• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hormonlarım çok kötü ,hamile kalma şansım nedir:(

Teşekkürler canım cevabın için:71:

5 aydır ikinci çocuğu istiyoruz olamyınca dr. gittim.

adetlerim 30 günde bir oluyordu.son bir yıldır 35 günde olmaya başladım.

dr.da bu testleri istedi.ama 4.gün yaptırmak zorunda kaldım.

klomen verdi.günde iki defa adetin 11.gününde yumurtalık takibi yapalım dedi.

bayağı tedirgin oldum açıkcası.sizlerinde fikirlerini almak istedim:50:

anım bende yumurta takibi yaptırdım ve klomen kullandım iki ay.yumurtalarım oluştu çatladı ama hamilelik oluşmadı.sonra benden hsg istedi ama ben hala çektiremedim.ama bu yaz çektircem inşallah.hayırlısı olsun bakalım bir takibini yaptır da olur inşallah:)

ya arkadaşlar yokmu başka hormon tedavisi gören veya tedavi görüp hamile kalan.ben 10 gün sonra tekrar değerlerimi ölçtüreceğim.inşallah düşmüştür:(

merhaba. mesajını yeni gördüm hemen geldim sayfana. benim de yarın kontrolüm var çok heyecanlıyım. eğer klomen işe yaramadıysa iğne yazacak yarın ona karar verilecek. bu iğneler beni hem maddi hem manevi olarak zorluyor. neler olacak bakalım bekliyorum

dün kontrolüm vardı. doktor klomen kullanıyor olmama rağmen gelişen yumurtamın olmadığını söyledi. haftaya bugün tekrar gel geç de olsa sonradan gelişebilir. gelişmezse iğneye başlarız dedi. bugün tatile çıkıyorum belki bir faydası olur en azından psikolojik olarak. döndüğüm gün kontrole gideceğim.

dün kontrolüm vardı. doktor klomen kullanıyor olmama rağmen gelişen yumurtamın olmadığını söyledi. haftaya bugün tekrar gel geç de olsa sonradan gelişebilir. gelişmezse iğneye başlarız dedi. bugün tatile çıkıyorum belki bir faydası olur en azından psikolojik olarak. döndüğüm gün kontrole gideceğim.

canım merhaba bende tatildeyim şuan.oyüzden internet bulamıyorum pek.ama tedavime devam ediyorum.dün bende tahlil yaptırdım.tsh hormonum düşmüş şükür.ama prolaktine baktıramadım.senin demek yumurta gelişmedi.5 gün boyunca hergün birtane mi içtin?benim doktorum 1 tanwylw olmazsa diğer adette günde 2 taneye,oda olmazsa günde 3 taneye çıkarıcaz demişti.ben günde 4 tane içen biliyorum.bence doktoruna bir sor.iğneden önce ilacın dozajını arttırsın.oky!canını sıkma:)iyi tatiller

sağol canım sana da iyi tatiller. ben de günde üç tane kullanıyordum ama bu ay ilaç aşırı miğde bulantısı yaptı çoğunu çıkardım. doktor o yüzden ilacı kesti mecbur iğleli tedaviye geçeceğiz dedi. perşembe tatilden döndüm kontrole gittim gelişen yumurtan yok dedi. duphaston yazdı günde iki tane kullan adetinin ilk günü gel dedi. heyet rapru falan çıkaracakmışız iğne için. işten izin alıp duruyorum bakalım sonum ne olacak.

arkadaşlar merhaba cumartesi gününden beri
kahverengi çamur gibi akıntım var
adet günüm geldi ama hala çamurumsu aıntı var adet olamıyorum
bugün doktora gittim.
kan tahlili yaptırdım ama doktora yarın akşam gösterebileceğim buraya yazıyorum beni aydınlatmanızı rica ederim.

Beta-hCG 0,00
Serbest T3 2,83
Serbest T4 0,86
TSH 0,44
Anti TPO 0,3
Estradiol 56
FSH 6,99
Prolaktin 10,25
LH 2,02
Tiroglobulin 9,14

arkadaşlar merhaba cumartesi gününden beri
kahverengi çamur gibi akıntım var
adet günüm geldi ama hala çamurumsu aıntı var adet olamıyorum
bugün doktora gittim.
kan tahlili yaptırdım ama doktora yarın akşam gösterebileceğim buraya yazıyorum beni aydınlatmanızı rica ederim.

