Hormon testleri

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Merhaba hanımlar, dün aşırı tüylenme ve regl gecikmesinden dolayı doktora gittim.
Ultrasonla baktı problem olmadığını söyledi, kan tahlillerinde de sorun çıkmadı, ayrıca 4-5 gün gecikmenin çok normal olduğunu söyledi. Ben aşırı tüylenme var diyince aşağıda belirttiğim 2 testi önerdi, bu testler ne içindir acaba? Nette pek bilgi bulamadım, ama hamilelik sıkıntısı çekermiyim acaba, bu sıkıntılar aldı şimdi :((

17-OH PROGESTERON
DHEAS

merhaba ben yaptırmadım ama derste görmüştük birazcık ordan hatırlıyorum

17-OH progesteron hem kortizolun hem aldesteronun hem de testesteron hormonunun öncül maddesi.
sanırım sizde testesteron seviyesini ölçmek için istenmiş çünkü testesteron erkeklik hormonu ve eğer kadınlarda miktarı fazla olursa kıllanma oluyor sizde ne tip kıllanma var orta hatta mı göbekte falan mı genelde androjenin fazla olması erkek tipi kıllanma yapıyor (hirsutismus).

DHEAS(dihidroksiepiandrostenedion) bu asıl testesteron kaynağı kadınlarda normal miktarlarda zaten üretiliyor ama artarsa kıllanma artıyor.

bu kadar biliyorum inşallah yardımcı olabilmişimdir.

bir de menapoza girdiniz mi

merhaba ben yaptırmadım ama derste görmüştük birazcık ordan hatırlıyorum

17-OH progesteron hem kortizolun hem aldesteronun hem de testesteron hormonunun öncül maddesi.
sanırım sizde testesteron seviyesini ölçmek için istenmiş çünkü testesteron erkeklik hormonu ve eğer kadınlarda miktarı fazla olursa kıllanma oluyor sizde ne tip kıllanma var orta hatta mı göbekte falan mı genelde androjenin fazla olması erkek tipi kıllanma yapıyor (hirsutismus).

DHEAS(dihidroksiepiandrostenedion) bu asıl testesteron kaynağı kadınlarda normal miktarlarda zaten üretiliyor ama artarsa kıllanma artıyor.

bu kadar biliyorum inşallah yardımcı olabilmişimdir.

bir de menapoza girdiniz mi

Hayır girmedim :((
Yaşım 25, çok tedirginim bu konuda...

bu testlerin ikiside yapıldı bana ve yüksek çıktı pco yok ama kıllanma çok ve gebe de kalamıyorum.
yüksekliği başa bela:59:

Ayy ne sinir bozucu şeyler yaa, daha bekarım ama şimdiden korkular aldı beni :((
Tek rahatlatan konu kuzenlerimde de olup çocuklarının olması, yani etrafımdaki herkes normal diyor ama korkuyorum :((

peki canım testesteron değerin nedir?
eğer kuzenlerindede varsa genetik olabilir sorun olmaz o yüzden bende genetik olmadığı için büyük sorun.

Testeron nedir?
Şu yukarıdaki testlerse onları henüz yaptırmadım, aslında evlenmedende yaptıramayacağım sanırım 2,5 ay var ve hiç boş vaktim yok, geç kalmış olurmuyum onu bile bilmiyorum...

kızlar ben de adet olamama sebebiyle bugün doktora gittim. duphaston verdi 10 gün kullan regl olunca da 3. ya da 4. gününde gel hormon testleri yaptıracaksın dedi. sizce benden hangi hormon testlerini isteyecektir?

kızlar ben de adet olamama sebebiyle bugün doktora gittim. duphaston verdi 10 gün kullan regl olunca da 3. ya da 4. gününde gel hormon testleri yaptıracaksın dedi. sizce benden hangi hormon testlerini isteyecektir?

bence senden de aynı testleri isteyebilir.adet kanamasının 3.-4.günü menstrual siklusun foliküler fazına denk gelir.bu evrede hormon testi yapılır çünkü lüteal evrede(yumurtlama olduktan sonraki evre) testesteron (erkeklik hormonu-androjen) sentezi artar.testin foliküler evrede yapılmasıyla testesteron üretiminin dalgalanma yapmadığı(az değişimlerin olduğu) bir dönem seçilmiş olur.

inşallah hormon testlerin iyi çıkar:)

Testeron nedir?
Şu yukarıdaki testlerse onları henüz yaptırmadım, aslında evlenmedende yaptıramayacağım sanırım 2,5 ay var ve hiç boş vaktim yok, geç kalmış olurmuyum onu bile bilmiyorum...

testesteron=erkeklik hormonu
normalde kadınlarda da var ama değerinin artmasıyla ve ya östrojenin(kadınlık hormonu) azalmasıyla kıllanma olabiliyor.

bence gidin yaptırın testleri.en azından hormon tedavisine başlarlar .

