Hoşlandığım insanı bırakmalı mıyım?

Başta nasılsa öyle gidiyor.

Ben de eşimle o şartlarda evlendim, şimdi ara sıra Cum'a ya gidiyor. Bu konuda verdikleri sözleri maalesef ki tutmuyorlar.

Bir de dînî yükümlülükler içten gelerek yapılabiliyor sadece. Sizin yada başkasının söylemesi kesinlikle etkilemiyor.

Kalpten gelecek bu istek.

Rabb'im kalbinize göre versin...

yani değişme ihtimali yok mu diyosunuz :(
bu durumda ne yapmalıyım bitirmeli miyim...
kendisini de seviyorum aslında
ama onu böyle gördükçe üzülen hep ben olacam..

Ben eşimle ilk tanıştığım zamanlarda içkiden nefret ettiğimi çok nadirde olsa içki içerse ne olursa olsun ayrılcağımı söylemiştim. o da bana söz verdi evlenene kadar içmedi, yakın çevreside içmediğini sık sık söylüyolardı. evlendikten 1 ay sonra çok nadir özel günlerde içmeye başladı kavga gürültü gırla tabi. sonuç olarak artık özel günlerde arada sırada içiyo bende görmezlikten geliyorum. Allah hidayet versin ıslah etsin. Değişmek istemiyosa değiştiremezsin.

Son düzenleme:
canım ben dinin göstermelik birşey olduguna inanmıyorum eğer Allah a inancı yoksa Allah tan korkusu yoksa birçok arkadaşta onaylayacaktır o insandan kimseye hayır gelmez diye düşünürüm, ama ibadetlerini yapmıyor diye kimse inanmıyor yada Allah ın katında senden daha az değerli değildir, 5 vakit namaz kılıp işçilerinin maaşını borsaya yatıran paralarını vermeyen patronlarda var, namaz kılmayıp sokak çocukları için yardım toplayan solcu insanlarda hangisi Allah katında daha değerlidir onu biz bilemeyiz ama açık ve net bu dünyada maddeye tapan (para pul mal mülk yat kat) kim varsa onların Allah a inancından şüphe ederim
ibadetlerde yapılanlar semboliktir insanların niyeti önemlidir yani neden yaptığını bilmesi o hareketi, düşün ben oruç tutuyorum her ramazanda ama oruç tutup akşam 10 çeşit yiyen de var insanlara erzak dağıtıp yardım edende ibadetinde hayırlı olanını kabul olanını nasip etsin Allah, göstermelik ve birisiyle birlikte olmak için yapılan ibadetten hayır gelecegini sanmıyorum. Dalga geçtiği inancınızsa ve inanmıyorsa haklı olabilirsiniz ayrılmakta ama namaz kılmıyor diye ayrılmak bana tuhaf geldi, hakkınızda hayırlısı olsun.

Dini vazifeler insanın içinden gelerek yapacağı şeylerdir.

Zorlamayla şart koşmayla ite kaka Cuma'ya gitse bunu Allah için mi yapıyor olacak sizin için mi ?

Herkesi olduğu gibi kabul etmek lazım, kendinizce olmayacağını düşünüyorsanız devam etmezseniz.

canım ben dinin göstermelik birşey olduguna inanmıyorum eğer Allah a inancı yoksa Allah tan korkusu yoksa birçok arkadaşta onaylayacaktır o insandan kimseye hayır gelmez diye düşünürüm, ama ibadetlerini yapmıyor diye kimse inanmıyor yada Allah ın katında senden daha az değerli değildir, 5 vakit namaz kılıp işçilerinin maaşını borsaya yatıran paralarını vermeyen patronlarda var, namaz kılmayıp sokak çocukları için yardım toplayan solcu insanlarda hangisi Allah katında daha değerlidir onu biz bilemeyiz ama açık ve net bu dünyada maddeye tapan (para pul mal mülk yat kat) kim varsa onların Allah a inancından şüphe ederim
ibadetlerde yapılanlar semboliktir insanların niyeti önemlidir yani neden yaptığını bilmesi o hareketi, düşün ben oruç tutuyorum her ramazanda ama oruç tutup akşam 10 çeşit yiyen de var insanlara erzak dağıtıp yardım edende ibadetinde hayırlı olanını kabul olanını nasip etsin Allah, göstermelik ve birisiyle birlikte olmak için yapılan ibadetten hayır gelecegini sanmıyorum. Dalga geçtiği inancınızsa ve inanmıyorsa haklı olabilirsiniz ayrılmakta ama namaz kılmıyor diye ayrılmak bana tuhaf geldi, hakkınızda hayırlısı olsun.

