hormon bozukluğu: (

ssuperisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
247
0
96
Batman
hormon bozukluğum var ve bu yüzden hamile kalamıyorum.. hormon bozukluğu yaşayıp ta hamile kalan varmı ? tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

üzülme sakın onunda caresı var.. benımle aynı hafta ıcınde evlenen bı arkadasım yanı 2 sene önce...

benımle aynı anda hamıle kaldı ıkımızde dusuk yaptık aynı hastanelere gıttık onda hormon bozuklugu cıktı bense hala sonuc beklıyorum sanırım beya bı pürüz sorunum var o suan 3 aylık hamıle bı 6 ay yada 8 ay kadar tedavı gördü sımdı gayet ıyı onun çözümü kolay oluyor uzulme :emir_bebek:

bu sadece görünen kısmı umarım hormon bozuklugundan başka bi sorun çıkmaz.. 5 ay önce de yapılmıştı tahlil o zamn yoktu.. ekim de tedaviye başlayacagız.. umarım sizde güzel haberler alırsınız..

malesef bilmiyorum.. :( daha dün ögrendim.. ve hiç aklıma bile gelmedi o an.. sadece hormon bozuklugu yüzünden hamile kalamıyorsun dedi..

malesef bilmiyorum.. :( daha dün ögrendim.. ve hiç aklıma bile gelmedi o an.. sadece hormon bozuklugu yüzünden hamile kalamıyorsun dedi..

onu mutlaka öğren bence
her hormon farklı soruna neden oluyor
hepsinin de farklı tedavi yöntemi var
genelde tedavi olabiliyorsun
böyle hormon bozukluğundan dolayı hamile kalamıyorsun diye kestirip atamaz
tedaviye başlayın
mesela benim tsh ve prolaktin yüksek
ikisi için de ilaç kullanıyorum
ikisi de gayet olumlu yönde ilerliyor

hormonları düzeltmek vakit alır biz direk çocuk için tedaviye başlayacagız dedi.. iltihapım da var bu ay onu düzeltecegiz.. diger ay da adetin 5. güne gel tedaviye başlayacagız dedi.. o an insanın aklına soru sormak gelmiyor.. diger gittigimde soracagım inşallh..

hormonları düzeltmek vakit alır biz direk çocuk için tedaviye başlayacagız dedi.. iltihapım da var bu ay onu düzeltecegiz.. diger ay da adetin 5. güne gel tedaviye başlayacagız dedi.. o an insanın aklına soru sormak gelmiyor.. diger gittigimde soracagım inşallh..

bence acilen doktorunu değiştir sana tavsiyem
çünkü eğer hormonların bozuksa zaten hangi yolu denerse denesin hamile kalman zor
çünkü önce hormonlarını düzene sokman lazım ki bebiş tutunabilsin
benim 1 ay bile olmadı tedaviye başlayalı ve her iki hormonum da referans aralığına girdi bile :nazar:
bence hemen hastaneyi arayıp tahlil sonuçlarını eline iste, ya da git al işte
sonra buraya yaz bakalım hangisinde sorun varmış
sorun fsh veya lh da ise klomen kullanmak uygun olabilir
ama eğer ki sorun diğer hormonlardaysa ilaçla tedaviye başlamanı öneririm
bir de pko rahatsızlığın var mı?

tahlile suan bakıyorum silik çıkm ış biraz ama fsh ve bh sanırım onları işaretlemiş doktor.. sen baya araştırmısısn sanırım..

tahlile suan bakıyorum silik çıkm ış biraz ama fsh ve bh sanırım onları işaretlemiş doktor.. sen baya araştırmısısn sanırım..

fsh ve lh değerlerini okur musun bana?
prolaktin ve tsh normal sınırlarda mı?
hepsini yazsana bana değerlerini
kendimde de sorun olduğundan çok okudum

Son düzenleme:
bh deil IH imiş.. o rahatsızlık ne bilmiyorum.. ben daha önce hormon tahlil i yaptırmıstım onda sorun çıkmmaıstı.. henüz tedaviye yeni başlanacak.. iltihapıda temizlemek gerekiyomuş hamile kalmak için.. suan içn başka bir sey yapılmadı..

bh deil IH imiş.. o rahatsızlık ne bilmiyorum.. ben daha önce hormon tahlil i yaptırmıstım onda sorun çıkmmaıstı.. henüz tedaviye yeni başlanacak.. iltihapıda temizlemek gerekiyomuş hamile kalmak için.. suan içn başka bir sey yapılmadı..

iltihap için ilaç vericek o normal
engeller evet
sen değerlerini söylersen bana ona göre yorumlayabilirim belki
tahlillerini adetliyken yaptırdın değil mi?

hayır adetim yeni bitmişti.. yeni bittigini söyledim ama yinede yaptı.. ben batman da yasıyorum.. burda cok fazla doktor secenegimiz yok malesef.. daha önceki hormon tahlilini adetliyken yaptırmısıtım..

benim sadece o degerler işaretlenmiş.. inan okunmuyo isimleri sadece degerler görünüyor... FSH 7.27 IH 16.39..

ultrasonla bakıldımı peki üstten veya alttan
sen de polikistik over var gibi görünüyor
lh değeri fsh ın iki katına yakınsa eğer pko teşhisi koyuluyor genelde
eğer alttan baktıysa orda kistleri görmüş olması gerekir
bence sen onu sor önce doktoruna

hayır adetim yeni bitmişti.. yeni bittigini söyledim ama yinede yaptı.. ben batman da yasıyorum.. burda cok fazla doktor secenegimiz yok malesef.. daha önceki hormon tahlilini adetliyken yaptırmısıtım..

bir sonraki adetinin 3. günü tahlillerini tekrar yaptır
yine bu seferki gibi lh fshın iki katı gibi çıkarsa pko olup olmadığnı sor mutlaka

polikistik over yani küçük küçük kistler
doktor ultrasonla baktıysa görmüş olması lazım
yok dediyse de yoktur ama lh/fsh oranı 2 çıkıyorsa eğer ondan şpheleniyorlar
adetlerin düzenli midir mesela?
adet bozukluğu yapabilir
regli döngün kaç günde bir oluyor mesela
genelde pko hastaları 40-50 günde bir adet olurlar
polikistik over diye google dan bakarsan daha fazla bilgi bulabilirsin
sen yine de gidince doktoruna bi sor
ve sana tavsiyem saraçoğlunun soğan kürüne başla
onu da googledan bulabilirsin

o kürü duymuştum.. benim adetrlerim düzenli günü gününe olurum.. kistim de yok.. sadece göğsümde kistler var onu da daha dün ögrendimm.. ama o kistlerin bi etkisi olur mu bilmem.. yardımcı oldugun için teşekkür ederim.. :)

polikistik over yani küçük küçük kistler
doktor ultrasonla baktıysa görmüş olması lazım
yok dediyse de yoktur ama lh/fsh oranı 2 çıkıyorsa eğer ondan şpheleniyorlar
adetlerin düzenli midir mesela?
adet bozukluğu yapabilir
regli döngün kaç günde bir oluyor mesela
genelde pko hastaları 40-50 günde bir adet olurlar
polikistik over diye google dan bakarsan daha fazla bilgi bulabilirsin
sen yine de gidince doktoruna bi sor
ve sana tavsiyem saraçoğlunun soğan kürüne başla
onu da googledan bulabilirsin

Nasil bilgi edindiniz neler yaptiniz bana anlatirmisiniz benimde ayni sorunum var :(

Back
X