Ah canım memleketimAvrupa ve Batı Rönesans mimarisinin etkilerini taşıyan ve gösterişli Avrupa simgeleri kullanılan bina, 19. yüzyıl başlarında Trabzon'a hâkim Soğuksu sırtlarında Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık ev olarak yaptırılmıştır. Köşkün giriş katında oturma odası, dinlenme odası, yemek odası ve misafir odası bulunmaktadır. Birinci katta çalışma odası, büyük yatak odası, bekleme odası ve toplantı odası vardır. İkinci katta ise iki küçük oda mevcuttur.
Atatürk Köşkü - Trabzon
Atatürk, 1924 yılında Trabzon'a ilk ziyaretini gerçekleştirdiğinde bu köşkte ağırlanmış ancak konaklamamıştır. İkinci kez Kasım 1930'da Trabzon'u tekrar onurlandırdığında köşkte ağırlanmış ve çok memnun kalmıştır. Haziran 1937'de kendisi için düzenlenen köşkte iki gece kalmış ve 11 Haziran gecesi bu köşkte bütün mal varlığını, canından çok sevdiği Türk ulusuna armağan etme kararı almış ve mal varlığının bir listesini hazırlayarak gereğinin yapılması için başbakana göndermiştir. Atatürk Trabzon'daki köşkten mal varlığını milletine adarken şöyle demiştir: "Mal ve mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime bağışlamakla ferahlık duyacağım. İnsanın serveti kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum."
Atatürk Köşkü olarak anılan bu bina 1943 yılında müzeye dönüştürülerek hizmete açılmıştır.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Bu akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Herkesi bekliyorum
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
@ossllem
kgokce
Less-is-More
Günaydın hayırlı cumalar
Atatürk Köşkü - Trabzon
Avrupa ve Batı Rönesans mimarisinin etkilerini taşıyan ve gösterişli Avrupa simgeleri kullanılan bina, 19. yüzyıl başlarında Trabzon'a hâkim Soğuksu sırtlarında Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık ev olarak yaptırılmıştır. Köşkün giriş katında oturma odası, dinlenme odası, yemek odası ve misafir odası bulunmaktadır. Birinci katta çalışma odası, büyük yatak odası, bekleme odası ve toplantı odası vardır. İkinci katta ise iki küçük oda mevcuttur.
Atatürk, 1924 yılında Trabzon'a ilk ziyaretini gerçekleştirdiğinde bu köşkte ağırlanmış ancak konaklamamıştır. İkinci kez Kasım 1930'da Trabzon'u tekrar onurlandırdığında köşkte ağırlanmış ve çok memnun kalmıştır. Haziran 1937'de kendisi için düzenlenen köşkte iki gece kalmış ve 11 Haziran gecesi bu köşkte bütün mal varlığını, canından çok sevdiği Türk ulusuna armağan etme kararı almış ve mal varlığının bir listesini hazırlayarak gereğinin yapılması için başbakana göndermiştir. Atatürk Trabzon'daki köşkten mal varlığını milletine adarken şöyle demiştir: "Mal ve mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime bağışlamakla ferahlık duyacağım. İnsanın serveti kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum."
Atatürk Köşkü olarak anılan bu bina 1943 yılında müzeye dönüştürülerek hizmete açılmıştır.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar
Bu akşam fotoğraf paylaşımı vardır. Herkesi bekliyorum
Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
@ossllem
kgokce
Less-is-More
Yaaa ama temizlk yapmam lazımGünaydın herkesebebiş uyurken anne kitabını okusunnn... Eki Görüntüle 3212716
Genel sorunsal bu zaten. Çocuk uyurken temizlik mi yapayım uyuyayım mı ütü mü yapayım kitap mı okuyayımYaaa ama temizlk yapmam lazım
Ben bir süredir kızım uyuduğu zaman direkt kitap okumaya geçiyorum işlerim olsa da. işlerimi kızım uyanıkken de halledebiliyorum artıkGenel sorunsal bu zaten. Çocuk uyurken temizlik mi yapayım uyuyayım mı ütü mü yapayım kitap mı okuyayım
Ben genelde uyuturken kitap okuyorum. Bebiş uyuyunca da ben uyuyorummalum gece 10 kere uyandığım için uykuya ihtiyacım oluyor
Boşver temizliğiYaaa ama temizlk yapmam lazım
Bebeklerin İki saatlik uykusunda ne yapacağımızı sasiriyozGenel sorunsal bu zaten. Çocuk uyurken temizlik mi yapayım uyuyayım mı ütü mü yapayım kitap mı okuyayım
Ben genelde uyuturken kitap okuyorum. Bebiş uyuyunca da ben uyuyorummalum gece 10 kere uyandığım için uykuya ihtiyacım oluyor
Benim de köşkte resimlerim varAh canım memleketim
Ben de objektifimden birkaç kare eklemek istiyorum
Köşkü çok beğenmiştim, şehrin en güzel yerlerinden birinde, ağaçlarla dolu mis gibi bir yer
Ben de 2.cildi bu ay okuyacağım canımC Calcifer bugün fotoğraf paylaşım günü fakat ben yine doktor yollarında olacağım. O yüzden şuan okulda okurken paylaşmak istedim
Birincisini taaa bir yıl önce okuduğum Monte Cristo Kontu'nun ikinci kitabına geçtim, diğer kitaba şimdilik ara verdim..
Eki Görüntüle 3212685
Kurtarıcı kitapBen de 2.cildi bu ay okuyacağım canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?