Beta-hCG 0,00
Serbest T3 2,83
Serbest T4 0,86
TSH 0,44
Anti TPO 0,3
Estradiol 56
FSH 6,99
Prolaktin 10,25
LH 2,02
Tiroglobulin 9,14

tahlillerin normal duruyor canım.benimde bu ay adetim senin gibiydi.bunla ilgili bir konu bile açtım soru sorayım diye.ama doktora gittim zaten bir sorun yok dedi.mrk etme:71:

iğneler işe yaradı yumurtam gelişti. çatlatma iğenisini de yapıp deneme yaptık ve şu an hamileyim :)
artık hiç umudum kalmamıştı. o kadar üzgündüm ki. arkadaşlar inşallah hepinizin bebeği olur. umudunuzu hiç kaybetmeyin. Allahtan her zaman dileyin. Hepinize bol şans dilerim. sormak istediğini birşey olursa elimdne geleni yapmaya çalışırım.

iğneler işe yaradı yumurtam gelişti. çatlatma iğenisini de yapıp deneme yaptık ve şu an hamileyim :)
artık hiç umudum kalmamıştı. o kadar üzgündüm ki. arkadaşlar inşallah hepinizin bebeği olur. umudunuzu hiç kaybetmeyin. Allahtan her zaman dileyin. Hepinize bol şans dilerim. sormak istediğini birşey olursa elimdne geleni yapmaya çalışırım.

ayyy canımmm ya varya nasıl umut oldun bana şimdi:52: .allah sağlıkla kcağına almak nasip etsin.nasıl oldu bir anlatsana ayrıntılı,testi nezaman yaptın.ne iğnesi vruldun,naptın işte:)ben geçen yıldan beri aynıyım.tekrar başa döndüm şimdi adet bekliyorum.hayırlısı bakalım....ee bekliyorm cvp

ayyy canımmm ya varya nasıl umut oldun bana şimdi:52: .allah sağlıkla kcağına almak nasip etsin.nasıl oldu bir anlatsana ayrıntılı,testi nezaman yaptın.ne iğnesi vruldun,naptın işte:)ben geçen yıldan beri aynıyım.tekrar başa döndüm şimdi adet bekliyorum.hayırlısı bakalım....ee bekliyorm cvp