canım ben zaten ona benim için kıl, ben istiyorum diye kıl diye baskı yapmadım,namazın dinimizdeki yeri ve öneminden bahsediyordum hadi bugun camiye git diye baskı yapsam giderdi bundan şüphem yok,ama ben bazı şeyleri kendi yapsın içinden gelerek yapsın diyerek bekledim.bu sürede ona sürekli namazın önemini anlatan kitaplar falan tavsiye ettim gitti hepsini bi hevesle aldı ama gelgelelim ki okumadı...onları bile erteliyo yakında okuycam diye.

kimseye zorla namaz kıldırmazsın içinden gelmesi gerekiyo sen namaz kılan birini istiyosan namaz kılan birini bulman lazım zorla hiç bişey olmaz

bence böyle anlaşma yapar gibi ilişki sürdürülmez.
o niteliklerde birini istiyorsan öylesini bulmalısın.
içinden gelmeyerek Allah rızası için değil de senin için yapıcaksa hiç bir anlamı yok.

sen istediğin için yapsa bile
evlendikten yani köprüyü geçtikten sonra tekrar bırakır
içinden gelemeyen bişeyi zorla yaptıramazsın
aksine soğutursun

Ne konu olursa olsun din de dahil bir insana şart koştuğunda o şey itici gelir.
Ki din çok ayrı bir konu içinde varsa gider .Ama gitmemeside dinsiz olduğu anlamına gelmez.
Ben namaz kılmıyorum ama inancım var kimsede beni sorgulayamaz.
Çünkü herkesin inancı Allahla kendi arasındadır.

Aynı durum bende de var.Ben açığım severim giyinmeyi süslenmeyi ama o başka bişey, seni çok iyi anlıyorum.Benim ilişkimde de aynı durum söz konusu. Ama ben söylemiyorum fazla. Çok söylersem ters teper gibi geliyor. Ufak ufak alıştırmaya çalışıyorum. Mesela bi konuda dertleşirken şunu oku bak çok iyi gelecek diye dualar söylüyorum, esma-ül hüsnadan, kısa kısa onu yormayacak sıkmayacak şekilde, bir çocuğa öğretir gibi. Zaman zaman trafikte sinirlenince kendi kendine söylediğini görüyorum ve çok mutlu ediyor bu beni. Yavaş yavaş gelicem diğer konulara da.Örneğin Cuma Namazına. Sıkmadan, bunaltmadan. Sen de öyle yapsan? Ve sonra dua edip Allah'a bıraksan?

Zorla olmaz bu işler içten gelmeli ve kul için değil Allah için ibadet edilmeli..

Ha sana uymuyorsa uymuyordur, zorlaman anlamsız..

Şimdi bile böyleyse ohooo..

... bu sürede ona sürekli namazın önemini anlatan kitaplar falan tavsiye ettim gitti hepsini bi hevesle aldı ama gelgelelim ki okumadı...onları bile erteliyo yakında okuycam diye.

:))) ben sana niçin kendimi örnek vermedim ki. Eşimde aynı senin gibi bana telkinler yapar, kitaplar alır ama insanın içinde olmayınca olmuyor. İnançlı bir insanım ama en fazla yapabildiğim oruç. Onu da son 3 senedir tutamadım.

Üstelik o içki kullamaz ama ben arkadaşlarımla içmeye giderim. Kimse kimseye karışmaz gayette mutluyuz.

Kısaca içten gelmeyince karşındakine hiçbir yaptıramazsın.

Bazı arkadaşalrın dediği tama doğru islam kişi ile Rabb'i arasında ama kendin namaz kılarken, oruç tutarken ve ya ne bilem bu konularda hassas iken

sevdiğin insanların yapmaması çok can yakıyor. Yapacaksın-edeceksin ile olmaz, hele k erkeğe dikte etmek hiç olmuyor. Ancak ve ancak kendisi isterse olur.

Bunu biliyorum ben, annem denamaz kılmaz örneğin, ben kapalıyım annem değil, eşim de aynı...

başka bir acı hissi bu tarif edilemiyor...

Bir arkadaşın dediği gibi ben de yaşıyorum, içki asla içmem dedi, 1-2 kez yine içti...

Son düzenleme:
Sizi kaybetmemek için şartlarınızı yaptı diyelim mutlu olacak mısınız? Kendi içinden gelmeyerek gittikten sonra ne anlamı olacak?
İstediğiniz şey, sizin dediklerinizi yapması mı yoksa dini vazifelerini yerine getirmesi mi?

