hoşgeldin şehri ramazan

oruç tutim mi?

• Ankete Katılan
    28

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
Ya arkadaşlar bir çoğunuzun tepkisini biliyorum ama yinede sormak istedim. 8 aylık hamileyim ve oruç tutmak istiyorum. İlk hamileliğimde bi kaç gün hariç hepsini tuttum ama o zaman 3 aylıktım. Doktoruma sordum vicdanını rahatlamak için bikaç gün tut kendini dene dedi. Annelerimizden büyüklerimizden kimse sorsam hepsini tuttum diye çocuğunu gösteriyor bak bişey olmadı diye.. şimdiden teşekkür ederim.

Canım tut ama kendinide bebeğide güçsüz bırakmayacak şekilde.2 gun tut bir gun tutma 3 gun tut 3 gun tutma böyle dengele ki ne bebek nede sen zarar görmeyesiniz.Bana sorarsan tutma derim çünkü 8.ay kıritik bir dönem Allah korusun.4.5.6 aylar olsaydi dedigim taktikle tutabilirdin.

Bn tutmayı duşunmuyorum canım. Zaten gun içinde o kadar çok acıkıyorum ki. Mahfoluyorum. Bu uzun gunlerde bebeğimi bu kadar aç susuz bırakmaya benm gonlum razı değil... Rabbimin helal kıldığı bi zaruret sonuçta. Yinede karar senin

Ben tut ya da tutma diyemem ama bebeğin senden besleniyor sonuçta, o kadar saat aç kalacaksın.. Bebeğin gelişiyor..
Bilmiyorum.

Dinimizde kolaylık esastır. Zorlanıyorsan kendini de çocuğunu da riske atmaman tavsiye edilir dinimizce. Ama zorlanıp zorlanmayacağını bilmek ve de vicdanen rahatlamak için denemek gerekir. Zorlayıcı birtakım işlerle uğraşmıyorsan ilk gğnler tutmanı tavsiye ederim , zorlanırsan bırak, kaza edersin doğumdan sonra

Son günler olmasa hiç düşünmem aslında bi kaç ay önce tuttum bi gün iftara kadar çok iyiydim ama iftardan sonra elim ayağım titredi sonra toparlandım.

Bu da çok uygun bi yol bence Tutabildiğin kadar tut Art arda günlerce belki vücudun da bebiş de yorulur ama günlük oruç sürecinde bebiş zarar görmez bundan emin olabilirsin Annenin vücudunda 16-17 saat bebişi besleyecek kaynak yeterince vardır

"Ben tuttum çocuğuma bir şey olmadı" diyenlere bir de şeyi sorsanız: acaba onların döneminde Ramazan hangi aya tekabül etmişti ve sıcaklık kaç dereceydi?
Oruç tutmanın hamilelere zorunlu olmadığı bir dinin mensubuyuz. Karnınızdaki bebeği susuz bırakıp erken doğuma sebebiyet verebilirsiniz. Hani doktorunuz demiş ya "vicdan rahatlığı. Zannetmiyorum ki çocuğuna birşey olursa bir annenin vicdanı rahat etsin. Allah kolaylaştırıyor biz zorlaştırıyoruz mübarek!
Bu arada benim iki defa hacca gitmiş halam, Ramazan bayramı ziyaretimde 6 aylık hamile olan bana oruç tutup tutmadığımı sormuştu. Tutmadığımı söyledim. Beni resmen azarladı. "Biz de hamile olduk biz de tuttuk bir şey mi oldu?" dedi.
O zaman kırılmasın diye söyleyemedim buradan söyleyeyim. "Halacım üç çocuğunun her biri birbirinden beter, belki de susuz kalmışlardır kim bilir?"

Kuzenimin eşi hamileyken oruç tuttugu için bebegini kaybetti. Bence tutmayın.

Dinimiz de hamile kadının oruç tutmasi zorunlu değil. Kış aylarında olsaydik daha rahat olurdu bence ama bu aylarda daha zor olur.

Yani bilmemki ben hamileyken hic oruc tutmadim hamile olmadan bile cok halsizken hamileyken oruc tutmak düsünemedim. Bu sene de emzirdigim halde yarin deniyecegim sütüme etki etmesse oruca devam. Internetde yaziyor bende demin baktim sende bak bi

http://m.sorusorcevapbul.com/soru-cevap/oruc/cocugunu-emziren-bir-kadin-orucu-terk-edebilir-mi

Saatler cok uzun bana kalirsa cocuk ac kalabilir hamileyken ama kendiniz bilirsiniz deneyin birkere sonrasina karar verirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…