ben daha önce 1,5 yıl klomen kullandım neden bu kadar dersen bu arada 3 kere doktorumu değiştirdim ve hepsi aynı yöntemden tekrar başladı. ama bir işe yaramayınca doktor bu ay puregon tedavisine başladı. kullandıysan bilirsin devlet karşılamıyor bizi biraz sarstı ve ben kim bilir ne kadar kullanmam gerek diye kara kara düşünmeye başlamıştım. her kutusu 300 lira. 5 ekimde adetim bitti puregona başladım. günde 50ml yapıyordum. insülin iğnesi gibi kendin yapıyorsun evde. 15 ekimde 3. kontrolümde doktor 75ml ye çıkardı günlük. 21 ekimde 5. kontrolümde yumurtan gelişmiş dedi puregonu kesti ve çatlatma iğnesini yapıp denemeye başlayacaksınız dedi. ondan sonra bir gün durup bir gün deneme yaptık. 5 kasımda adet olman gerek eğer olmazsan 10 kasımda gel test yapalım dedi. 10 kasıma kadar adet olmayınca 11 kasımda akşam bir hastanenin acil servisinde (doktordan randevu alıp gitmeye sabrım kalmamıştı) kan tahlili yaptırdık eşimle ve test pozitif çıktı. Beta HCG 1500 çıktı. buna göre 5-7 hafta arası görünüyor fakat bu son adetinin bitiş tarihinden itibaren bir aralıkmış. o yüzden tam olarak kaç haftalık gebe olduğumu kestiremiyorum. yarın kendi doktoruma kontrole gideceğim. o zaman ortaya çıkar sanırım. ama ben sana kişisel tahminimi söyleyeyim. çatlatma iğnesini vurduğumuz gün deneme yapamadık çünkü bir önceki gün ilişkiye girmiştik. o yüzden doktor ertesi gün yapın dedi. benim yumurtam sol yumurtalığımda gelişmişti. çatlatma iğnesi itibariyle şiddetli bir ağrı başladı. sabahı zor ettim doktorumu aradım ve bunun normal olduğunu, yumurtam çatladığı için olduğunu söyledi ve bugün mutlaka deneme yapın dedi. o akşam da misafirimiz vardı benim artık ayakta duracak halim kalmamıştı en son yatağa girerken ağlıyordum o dereceye çıkmıştı ağrı. deneme esnasında da çok ağrıdı ağlayarak oldu diyebilirim :18:
sonra o şekilde uyumuş kalmışım birkaç saat sonra uyandığımda hiçbir ağrı kalmamıştı. o an hamile kaldığımı hissettim sanki. ama daha önceki milyonlarca boşa çıkan umutlarımdan sonra kondurmak istemedim. bu yüzden de biz yine bir gün arayla denemelere devam ettik. bayramda da etten çok tiksindim midem bulandı sürekli ama yine kondurmak istemedim. o hastanedeki testin çıkış sürecinde eşimin kolunu mosmor etmişim sıkmaktan. gerçekten çok zordu herşey. hemşireden sonucu eşim aldı çünkü benim dizlerim titriyordu ayakta duramıyordum ağlamaya başlamıştım kesinlikle olumlu çıkacağını düşünmüyordum. eşim sonucu söyledi inanmadım. elime aldım kağıdı hemşireyi aradım buldum tekrar tekrar soruyorum. kadın sinirlendi hamilesiniz hanımefendi diye çıkıştı. tabi o bilmiyor benim yaşadığım şeyleri. şu an hala inanamıyorum ayaklarım yere basmıyor.
bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim ama duygularımı paylaşmak istedim. çünkü forum sitelerinde işine yarayacak bir bilgi aramak ne demek iyi biliyorum. bu siteye girip ölmek istiyorum yazdığım zamanlarım oldu. asla umudunuzu kaybetmeyin rabbim herkese versin inşallah. bu dünyada hiçbir kadın bebeksiz kalmasın inşallah. hepiniz çok özelsiniz asla üzülmeyin. birgün zamanı gelecektir mutlaka. herkesi kucaklarım.:16:

ayy canım yaaa ne demek uzun yazdım destan yazsan ben okurum.valla gözlerim doldu ya.senin adına okadar çok sevindimki anlatamam.allah bana ve benim gibilerede nasip eder inşallah.valla bildiğine eminimde çok ihtiyacımız var,sizin gibi birçok tedavi görüp sonunda hamile kalmayı başaranların tavsiyelerine.benim hikayem ise çok fenaa.kaç doktora gittim bir bilsen.ne üçü ne dördü.ilk maceram aslında geçen sene eylülde başladı.doktor bir ay yumrta takibi yaptı oldu sana ekim.ekimde klomen yazdı neyse 2 yumurtam oluştu ama iğne falan vurmadı kendisi çatlamış dedi.ama olmadı.kasımda bitti.sonra bir klomen daha aralık oldu bir yumurtam oldu yine kendiliğnden çatladı dedi.ama yine olmadı.ocak ayı geldi.ben iki ay bir ilaç falan içmeyim dedim.oldu sana mart.martta başka bir doktora gittim.osıra adetim düzensizleşti 15-20 günde bir olmaya başladım.bunun için bana doğum kontrol hapı yazdı.3 ay kullan dedi.ben bir ay kullandım.bu arada dostineks içiyorum,levetron içiyorum.neyse haziran oldu biz memlekete gittik.ağustos sonu döndük çok ünlü dedikleri bir doktora gittik.mayenesi 300 tl.neyse verdim.bana dedi ki rahim güzel,yumurtan oluşmuş bir tane(şaşırdım hiç ilaç falan içmemiştim)adet olursan gel hsg çekcez dedi.neyse adet oldum gittim.hsg çektik temiz çıktı.pırıl pırıl dedi.eee dedim.adet olnca yine gel kan tahlili yapcaz dedi.baktım pahalıya patlıcak adet olunca başka doktora gideyim dedim.neyse daha ygun bir doktor bldum.allahım 35 gün oldu adet olmadım.gittim hamile değilmişim.bana duphaston yazdı.adet olunca gel dedi.bende ne yazıkki bugün adet oldum.ve 2 gün sonra gidcem bakalım.bu sefer neler yapcaz bakalım.bu arada eşimin sonuçları iyi.sperm sayımız 127 milyon.napacam bilmiyorum işte.başka okuyanlarda varsa yazacağım tedavilerimi.canım bende uzn yazdım ama sence bu ne şimdi.ne yapcam ben yaa

