- Konu Sahibi calikusu60
Her insanın ibadetinin sadece kendisini ilgilendirdiğini düşünüyorum.Eğer sizin inancınız islamsa ve azıcık araştırdıysanız hoşgörü dinidir.Kimseyi kendine çekmek için zorlamaz.Ki islamda önemli olan niyettir , tanrı eğer birilerinin yada kendisinin zoruyla ona inanmamızı yada ibadet etmemizi isteseydi öyle olurdu.Tanrı bile seçeneği bize sunmuşken af edersiniz ama siz? ne cürretle zorlarsınız erkek arkadaşınızı veya bir başkasını.Erkek arkadaşınzın sizin zorunuzla yaptığı ibadeti tanrı kabul eder mi sizce? Ha amaç sadece ailenizin ve çevrenizdekilerin gözünü boyamaksa buyurun devam edin tabii.Bunu yaparkende ben müslümanım , islama inanıyorum demeyin çünkü sizin düşüncenizle islam dininin düşüncesi tarzı arasında uçurum var..
bu zorla ibadet ettirme muhabbeti de nerden çıktı? Elli defa dedim burda zorlasaydım yapardı diye.ben sadece bişeyleri anlatıyorum gerisi kendiliğinden olsun diye zaten bunca zaman bekledim.ibadetin zorla olanının makbul olmayacağını en az sizin kadar biliyorum merak etmeyin. Dinimizin hoşgörü dini olduğunu da biliyorum ben onu bu konularda en ufak bi şekilde aşağılama ya da her hangi bir dokundurma yapmadım.çünkü haddime değil.daha önceden de söyledim dinimizde her koyun kendi bacağından asılır diye bişey yok bildiklerimizi herkese anlatmakla sorumluyuz.ve buna dinimizi baya bilidiğinize göre emri bil maruf nehyi anil munker i de duymuşsunuzdur herhalde...