Kızlar eşim 2.kez sperm testi yaptrdi hormonlrna bakildi kantesti sonuclari cikti prolaktin yuksek cikmis ust deger 15 bnm esimin degeri ise 31 cikmis e2 üst degere göre biraz yüksek ust deger 20 esmn degeri 22.. bu durumla ilgili bilgisi olan varmi
bu değerlere genelde kadınlarda bakıyorlar benım eşim sperm testı yaptı hc böyle değerler yoktu kafam karıstı ne deyıp baktırdınz:44:
Ilk sperm testinde bütün değerler sıfır cikmistii ozamn hormonlra bakilmamisti sifir cikmasi prolaktin yüksekliği mi acaba ne olur yardmci olurmusunuz. .rabbim bu mübarek cuma gününde hepimizn dualarni kabul etsin isteyen herkese saglikli hayırlı evlat nasip etsin amin..
Sağol cnm yardm icn.. dr ultrason istemis. Fsh si normal oldgu icn sperm üretimi var nbna göre demiss. Tikaniklik olablr demis.canım burada okudum diye hatırlıyorum.yine sperm değerleri düşük çıkmış bir arkadaşın sonradan prolaktin yüksekliğinden olduğunu anlamışlar.ama kimdi ne zaman okudum hatırlayamıyorum.ama kendimden de şöyle bir bilgi vereyim eşimin değerleri anidn düşük çıkınca doktor hormon testi ve ultrason istemiş ve demiş ki bu düşüşün sebebi ya hormonlardan ya da varikoselden kaynaklanabilir demişti.yani proklaktin yüzünden sperm değerleriniz sıfır çıkmış olabilir.bildiğim kadarıyla endokrin uzmanına muayene olması gerekiyor eşinin.
Sağol cnm yardm icn.. dr ultrason istemis. Fsh si normal oldgu icn sperm üretimi var nbna göre demiss. Tikaniklik olablr demis.
anladım canım.inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur eşin...bize de haber ver olurmu gelişmeleri...
Amin canım Sağol.. Kaan hocaya mail attim bakalım ne diycek
inşallah en kısa zamanda şfa bulursunuz canım.kaan hoca döndümü,nasıl cevap verdi?
Cnm cvp verdi eşimin fsh si 7.61 çıkmış ti kaan hoca yüksek demiş fsh anlamadım burada gösterdiğimiz doktor normal bu sperm üretimi olduğunu gösterir demiş. . Hocada sperm üretimi bozuk var demiş anlamadım
canım sizde sperm sayısı kaçtı?
Cnm 2 tested sıfır çıktı iinapacagimizi bilmiyoruz burdaki Dr tıkanıklık olablr diye ultrason istemis kaan hoca fsh yüksek diyor 7.61 değeri yuksekmi
Cnm d.bakirdayiz testte 2-12 referans aralığı bizimki 7.61 çıkmış prolaktin yüksek 31 çıkmış Dru bu değerleri yüksek bulmamıs kaç olması gerekiyorcanım biraz önce eşimin yaptırdığı teste baktım.4.7 çıkmış.doktor hormonlarda sorun yok demiş.sende 7 çıktı diyorsun.o kadar da fazla değil sanki.ilaçla falan düşürelebilir belki.nerede yaşıyorsunuz canım?bulunduğunuz yerde farklı farklı ürologlarla ya da endokrin uzmanlarıyla bir görüşün bakalım ortak fikir ne?sadece kaan hocaya bağlı kalmayın bence.
Cnm d.bakirdayiz testte 2-12 referans aralığı bizimki 7.61 çıkmış prolaktin yüksek 31 çıkmış Dru bu değerleri yüksek bulmamıs kaç olması gerekiyor
Yüksek mi sence bizim fsh.. canım tüp bebek demiş kaan hoca.. yarınki ultrason a göre duruma bakacağız mikrotese yapılır dimi bende tam bilmiyorum nasıl olacağını kaan hocanın prolaktin için hiç bi yorum yapmayıp fshnin yüksek olduğunu söylemesi enteresan geldi..canım bizim testte de fsh için 1,5-12,4 arası referans değer.prolaktin de 4-15 arası referans bizim prolaktin 13 çıkmıştı.doktor normal demişti.
bana kalırsa ilaçla düzeltebilirisiniz bu değerleri iyice araştırın.
Sağol canım inceliyorumhttp://www.kaanaydos.com.tr/cocuk-olmamasi
canım bu verdiğim linke bir göz at belki işine yarayan birşeyler vardır.
Yüksek mi sence bizim fsh.. canım tüp bebek demiş kaan hoca.. yarınki ultrason a göre duruma bakacağız mikrotese yapılır dimi bende tam bilmiyorum nasıl olacağını kaan hocanın prolaktin için hiç bi yorum yapmayıp fshnin yüksek olduğunu söylemesi enteresan geldi..
Inşallah cnmm çok sağol forumda bana tek cvp veren sensin allah razı olsun. Ultrason sonucu na bakıcaz ben burdan sonucu yazarım. . Rabbim sağlıklı evlat bizde nasip eder inşallahcanım sizin fsh normal sınırlar içinde görünüyor kaan hoca neden öyle demiş anlamadım.prolaktin evet yüksek ve bu da sperm üretimini etkiliyordur diye tahmin ediyorum.ultrasonunuzu bir yaptırın bakalım.evet bildiğim kadarıyla microtese yapıyorlar.inşallah sorun hallolur da microteseye de gerek kalmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?