tatlım bence olur. hikayen benimkine çok benziyor. üstelik benim aklı başında yumurtam da gelişmiyordu. o yüzden iğne yaptılar. belki bir süre sonra sana da iğneye başlarlar. iğne daha etkili bir çözüm ama zahmetli ve masraflı diye doktorlar çok gerekli olmadıkça yazmıyorlar. bana da yazmazdı ama ben ilaçtan çok etkilendim sürekli mide bulantısı oldu kustum. aklı başında kullanamadım. mecbur kaldı iğne yazmaya. sen hangi şehirdesin aynı şehirdeysek kendi doktorumu tavsiye edeyim. ben gazianteptenim.
bu arada etkisi olup olmadığını bilmiyorum ama sana hamile kaldığımdaki yaşantımdan biraz bahsedeyim. ben 3 aydır dukan diyeti yapıyordum. eğer bilgin yoksa internetten araştırabilirsin çok ünlü bir diyet. saf protein diyeti. hamile kaldığımda hala bu diyeti yapıyordum ve 9 kilo vermiştim. bu diyette şeker tüketmiyorsun sadece gojiberry isminde bir meyve var onun kurutulmuşu bazı marketlerde satılıyor. ben tesadüfen buldum. bulma imkanın yoksa sana burdan göndereyim. günde bir yemek kaşığı bu meyveden yiyordum. ayrıca bu meyve uzak doğu ülkelerinde kısırlık tedavisinde kullanılıyormuş ben sonradan öğrendim. araştırdığında bunu da göreceksin biraz pahalı ama çok faydalı birşey.
bir de tüm bunlardan önce annem bir sağlık programında duymuş cevizler ilk olduğunda zeytin tanesi kadarken 7 gün boyunca her sabah aç karnına bir tane yutuyorsun. bunu eşinle birlikte yapıyorsun. şu an ceviz zamanı değil o yüzden bunu ancak seneye yapabilirsin ama inşallah o zamana kalmazsın hamile olursun :)
başka birkaç şey yaptım ama hamile kaldığımda dukan diyeti yapıyordum ve gojiberry yiyordum.
bugün ilk kontrolüme gittim ve ilk ultrason fotoğrafımı aldım. inan o an aklıma sen geldin. inşallah senin de olur. ben inanıyorum çünkü durumumuz aynı. sende de belli bir sorun yok.
bir de meryem duası var internetten bulabilirsin. onu da oku.
yine aklıma birşey gelirse yazarım.
öptüm seni

canım verdiğin bilgiler için çookkk teşekkürler ediyorum.ben istanbuldayım canım:( napalım.ama sana en önemli şeyi söylicem bu kilolar varya bu kilolar sanırım herşey bunun yüzünden:(ben 90 kiloyum ne yazıkki.bir ara baya zayıfladım.78 oldum ama o sıradada eşim yanımda değildi:)askerdeydi.birde sigaram var ne yazıkki.gerçi bıraktım 2 aydır yani sadece günde 2 tane falan içiyorum:)ama benim için sanırım en büyük sorun kilo.şu adetim bitsin hemen başlıcam gerçekten.ama dukanı biliyorum onu yapamam bana göre değil çünkü.birde ben çalışıyorum ve diyet çok zor olyor.ama olsun başlıcam mutlaka.sen buraya bebişin ultrason resimlerini koysan ne güzel olur.bizde bakarız.valla ben o çift çizgiyi göremedim ya buraya girip girip çift çizgi resimlerini paylaşanlara bakıyorum:)işte öyle canım ben yine yazarım gelişmelerimi.yarın doktora gidcem bakalım hayırlısı.çok öptm:)