Testleri yaptırdım...
Çok şükür kist yok, pko yok, sadece prolaktin yüksek çıktı :((
Doktor ilaç verdi, sorunlarında bundan kaynaklandığını söyledi, çok yüksek olmadığı için pazartesi ve perşembe kullanmam için ilaç verdi.
Proklaktin hamileliği engellermi diye sorduğumda, yok öyle bişey dedi, inşaAllah istediğim zaman çocuk sahibi olurum :((
Çok takıyorum galiba, Allah isteyen herkese nasip etsin...

Testleri yaptırdım...
Çok şükür kist yok, pko yok, sadece prolaktin yüksek çıktı :((
Doktor ilaç verdi, sorunlarında bundan kaynaklandığını söyledi, çok yüksek olmadığı için pazartesi ve perşembe kullanmam için ilaç verdi.
Proklaktin hamileliği engellermi diye sorduğumda, yok öyle bişey dedi, inşaAllah istediğim zaman çocuk sahibi olurum :((
Çok takıyorum galiba, Allah isteyen herkese nasip etsin...

hadi geçmiş olsun sevindim temiz çıkmasına :)

evet canım pco polikistik over demek bende o yok ama yinede bebeğim olmuyor tedavide çok işe yaramadı biraz ara vermek istedim.

pptya87, ben hirsutizm hastasıyım. Yorumlarınızı takip ediyorum bi süredir.Anladığım kadarıyla aşırı kıllanmanız var, adetleriniz düzenli, pco hastası değilsiniz.Bunların nedeni androjen hormonunuzun yüksek olması. Aynı ben :53: :2: Evli değilim, 18 yaşındayım. Acaba benim de çocuğum olmaz mı diye feci düşünmeye başladım :53: Bunu nasıl öğrenebilirim :25:

evet canım aynen dediğin gibiyim bunu bi jinekologa sorduğunda söylüyorlar eğer kem küm ediyorsa doktor anla canım ama yok hemen hamile kalırsınız gibi net bi cevap veriyorsa endişelenme.
bunlar direk kısırlık sebebi değil fakat gebe kalmayı güçleştiriyor birtakım ilaçlarla bu güçlükte aşılıyor ben tedavime ara verdim sigortamın kapanmasından dolayı 2 ay sonra yine başlıcam doktora gitmeye bakalım inş bu sefer ilacım neyse verirler artık bıkıyorum çünkü devamlı test yaptırmaktan.

Hm .. Diğer pco hastalarına göre daha bi şanslıyız aslında canım. Tedavime ara verdim demişsin. Hangi ilacı kullandın merak ettim :26: Ben androjen hormonum bastırılırsın diye 4 gün önce Adlactone ye başladım doktor kontrolünde. 6 ay sonra kontrole gel dedi (Ama her ay tahlil yapılması lazım bana diye düşünüyorum. Çünkü bu vücudun dengesini bozan bi ilaç neyse ..) 6 ay sonra kontrolde şu gebe kalıp kalamama olayını da sorayım.Şimdiden önlem almak lazım :68:

Hm .. Diğer pco hastalarına göre daha bi şanslıyız aslında canım. Tedavime ara verdim demişsin. Hangi ilacı kullandın merak ettim :26: Ben androjen hormonum bastırılırsın diye 4 gün önce Adlactone ye başladım doktor kontrolünde. 6 ay sonra kontrole gel dedi (Ama her ay tahlil yapılması lazım bana diye düşünüyorum. Çünkü bu vücudun dengesini bozan bi ilaç neyse ..) 6 ay sonra kontrolde şu gebe kalıp kalamama olayını da sorayım.Şimdiden önlem almak lazım :68:

Bişey sorucam ben pko hastası değilim, prolaktin yüksekti şimdi oda düştü çok şükür, şuan tek sorunum aşırı tüylenme bu durum gebeliğe engelmidir acaba?
Tüm hormon testlerini yaptırdım, ultrasona girdim herhangi bir problem yok, reglin 3. günü yapılan testler dışında başka test yaptırmalımıyım?

bende tahlil yaptırdım pko yok ama testeron yüksek çıktı 3 ay kullanmam için dıana 35 hap verdi yan etkisi az diye yasmin kullanıyorum bakalım mart sonu gidicem dr a ne dicek bakalım

Back
X