Hosteslik

amelie poulain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
922
1.916
113
30
Merhaba sevgili KK üyeleri,

Umarım gününüz güzel geçmiştir. Benim derdim aslında işsizlik.

İibbf içinde kendi üniversitemde iki bölüm okudum. Ancak iş konusunda pek ümitli değilim. Karakter olarak da "iş dünyası" için pek uygun değilim. Çok hevesli de değilim.

Bu ara hosteslik fikri kafama takılmış durumda. Açıkçası dünyayı gezme fikri beni en çok heyecanlandıran tarafı. Ancak hosteslik uzun vadede ne gibi kariyer fırsatları sunar bilmiyorum. (Özellikle hosteslik yapacak yaşı geçtikten sonra) Hostes maaşları hangi aralıkta bilmiyorum.

Bu konuyla ilgili olarak bilen üyeler beni bilgilendirebilirse çok memnun olurum. Ekstra bilgi ise beni çok mutlu eder.

Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler,

İyi geceler.

Aramizda hostes arkadaslar vardi sanki:deli:
Nicki hatirlayamadim ama maalesef. Birinci agizdan ogrenmeniz guzel olur tabii. Ben iyi sanslar dileyip cekileyim. Hostes hanim kizimizgiller gelsin:KK45:

Normal bir havayolunda 2500-3500 arası işe başlarsın tabi thyde daha yüksek bu maaşlar. Birde net bir gelirimiz yok gittiğimiz fazla yolculuklardan prim alıyoruz bunlara da bacak deniyor. Psikoloji testindede seni baya zorluyorlar dayanıklılığını ölçmek için ne derlerse desinler soğukkanlı olmalısın. Bazen hadlerini aşıp erkek arkadaşın var mı onunla birliktemi yaşıyosun gibi sorularda sorabilirler türkçe mülakatlarda. Ne olursa olsun soğukkanlı olmalısın. Ben ingilizce mülakatta baya rahattım, çok stresli ve utangaç olanları da direk eliyorlar.

Boy , biraz fizik
Akıcı İngilizce , tercihen ikinci bir dil daha
Sınavlar ve mülakat bildiğim kadarıyla .

Elbette guzel tarafları da vardır . Ama uçakta kibirli müşteriler Olabilir . Onların yanında Davranışları karşısında kompleks yapmayacak bir Yapıya sahipsen olabilir .

Merhaba sevgili KK üyeleri,

Umarım gününüz güzel geçmiştir. Benim derdim aslında işsizlik.

İibbf içinde kendi üniversitemde iki bölüm okudum. Ancak iş konusunda pek ümitli değilim. Karakter olarak da "iş dünyası" için pek uygun değilim. Çok hevesli de değilim.

Bu ara hosteslik fikri kafama takılmış durumda. Açıkçası dünyayı gezme fikri beni en çok heyecanlandıran tarafı. Ancak hosteslik uzun vadede ne gibi kariyer fırsatları sunar bilmiyorum. (Özellikle hosteslik yapacak yaşı geçtikten sonra) Hostes maaşları hangi aralıkta bilmiyorum.

Bu konuyla ilgili olarak bilen üyeler beni bilgilendirebilirse çok memnun olurum. Ekstra bilgi ise beni çok mutlu eder.

Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler,

İyi geceler.

Hosteslik yapmıyorum ama işin içine insan faktörü ve hizmet sektörü girdiğinde bence farkı yok hiçbirinin, çünkü insanlar ve onların kaprisleriyle uğraşıyorsunuz. Her çeşit insan görecekseniz, her yaştan her milletten belki de. Psikoloji testinin amacı da bu zaten. Ben (bankacıyım) mülakatta iken de benzer bir kısımdan geçmiştim, hostes bayanın dediği gibi erkek arkadaşıma kadar sormuşlardı, hatta boynumda fular vardı erkek arkadaşın mı aldı demişlerdi düşünün. Senin tepkini ölçmek için kızdırmaya hatta ve hatta ufak çaplı aşağılamaya bile çalışacaklardır.

Anladığım kadarı ile iş deneyimin yok ama hizmet sektörü genel olarak bu.

Back
X