- Konu Sahibi calikusu60
7 yıllık bir evliliğim var.eşimle evlilikten önce 5 yıla dayanan flört dönemimiz vardı.o zamanlar inanırmısınız sübhaneke bile bilmiyordu.ben küçüklüğümden yaz tatillerinde camide verilen kurslara katılarak Kur'an-ı Kerim bile öğrenmiştim şükür Allaha.ama eşime bu yönde taa küçüklüğünden önder olan öğretme çabası gösteren bi ailesi olmamış ne yazıkki.
sizin konuyla alakasına gelince eğer ki arkadaşınızda bu konuya karşı bi niyet yoksa siz ne kadar zorlarsanız hiçbir faydası olmayacaktır.eşimde o azim vardı şükür.evlendikten sonra önce duaları öğrettim.o yaşına kadar oruç tutmayan adam 7 yıldır hiç kaçırmadan orucunu tutar.duaları öğrendi cumaya gitti.ramazan aylarında teravih namazlarını işinden fırsat buldukça kaçırmadı(vardiyalı çalıştığı için).ama o öğrenme çabasını gösterdiği için bu kadar kolay oldu benim açımdan.sizin açınızdan arkadaşınıza karşı böyle bir inancınız yoksa ne siz onu zorlayın ne de değişir gözüyle bakın.insanın içinde heves veya çaba yoksa hiç bi şekilde ona kendi düşüncelerinizi doğru bildiklerinizi aşılayamazsınız.
ne kadar güzel...bazı arkadaşlar bu konularda hazırı bulmanın daha iyi olacağını söylemiş.halbuki bende hep sizin yaptıgınız gibi bazı şeyleri onunla beraber aşalım istedim.rahmani bi yol olsun bu yolda beraber yürüyelim istedim.bunlar çok güzel şeyler halbuki benimkinde laf var icraat yok..bu ne zamana kadar böyle gider bilmiyorum..