hoşgeldin şehri ramazan

oruç tutim mi?

• Ankete Katılan
    28
benim doktorum şunu demişti geçen hamileliğimde ramazan evvelinde, ben sormadan;
"bu halinle oruç tutacak kadar cahil değilsindir diye sana bir şey demiyorum" demişti....

neyse gelelim anneler mevzusuna, annem de bana hamileyken oruç tutmuş, o da övünerek anlatır.

belki kışa denk gelseydi ramazan ayı denemek istiyorsan bir gün dene diyebilirdim ama yaz günü, sağlıklı bir yetişkinin bile zor oruç tutabildiği bir zamanda oruç tutmaya çalışmak gerçekten doğru olmayacaktır.

benim annem beni haziran ayında doğurmuş ve doğuma 2 gün kalaya kadar oruç tutmuş. Dediğim gibi bunu övünerek anlatır.

bilemiyorum tabi ki ama benim bebekken bazı sağlık sıkıntılarım olmuş, belki sebebi buydu ya da başka bir şeydi.
annemle yıllar sonra bunun tartışmasını yapmayacağım elbette, ama cahillikten başka bir şey değil...

Ben de cok tutmak istiyorum ama idrar yollarımdan sıkıntım var. Dr. Sürekli su içmemi söylüyor. Günde 2,3 lt kesin içiceksin diyor. O nedenle tutmayacağım.
Son zamanların tutma!!!

Dinimi bile boyle durumlarda tutmayi zorunli kilmiyor.bebek sana emanet.bir tanidik hamileyken 8 aylikti oruc tuttu suyu bitmis apar topar sezeryane alindi bebek haftalarca kuvezde kaldi.senbilirsin

ya bir de dinimizde herhangi bir sebeple oruç tutamayabilirsin, sonrasında da kaza orucu tutarsın yerine geçer.
ben illa bebeğimi de tehlikeye atıp ramazanda oruç tutacağım olayını anlamıyorum kusura bakmayın.
hani başka şans olmasa bir derece anlayabilirim, ama kış ayında gayet rahat tutabilecekken şimdi neden böyle bir tercih yapıyorsunuz, anlatabilir misiniz.

Ben tutmazdim ama herkesin kendi verecegi karar ama soyle dusunmek lazim baska zaman doktor size sabahtan aksama yiyip icmeyin cocuk icin sorun olmaz diyebiliyormu bence hayir:) yaz aylarindayiz susuz kalmak besinsiz kalmak sorun olabilir

Tut arkadaşım bisey olmaz bende 2014 ağustosta dogurdum sarı papatyami. Sekiz aylık hamileydim tuttum elhamdülillah ya Allah zorluk verir mi hiç susuz kalan falan biseycik olmuyor

ama tabi ekstradan bir rahatsızlığın varsa veya dene tutup zorluk çekiyorsan bilemem

Rabbim.hayırlı doğum nasib etsin hayırlı evlat olsun inşaallah

7 aylığım.
Yarın deneyeceğim, en kötü ne olabilir, en kötü bozarım.
Zaten dayanabiliyorsam da problem yoktur diye düşünüyorum.

Normalde max 3 saat aç kalabiliyorum, bakalım.
Zaten çalışıyorum sürekli tutamam da yarın iftara kadar dayanabilirsem yoğun olmadığım günlerde tutarım.

Dinen geregi neyse onu yapin, oruc dini bir olay cunku kendi kendinize veya etraftan koca kadinlarin dedigine kulak asmayin size fetva veren cok olur, gayet acik dogru bilgiye ulasmak zor degil, bunun tartismaya acik bir konu oldugunuda sanmam

ben o hala meselesini biraz espri olsun diye yazdım lütfen yanlış anlaşılmasın. Her oruç tutan hamilenin bebeği problem yaşayacak diye bir durum yok tabi ama aile hekimimiz bir aşı konusunda tartışırken aşılanmayan çocuğa bulaşacak bir hastalıktan bahsetmişti ve "tıp literatüründe bu hastalıkla karşılaşma olasılığınız binde bir diye geçer ama başınıza gelirse birde bir olur" demişti. Aklıma kazınmış.
Allah korur elbet ama bize de aklınızı kullanın tedbirinizi alın demiş.

Dinimizde zaruret durumları vardır. Hasta yaşlı çocuk ve hamileler için oruç farz kilinmamistir.hatta seferi iseniz de oruç tutmaya zorunlu değilsiniz.
Bu beden size allahın bir emaneti. Karninizdaki bebekte öyle. Bile bile kendinize ve bebeğe zarar vermek sevap değil günah kazandırır.

tutmayın bence .. beslenmek ve beslemek zorundasınız.

yapmayın etmeyin Allah aşkına! en fazla 3 saat aç kalabiliyorsanız belli ki iftarı bulamayacaksınız.
hamileyken oruç tutmamak mı daha rahatsız edici yoksa niyet ettiğiniz orucu bozmak mı?
açıkçası ben hamile olmasam da oruç bozmaktan çok rahatsız olacağım için oruç tutmamayı tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…