Din kişiye özeldir. Buna karışmanız doğru değil. Ya onu olduğu gibi kabul edin ya da istediğiniz gibi birini bulun.

ayrılın içinize sinmiyorsa.size de ona da yazık.ters tepip dinden uzaklaşma ihtimali de var bunu da düşünün.erkekleri değiştirmeye calışmak yerine size uyan birilerini bulun.biz onların anne babaları değiliz.terbiyesini görgü kuralını din eğitimlerini verelim.tamam yardımcı olmak yol göstermek başka ama ne bileyim...hazırr erkek fikri bana hep daha yakın geliyor.yıpranmazsınız.karsı tarafıda yıpratmazsınız.daha sağlıklı bir ilişki olur.

aklıma geldi paylaşmak istedim; ben çocukken babam bana okulda kafan çalışmaz diyerek oruc tutmayı yasak etmişti, ibadet edenlere salak gözüyle bakardı yani anlatabildimmi? ben evlendim ve orucumu tutuyorum üstelik iftardan önce edilen dualar sahurdaki dualar içim huzur doluyor eşim mide rahatsızlıgından dolayı tutamıyor ama ben ona bir iki kez söyledim yapamıyorum dedi ama benim tutmamdan o kadar memnunki evimizin bereketi artıyor der hep, artık ben ona tut demem o bana tutma demez. Kabul edilen duanın yada ibadetin Allah a teslim olmuslugun göstergesi oldugunu düşünürsek, ne babamın ne de eşimin dedikleri beni alakadar etmiyor şu dakikada, zorla tut diyeninde tutma diyeninde bir farkı yok gibi ikiside soğutuyor dinden, sizin anlamadığınız namaz kılsa da içindeki inancı sağlam değilse 1 sene sonra bırakır ama sağlamsa zaten sizin konusmanıza yada kitap okumasına gerek kalmadan yapar, konusmak doğru yolu bulmasına yardım etmek tabiki bizim görevimiz ama bunu git namaz kıl şekilde söylersek boş laf olur, ben küçükken büyükler konusurdu ''oruc tutmayan namaz kılmayan bunlar hep cehennemde yanacak cayır cayır'' falan :) sen nerden biliyorsun teyze demezdik böyle dinlerdik zannedersin cezasını o kesecek, din böyle birşey değil ve dinle ilgili ahkam kesecek yücelikte bir insan da yok herkes kul birbirinden farkı yok.

Son düzenleme:
7 yıllık bir evliliğim var.eşimle evlilikten önce 5 yıla dayanan flört dönemimiz vardı.o zamanlar inanırmısınız sübhaneke bile bilmiyordu.ben küçüklüğümden yaz tatillerinde camide verilen kurslara katılarak Kur'an-ı Kerim bile öğrenmiştim şükür Allaha.ama eşime bu yönde taa küçüklüğünden önder olan öğretme çabası gösteren bi ailesi olmamış ne yazıkki.

sizin konuyla alakasına gelince eğer ki arkadaşınızda bu konuya karşı bi niyet yoksa siz ne kadar zorlarsanız hiçbir faydası olmayacaktır.eşimde o azim vardı şükür.evlendikten sonra önce duaları öğrettim.o yaşına kadar oruç tutmayan adam 7 yıldır hiç kaçırmadan orucunu tutar.duaları öğrendi cumaya gitti.ramazan aylarında teravih namazlarını işinden fırsat buldukça kaçırmadı(vardiyalı çalıştığı için).ama o öğrenme çabasını gösterdiği için bu kadar kolay oldu benim açımdan.sizin açınızdan arkadaşınıza karşı böyle bir inancınız yoksa ne siz onu zorlayın ne de değişir gözüyle bakın.insanın içinde heves veya çaba yoksa hiç bi şekilde ona kendi düşüncelerinizi doğru bildiklerinizi aşılayamazsınız.

Sizi kaybetmemek için şartlarınızı yaptı diyelim mutlu olacak mısınız? Kendi içinden gelmeyerek gittikten sonra ne anlamı olacak?
İstediğiniz şey, sizin dediklerinizi yapması mı yoksa dini vazifelerini yerine getirmesi mi?

Din kişiye özeldir. Buna karışmanız doğru değil. Ya onu olduğu gibi kabul edin ya da istediğiniz gibi birini bulun.

arkadaşlar ben zaten ondan ben istediğim için yapmasını istemiyorum,bunun için bir sene sabırla bekledim zaten
zorla yaptıracak olsam yapacağını da biliyorum ama o zaman dediğiniz gibi yaptığı ibadetin bi anlamı olmaz
ilk başta ben sırf bu yüzden kabul etmemiştim, kendisine de söylüyordum bu konularda dikkatli olmadığın için olmaz diye
sonra kendisi de zamanla herşey güzel olacak deyince inandım..ama yok yanii..ortada böyle verilmiş bi söz olmasa zaten bende takmazdım.
bi sene boşa mı bekledim ben yani..

Back
X