- Konu Sahibi calikusu60
..
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım ben dinin göstermelik birşey olduguna inanmıyorum eğer Allah a inancı yoksa Allah tan korkusu yoksa birçok arkadaşta onaylayacaktır o insandan kimseye hayır gelmez diye düşünürüm, ama ibadetlerini yapmıyor diye kimse inanmıyor yada Allah ın katında senden daha az değerli değildir, 5 vakit namaz kılıp işçilerinin maaşını borsaya yatıran paralarını vermeyen patronlarda var, namaz kılmayıp sokak çocukları için yardım toplayan solcu insanlarda hangisi Allah katında daha değerlidir onu biz bilemeyiz ama açık ve net bu dünyada maddeye tapan (para pul mal mülk yat kat) kim varsa onların Allah a inancından şüphe ederim
ibadetlerde yapılanlar semboliktir insanların niyeti önemlidir yani neden yaptığını bilmesi o hareketi, düşün ben oruç tutuyorum her ramazanda ama oruç tutup akşam 10 çeşit yiyen de var insanlara erzak dağıtıp yardım edende ibadetinde hayırlı olanını kabul olanını nasip etsin Allah, göstermelik ve birisiyle birlikte olmak için yapılan ibadetten hayır gelecegini sanmıyorum. Dalga geçtiği inancınızsa ve inanmıyorsa haklı olabilirsiniz ayrılmakta ama namaz kılmıyor diye ayrılmak bana tuhaf geldi, hakkınızda hayırlısı olsun.
... bu sürede ona sürekli namazın önemini anlatan kitaplar falan tavsiye ettim gitti hepsini bi hevesle aldı ama gelgelelim ki okumadı...onları bile erteliyo yakında okuycam diye.
Sizi kaybetmemek için şartlarınızı yaptı diyelim mutlu olacak mısınız? Kendi içinden gelmeyerek gittikten sonra ne anlamı olacak?
İstediğiniz şey, sizin dediklerinizi yapması mı yoksa dini vazifelerini yerine getirmesi mi?
Din kişiye özeldir. Buna karışmanız doğru değil. Ya onu olduğu gibi kabul edin ya da istediğiniz gibi birini bulun.