturum almaniz pek mumkun degil burda ingilizce biliyo olmaniz size avantaj saglamiyor.Hollandalilar ingilizce konusmayi cok sevsede .is basvurulariunda akici hollandaca bilmedikten sonra size is vermiyolar ve tabiki tecrube de istiyolar...
2.5 yildir issizim ben esim calisiyor sadece, burda saglik sigortasida cok farkli, ogrenmek isterseniz yine yazarim
yardimci olabilmisimdir ins sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…