• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Homofobik kâbus

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.183
823
TÜRKİYE’nin ilk eşcinsel evliliğini yapan üniversite öğrencisi Ekin Keser ile Emrullah Tüzün’ün hayatları kâbusa döndü.
Tüzün (28), yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ailem ve kardeşlerim, beni ölümle tehdit ediyor. Evliliğimiz basına yansıyınca, çevremiz de tepki gösterdi. Ev sahibimiz evden ayrılmamızı söyledi. Kadıköy’de garson olarak çalışıyordum. İşimden çıkarıldım. Ekin üniversitede okuduğu için çalışmıyor. Gelir kaynağımız olmadığı için zor durumda kaldık.”

KADINLARDAN DA TEHDİT

Ekin Keser (21) de, tehditler nedeniyle okula dahi gidemediğini anlattı. Özellikle sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını anlatan Keser şunları söyledi: “Aslen Antakyalıyım. Antakya’nın ismini kötüye çıkardığım gerekçesiyle ölüm tehdidi geliyor. Ailem eşcinsel olduğumu biliyordu. Ancak evlenmeme çok tepki gösterdiler. Emrullah’la üç yıldır arkadaşız. Birlikte yaşıyorduk. Tabuları yıkmak için evlendik. Ama gördük ki tehdit eden homofobik kesim, azınlıkta. Bir kısmı da kadın... Çevremizin yüzde 95’i bizi tebrik etti. Bizim arkamızda olduklarını söylediler. Şimdi tek isteğimiz ailemizin ve çevremizin bizi rahat bırakması.”
Hürriyet

Antakyali olmasi hic sasirtmadi beni. Hatay-antakya bolgesinde her nedense coookk fazla escinsel var.

Bence bilerek yapildi. Nefreti koruklemek icin. Cok itici goruntulerdi. Bunlari biri cikip oldurse escinsel dernekleri ortaligi birbirine katicak. Turkiyede escinseller olduruluyor bilmem ne. Ulan ne kizistiriyosunuz ortaligi. Amac neydi. O reklama niye ihtiyac duydunuz?

Bence bilerek yapildi. Nefreti koruklemek icin. Cok itici goruntulerdi. Bunlari biri cikip oldurse escinsel dernekleri ortaligi birbirine katicak. Turkiyede escinseller olduruluyor bilmem ne. Ulan ne kizistiriyosunuz ortaligi. Amac neydi. O reklama niye ihtiyac duydunuz?
Aynen. Sanki burasi hollanda bilmiyorlardi da baslarina gelecegi simdi sikayet ediyorlar. Aslinda böyle böyle alistiriyorlar bizi bu cirkinlige.. Genclerin kafasini bulandiriyorlar.

Aynen. Sanki burasi hollanda bilmiyorlardi da baslarina gelecegi simdi sikayet ediyorlar. Aslinda böyle böyle alistiriyorlar bizi bu cirkinlige.. Genclerin kafasini bulandiriyorlar.

Ya alismak mesele degil. Benim umrumda degil. Cocugum olsun istemem. Uzucu cunku karar asamasi zor. Hayatini boyle devam ettirmesi zor. Ama olursa yapicak bisey yok. Eskiden beri varlarm ben insanlarin gore gore artacagina inanmiyorum. Bu sekilde aileler biraz daha yumusar belki bu acidan iyi olur. Ancak memlekette onca kadin sorunu varken ve bu ciftimiz zaten hali hazirda birlikte yasiyor ve istediklerini yapabiliyorken escinsel sorunlarina dikkat cekme cabasini anlamsiz buluyorum.

Ne olursa olsun şahsen ben yine de tehdit edilmelerine üzüldüm, biz evleniyoruz diye reklam yapmış olsalar, poz poz fotoları yayınlansa dahi seçimleri onları ilgilendirir, sırf eşcinseller diye tehdit edilmeyi, öldürülmeyi hak etmiyorlar.

Eşcinsellik bile isteye olan birşey değil, ya ben çok yakınen biliyorum, canım arkadaşım bir kıza aşık olabilmeyi o kadar çok istiyordu ki, acı çekti yıllarca, aile ve çevre tarafından dışlanmakta cabası:(
Ruhen neler yaşadıklarını bilemezsiniz:( Hele kadınları hiç anlamıyorum, hepimizin evladı var, evladımız eşcinsel olsa evlatlıktan mı reddedeceğiz? Kabullenmek çok zor fakat insan evladını düşününce :(

Duygusal bakınca eşcinselleri anlıyorum, sırf toplumda dışlanmamak adına duygularını gizleyenler olduğunu da biliyorum.

Buda nerden cikti Allah askina, gittin gordun mu ordaki escinselleri de boyle konusyosun. Genelleme yapma.
Gittim gordum ki soyluyorum. Mersinde oturuyorum. Esimin baba tarafi hatay antakyada ;) sende bilip bilmeden çıkışma.

Gittim gordum ki soyluyorum. Mersinde oturuyorum. Esimin baba tarafi hatay antakyada :KK66: sende bilip bilmeden çıkışma.
Gitip gormek istemissin belli ki, ben 25 yildir gidip geliyorum hataya hic gormedim, sen gormussun ya daha iyi bilirsin tabi.

Lütfen hanımlar tartışmayın, şehirleri de genellemeyin, ona bakarsanız benimde baba tarafım Bursa'lı zamanında Bursa'lılar içinde neler deniyordu.
Herkesi aynı kefeye koyarsak ohooo işimiz var demektir:KK14:

Evlenmeleri ayri bi acayipti, hele bunu etrafa duyurarak yapmalari ondan da acayip. Bizim ulkemize bu kadari fazlaydi kardesler, sizin sucunuz degil yani:KK51: mutlulugunuza baksaydiniz ne etceniz dugunu, davulu zurnayi...

Son düzenleme:
Gitip gormek istemissin belli ki, ben 25 yildir gidip geliyorum hataya hic gormedim, sen gormussun ya daha iyi bilirsin tabi.

Lütfen hanımlar tartışmayın, şehirleri de genellemeyin, ona bakarsanız benimde baba tarafım Bursa'lı zamanında Bursa'lılar içinde neler deniyordu.
Herkesi aynı kefeye koyarsak ohooo işimiz var demektir:KK14:

Ben cok fazla var dedim butun hatay ya da antakya demedim ki :) eger hepsi oyle desem genelleme olurdu kabul. Msjima tekrar bakarsaniz `` her nedense cook fazla escinsel var`` dedim o kadar. Tartisilacak bir sey yok ortada :)

Back
X