Hoşlandığım insanı bırakmalı mıyım?

7 yıllık bir evliliğim var.eşimle evlilikten önce 5 yıla dayanan flört dönemimiz vardı.o zamanlar inanırmısınız sübhaneke bile bilmiyordu.ben küçüklüğümden yaz tatillerinde camide verilen kurslara katılarak Kur'an-ı Kerim bile öğrenmiştim şükür Allaha.ama eşime bu yönde taa küçüklüğünden önder olan öğretme çabası gösteren bi ailesi olmamış ne yazıkki.

sizin konuyla alakasına gelince eğer ki arkadaşınızda bu konuya karşı bi niyet yoksa siz ne kadar zorlarsanız hiçbir faydası olmayacaktır.eşimde o azim vardı şükür.evlendikten sonra önce duaları öğrettim.o yaşına kadar oruç tutmayan adam 7 yıldır hiç kaçırmadan orucunu tutar.duaları öğrendi cumaya gitti.ramazan aylarında teravih namazlarını işinden fırsat buldukça kaçırmadı(vardiyalı çalıştığı için).ama o öğrenme çabasını gösterdiği için bu kadar kolay oldu benim açımdan.sizin açınızdan arkadaşınıza karşı böyle bir inancınız yoksa ne siz onu zorlayın ne de değişir gözüyle bakın.insanın içinde heves veya çaba yoksa hiç bi şekilde ona kendi düşüncelerinizi doğru bildiklerinizi aşılayamazsınız.

ne kadar güzel...bazı arkadaşlar bu konularda hazırı bulmanın daha iyi olacağını söylemiş.halbuki bende hep sizin yaptıgınız gibi bazı şeyleri onunla beraber aşalım istedim.rahmani bi yol olsun bu yolda beraber yürüyelim istedim.bunlar çok güzel şeyler halbuki benimkinde laf var icraat yok..bu ne zamana kadar böyle gider bilmiyorum..

içinden gelmiyo adamın demekki....
zorla olmaz ki bu işler....
üstelik bu ayrılık sebebi olurmu bilemedim valla...

ibadet insanın içinden gelirse yapılır, zorla değil. siz onu ne kadar değiştirmeye çalışırsanız çalışın olmaz, içinde varsa yapar. doğrusu da bu.

eğer olmuyorsa bitirin yani, bunun da zorlaması mı olurmuş? size uygun birini bulursanız daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum.

Zorlamayla olmuyor canım.
İçinden gelmeli.
Zorla giderse zaten kıymeti de yok.
En doğru kararı kendin vereceksin.

Eğer kendi içinden gelip çabalmıyorsa, üzgünüm ama zor.

Yine eşimden örnek vereyim; ben senden öğrenmek istiyorum dedi en başta, şimdi anlattıklarımı zor dinliyor.

Kalbiyle değil, kulağıyla dinlemediği için ağır geliyor.

Erkek kadını her konuda daha rahat etkiler, ama maalesef kadın etkileyemiyor hemen.

arkadaşlar ben zaten ondan ben istediğim için yapmasını istemiyorum,bunun için bir sene sabırla bekledim zaten
zorla yaptıracak olsam yapacağını da biliyorum ama o zaman dediğiniz gibi yaptığı ibadetin bi anlamı olmaz
ilk başta ben sırf bu yüzden kabul etmemiştim, kendisine de söylüyordum bu konularda dikkatli olmadığın için olmaz diye
sonra kendisi de zamanla herşey güzel olacak deyince inandım..ama yok yanii..ortada böyle verilmiş bi söz olmasa zaten bende takmazdım.
bi sene boşa mı bekledim ben yani..

O konuda haklısınız. Sizi geçiştirmiş sürekli. Oysa açık açık söyleyebilirdi ben böyleyim diye. Siz de ona göre karar verirdiniz.
Ya sizi kaybetmemek için yapmıştır ya da çok sorumsuz bir insan. Hangisi olduğunu siz daha iyi bilirsiniz.

zorlamaya gerek yok
ayrılmaya da
gerçekten seviyorsan kendi haline bırak,kimseyi değiştirmeye çalışma,sevmek budur zaten
yapacağı varsa da belki sırf sana inat yapmıyo...

Bir örnek daha vereyim kendimden.

Tanışma dönemimizde denize girmek konusunda, haşema giydirmem dedi (ki ben de hiç giymedim zaten ömrümde),

ben de başkalarının yanında denize girmem dedim. Bir-iki gün sonra görüştüğümüzde "tamam girmezsin, bunun için senden ayrılacak değilim" dedi.

Şimdi "sen denize girmiyorsun" diye sitem ediyor. Ben de kimsenin olmadığı koylara götürtüyorum, illâ benimle denize girecekse...

Yine söylüyorum, verdiği sözleri tutmak için hiç bir ışık görmedi iseniz, evlendikten sonra daha da zor. Siz yorulursunuz.