$001.webp
ekledim ama becerebildim mi bilmiyorum :)
evet benim de kilo problemim var. üstelik hala kiloluyken hamile kaldım bakalım nasıl olacak. dukan diyetini tavsiye ederim ben de çalışıyorum ama yiyeceklerimi geceden hazırlayıp işe götürüyordum. yine de kolay olmuyor tabi ama kesin sonuç alıyorsun. sigara ben de eskiden kullanırdım. ama bu işler ciddileştiğinden beri çok nadir içtim. gebeliğimden şüphelendiğimden beri de ağzıma sürmedim.
yalnız şu kadarını söyleyeyim. rabbime çok şükür şikayet etmiyorum şımarıklık yapmıyorum ama hamilelik o kadar zor birşey ki. henüz 6 haftalık olmasına rağmen çok şiddetli etkiler gösterdi bende. baş ağrısından kafamı duvarlara vurasım geliyor. ne gece ne gündüz hiç geçmiyor. geceleri hiç uyuyamıyorum başımın ağrısından. ölecek gibiyim. araştırdım gebeliğin ilk üç ayında olurmuş genelde. beyin damarlarımı gelişiyomuş ne. öyle bişey işte. bir de midem çok kötü bulantı kusma yok ama sürekli bir yanma. her yediğim zehir oluyor sanki bana. anlayacağın sağlık olarak çok berbatım. o yüzden mutluluğumun tadını bile çıkaramadım desem yeridir. ama olsun yine de şükrediyorum. çünkü hamile kalmazdan önce hamileyken şikayet edenlere çok sinirlenirdim. 9 ay 10 gün gözümü açmadan kussam bile şikayet etmiycem demiştim :18:
Allah beni cezalandırdı sanırım büyük konuştuğum için :2:
ama olsun yine de şikayet etmeyeceğim :)
inşallah senin de iyi haberlerini alırım bir an önce.
Allah rast getirsin görüşürüz.

çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için.allah mercimeğini sana bağışlasın:)ne güzel ya.bende bugün doktora gittim canım.

FSH:5.29
LH:4.40
PROLAKTİN:59çıktı:( ne yazıkki prolaktinim yüksek.henüz doktor tahlillerimi, görmedi.yarın göstercem.muayene etti.klomen verdi.adetin 5.günü başla dedi.bundan önceki doktorumdan farklı bana çatlatma iğnesi mutlaka vurcam dedi.ama 3 yumrta gelişirse vuramam dedi.hayırlısı bakalım.yine yazarım ben.öptm.

canım benim kuzeniminde prolaktin hormonu yüksekti 2 ay kullandı sonraki ay hamile kaldı inş.seninde öyle olur
ama prolaktini düsürecek ilaç kullanman lazım

sağol canım darısı da senin mercimeğine olsun :) bende de 5 tane yumurta vardı ikisi gelişmişti. o esnada vurduk çatlatma iğnesini. hatta ben ikiz olur mu acaba dedim ama doktor ultrasonda öyle bişey demedi. yumurtan geliştikten sonra olur bence. zamanını bekliyordur :)

canım benim kuzeniminde prolaktin hormonu yüksekti 2 ay kullandı sonraki ay hamile kaldı inş.seninde öyle olur
ama prolaktini düsürecek ilaç kullanman lazım
merhaba arkadaşım .öncelikle umut verici konuşman için çok teşekkürler.bugün gittim doktora dostineks verdi tabi klasik:)doktor hanım ben bunu daha önce içtim düşmedi dedim.bana cumadan cumaya 2 tane iç bak gör dedi.ben daha düşmeyen görmedim dedi.yalnız ilacın içinde ilaç bittikten 1 ay sonra hamile kalın diyor doktora dedim bişey olmaz dedi.hayırlısı bakalım.bu ay heyecanla bekliyorum:)
sağol canım darısı da senin mercimeğine olsun :) bende de 5 tane yumurta vardı ikisi gelişmişti. o esnada vurduk çatlatma iğnesini. hatta ben ikiz olur mu acaba dedim ama doktor ultrasonda öyle bişey demedi. yumurtan geliştikten sonra olur bence. zamanını bekliyordur :)

bana kaç tane olduğunu söylemedi yumurtaların.ama bakalım kaç tane gelişcek .kurban olduğum allah bu ay çok umudum var ama 2 yıldır aynı bekleyiş.:(hayırlsı bakalım...

insanın çok umutlanıp, umutlarının boşa çıktığı zamanlar oluyor. işte o zaman buraya kadar, asla olmayacak diye düşünüyorsun. ben de öyle bir durumdan şu anki durumuma geldim. sonuç ne olursa olsun umudunu kaybetme. bu kez olmaz başka seferinde olur. ama inşallah bu kez olur :) iyi haberlerini bekliyoruz biz de :16:

Back
X