- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi hippotalamus
-
"Ben tuttum çocuğuma bir şey olmadı" diyenlere bir de şeyi sorsanız: acaba onların döneminde Ramazan hangi aya tekabül etmişti ve sıcaklık kaç dereceydi?
Oruç tutmanın hamilelere zorunlu olmadığı bir dinin mensubuyuz. Karnınızdaki bebeği susuz bırakıp erken doğuma sebebiyet verebilirsiniz. Hani doktorunuz demiş ya "vicdan rahatlığı. Zannetmiyorum ki çocuğuna birşey olursa bir annenin vicdanı rahat etsin. Allah kolaylaştırıyor biz zorlaştırıyoruz mübarek!
Bu arada benim iki defa hacca gitmiş halam, Ramazan bayramı ziyaretimde 6 aylık hamile olan bana oruç tutup tutmadığımı sormuştu. Tutmadığımı söyledim. Beni resmen azarladı. "Biz de hamile olduk biz de tuttuk bir şey mi oldu?" dedi.
O zaman kırılmasın diye söyleyemedim buradan söyleyeyim. "Halacım üç çocuğunun her biri birbirinden beter, belki de susuz kalmışlardır kim bilir?"
Ya arkadaşlar bir çoğunuzun tepkisini biliyorum ama yinede sormak istedim. 8 aylık hamileyim ve oruç tutmak istiyorum. İlk hamileliğimde bi kaç gün hariç hepsini tuttum ama o zaman 3 aylıktım. Doktoruma sordum vicdanını rahatlamak için bikaç gün tut kendini dene dedi. Annelerimizden büyüklerimizden kimse sorsam hepsini tuttum diye çocuğunu gösteriyor bak bişey olmadı diye.. şimdiden teşekkür ederim.
benim annem beni haziran ayında doğurmuş ve doğuma 2 gün kalaya kadar oruç tutmuş. Dediğim gibi bunu övünerek anlatır.
bilemiyorum tabi ki ama benim bebekken bazı sağlık sıkıntılarım olmuş, belki sebebi buydu ya da başka bir şeydi.
annemle yıllar sonra bunun tartışmasını yapmayacağım elbette, ama cahillikten başka bir şey değil...
7 aylığım.
Yarın deneyeceğim, en kötü ne olabilir, en kötü bozarım.
Zaten dayanabiliyorsam da problem yoktur diye düşünüyorum.
Normalde max 3 saat aç kalabiliyorum, bakalım.
Zaten çalışıyorum sürekli tutamam da yarın iftara kadar dayanabilirsem yoğun olmadığım günlerde tutarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?