Bir arkadaş ne güzel öğretmiş istediklerini, ama eşi de İSTEMİŞ... Allah bozmasın...

arkadaşlar benim yaklaşık bi senedir ciddi anlamda görüştüğüm birisi var.
ben onun teklifini koşullu olarak kabul etmiştim.
bazı beğenmediğim huylarının olduğunu ve bunları değiştirmezse hiç bi şeyin istediği gibi olmayacağını söylemiştim.
genel olarak anlaşabildiğim bir insan fakat benim onda istediklerim dini konularda biraz daha hassas olmasıydı..
o da herşey senin istediğin gibi olacak dediğinde görüşmeye başlamıştık.
gel gelelim bu anlamda hiç bir değişikli yok,bi senedi bişeyler söylüyorum sürekli erteliyor,en basitinden cuma namazına bile gitmiyor.bugun yine aradım gitmediğini söyledi hemde keyfi yere...
dalga geçer gibi inşallah bidaki sefere dedi..
belki diyebilirsiniz ondan kendini mesuldür neden karışıyosun diye
benim ailemde bu konularda hassas ve ben sevdiğim insanda bu özellikleri göremedikçe mutlu olamayacağımı düşünüyorum.
söyleye söyleye dilimde tüy bitti,kaç sefer bu yüzden bitirmek istedim kendi bi şekilde ikna etti beni.
artık gerçekten çok yoruldum..
ne yapmalıyım,bırakmalı mıyım...
onu böyle gördükçe ben çok üzülüyorum..
kaç sefer dile getirdim olmuyor.ne olur bi akıl verin :(

Allahın emrini yerine getirmeyip senin buyruklarını yerine getirse daha mı mutlu olacaksın...
hem de ister kılar ister kılmaz sana ne?koşullu kabul etmek ne demek,namaz kılanı dört dörtlük islamı yaşayanı seçecektin o zaman...
hoş islamı dört dörtlük yaşayan bir insanın da "görüşme"yle "çıkma"yla işi olmazdı...

canım ben dinin göstermelik birşey olduguna inanmıyorum eğer Allah a inancı yoksa Allah tan korkusu yoksa birçok arkadaşta onaylayacaktır o insandan kimseye hayır gelmez diye düşünürüm, ama ibadetlerini yapmıyor diye kimse inanmıyor yada Allah ın katında senden daha az değerli değildir, 5 vakit namaz kılıp işçilerinin maaşını borsaya yatıran paralarını vermeyen patronlarda var, namaz kılmayıp sokak çocukları için yardım toplayan solcu insanlarda hangisi Allah katında daha değerlidir onu biz bilemeyiz ama açık ve net bu dünyada maddeye tapan (para pul mal mülk yat kat) kim varsa onların Allah a inancından şüphe ederim
ibadetlerde yapılanlar semboliktir insanların niyeti önemlidir yani neden yaptığını bilmesi o hareketi, düşün ben oruç tutuyorum her ramazanda ama oruç tutup akşam 10 çeşit yiyen de var insanlara erzak dağıtıp yardım edende ibadetinde hayırlı olanını kabul olanını nasip etsin Allah, göstermelik ve birisiyle birlikte olmak için yapılan ibadetten hayır gelecegini sanmıyorum. Dalga geçtiği inancınızsa ve inanmıyorsa haklı olabilirsiniz ayrılmakta ama namaz kılmıyor diye ayrılmak bana tuhaf geldi, hakkınızda hayırlısı olsun.

Bence içinde yoksa evlenene kadar senin istediğin gibi evlendikten sonra kendi bildiği gibi olur derim bence iyi bir düşünsün konu sahibi arkadaşım.

Allahın emrini yerine getirmeyip senin buyruklarını yerine getirse daha mı mutlu olacaksın...
hem de ister kılar ister kılmaz sana ne?koşullu kabul etmek ne demek,namaz kılanı dört dörtlük islamı yaşayanı seçecektin o zaman...
hoş islamı dört dörtlük yaşayan bir insanın da "görüşme"yle "çıkma"yla işi olmazdı...

Konu ile alakasız ama cevabınızı hoşuma gitmedi.

İşi olmazdı dediğiniz olayı Peygamberimiz dahi şartlar yerine getirilerek uygun buluyor da siz mi yargılıyorsunuz?

Görmeden, tanşıp-konuşmadan körü körüne evlensin o zaman islamı yaşamaya çalışan kızlar, hatta ....

Neyse ... amacım tartışmak değil önyargılar beni daraltıyor...

yapmak istemezse yapmaz.şuan size gösteriş olarak yapsa, evlenincede bunları yapmayı bıraksa boşanacakmısınız?

eğer böyle biriyle birlikte olmak istemiyorsanız bence bitirin.dinde zorlama olmaz.

zaten şartla şurtla bir ilişki başlamaz.neden derseniz kimseyi değiştiremezsiniz.

şuan sizden değişmenizi istese değişecekmisiniz?en azından ben değişenini görmedim.

bir insanın değişmesini beklemek yerine ancak size uygun biriyle birlikte olmanız size mutluluğu getirir.

yazdıklarımı okumadan mı sırf laf olsun diye mi yorum yapıyosunuz anlamadım?
benim buyruklarımda ne demek?
Ayrıca ben dört dörtlük yaşıyorum diye bişey söyledim mi?
biz buraya sıkıntımızı paylaşmaya gelmişiz,bi de siz dert oluyosunuz nedir bu ya?

Böyle şeyler zorlamayla olmaz içinden gelmesi lazım . nasıl ki burdan kızıyoruz bazı erkekler flört döneminde başlarının açık olduğunu bile bile evlenip sonra eşlerinin başlarını kapamalarını istiyorlarsa ya da tam tersi kapalı birini beğenip sonradan açılmasını istiyorarsa sizink ide bu hesap. madem bazı hassasiyetleriniz var sonuçta ona göre birini tercih edin en başında böyle pazarlıklr hesapla kitapla bir ilişki yürümez.

yapmak istemezse yapmaz.şuan size gösteriş olarak yapsa, evlenincede bunları yapmayı bıraksa boşanacakmısınız?

eğer böyle biriyle birlikte olmak istemiyorsanız bence bitirin.dinde zorlama olmaz.

zaten şartla şurtla bir ilişki başlamaz.neden derseniz kimseyi değiştiremezsiniz.

şuan sizden değişmenizi istese değişecekmisiniz?en azından ben değişenini görmedim.

bir insanın değişmesini beklemek yerine ancak size uygun biriyle birlikte olmanız size mutluluğu getirir.

diğer sayfada bi arkadaş örnek vermiş eşinin nasıl değiştiğini..demekki değişen oluyormuş ki insan sevdiği için değişebilir ,sonuçta ben kötü bişey istemiyorum..
tabi olmuyosa da yapacak bişey yok demekki..

Konu ile alakasız ama cevabınızı hoşuma gitmedi.

İşi olmazdı dediğiniz olayı Peygamberimiz dahi şartlar yerine getirilerek uygun buluyor da siz mi yargılıyorsunuz?

Görmeden, tanşıp-konuşmadan körü körüne evlensin o zaman islamı yaşamaya çalışan kızlar, hatta ....

Neyse ... amacım tartışmak değil önyargılar beni daraltıyor...

tabii tabii eminim

diğer sayfada bi arkadaş örnek vermiş eşinin nasıl değiştiğini..demekki değişen oluyormuş ki insan sevdiği için değişebilir ,sonuçta ben kötü bişey istemiyorum..
tabi olmuyosa da yapacak bişey yok demekki..

istisnalar mutlaka var hayatta.ama bu istisna size denk gelir mi bilemezsiniz.bu bir risk olur sizin için.anladığım kadarıylada bu konuda oldukça hassassınız.o yüzden bu riske girmeye gerek yok derim ben.

tabi ki hayat sizin,karar sizin.ben sadece fikrimi söyledim.

umarım şu veye bu şekilde istedikleriniz gerçekleşir ve mutlu olursunuz.

Siz bunu sorun ettikçe yapmaktan kaçar, inat meselesine dönüşür.

Ancak aklında kalacak şekilde tatlılıkla anlatarak namaza alıştırabilir siniz. Terk ederim tehdidiyle olmaz, günün birinde edersen et der ya da seni idare edip evlendikten sonra değişir. Allah'ın emirlerini öğrenmesini, anlamasını sağlayabilir siniz ama zorlayamazsınız. Bunu Allah'ın rızası için yapmalı, sizi mutlu etmek için yaparsa ibadet amacından şaşar, olmaz.

İlk etapta değiştirebilmeyi düşünmeniz/hayal etmeniz hata.Din sizin için önemliyse, sizin gibi önem veren birini bulun kimse sizin için hayatını dine adamaz kendi istemiyorsa ne sanıyorsunuz.
Tabii dalga geçer sizinle ben olsam ben de dalga gecerimm." Cuma namazına gittin mi sevgilim? " hahah:21:

Böyle şeyler zorlamayla olmaz içinden gelmesi lazım . nasıl ki burdan kızıyoruz bazı erkekler flört döneminde başlarının açık olduğunu bile bile evlenip sonra eşlerinin başlarını kapamalarını istiyorlarsa ya da tam tersi kapalı birini beğenip sonradan açılmasını istiyorarsa sizink ide bu hesap. madem bazı hassasiyetleriniz var sonuçta ona göre birini tercih edin en başında böyle pazarlıklr hesapla kitapla bir ilişki yürümez.

Tam aynısını yazacaktım :)
Evlenince kapanacaksın diyen erkeklerin yaptığı baskıdan bir farkı yok.

Bence yetişme tarzına uygun birisiyle birlikte olmalısın.
İnançlarına uygun demiyorum çünkü namaz kılmayan demek,inanmayan demek değildir.

Erkek arkadaşın öyle yetişmiş,öyle yaşamış veya günün şartlarında,tüm şartları yerine getirmeye henüz hazır olmayabilir.
Bu işler ısrarla,zorlamayla olmaz.
Hatta bana kalsa 1 kere söylemeli,bir daha sormamalıydın.

Back
X