- 26 Mart 2018
- 28.485
- 128.072
- 598
Hayırlı sabahlarEki Görüntüle 3251454
Eki Görüntüle 3251455
Eki Görüntüle 3251456
Ilgaz Dağı Milli Parkı - Kastamonu
Ilgaz Dağı yöresinin arazi yapısı genellikle serpantinler, şistler ve volkanik kayaçlardan meydana gelmiştir. Sahada yer yapısı kadar dağ oluşum hareketleri yönünden de ilgi çekici örnekler bulunmaktadır. Türkiye’nin en uzun ve hareketli kırık hattı olan Kuzey Anadolu Fayı, Ilgaz Dağı'nın güney eteklerinden geçmektedir. Saha değişik karakterlerde vadiler, sırtlar ve doruklardan meydana gelmiştir. Ayrıca üst değerde peyzaj özellikleri sunan jeomorfolojik bir yapıya sahiptir.
Ilgaz Dağının eteklerinden doruklarına doğru gelişen karaçam, kızılçam, köknar hakim ağaç türlerinden meydana gelen bitki örtüsü, zengin orman altı topluluğu ile desteklenmektedir.
Bol ve bütün yıl akışlı akarsuları ile zengin bitki örtüsünün oluşturduğu şartlar karaca, geyik, yaban domuzu, kurt, ayı, tilki gibi, yaban hayatı türlerine uygun yaşama ortamı sağlamaktadır. Ayrıca dünyada nadir bulunan bitki çiçek türlerinden (endemik) sayılı olanlarını görmek mümkün olabilmektedir. Jeolojik ve jeomorfolojik oluşumları, heybetli orman dokusunun oluşturduğu peyzajın çeşitliliği bir görsel şölen sunmaktadır.
Günaydın Kitap Kulübünün Güzel Kadınları
Akşam emojilerle kitap bulmaca oynayalım mı?
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
@Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Leyla nin Pembe Mantosu
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@Jawlensky
O Orangegreysky
@HAbibte
fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
sudem34
@bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@hande_buse
@koza16
@zumruduanka_90
Günaydın. Güzel bir gün olmasını diliyorum.Eki Görüntüle 3251454
Eki Görüntüle 3251455
Eki Görüntüle 3251456
Ilgaz Dağı yöresinin arazi yapısı genellikle serpantinler, şistler ve volkanik kayaçlardan meydana gelmiştir. Sahada yer yapısı kadar dağ oluşum hareketleri yönünden de ilgi çekici örnekler bulunmaktadır. Türkiye’nin en uzun ve hareketli kırık hattı olan Kuzey Anadolu Fayı, Ilgaz Dağı'nın güney eteklerinden geçmektedir. Saha değişik karakterlerde vadiler, sırtlar ve doruklardan meydana gelmiştir. Ayrıca üst değerde peyzaj özellikleri sunan jeomorfolojik bir yapıya sahiptir.
Ilgaz Dağının eteklerinden doruklarına doğru gelişen karaçam, kızılçam, köknar hakim ağaç türlerinden meydana gelen bitki örtüsü, zengin orman altı topluluğu ile desteklenmektedir.
Bol ve bütün yıl akışlı akarsuları ile zengin bitki örtüsünün oluşturduğu şartlar karaca, geyik, yaban domuzu, kurt, ayı, tilki gibi, yaban hayatı türlerine uygun yaşama ortamı sağlamaktadır. Ayrıca dünyada nadir bulunan bitki çiçek türlerinden (endemik) sayılı olanlarını görmek mümkün olabilmektedir. Jeolojik ve jeomorfolojik oluşumları, heybetli orman dokusunun oluşturduğu peyzajın çeşitliliği bir görsel şölen sunmaktadır.
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
@Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Leyla nin Pembe Mantosu
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@Jawlensky
O Orangegreysky
@HAbibte
fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
sudem34
@bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@hande_buse
@koza16
@zumruduanka_90
Haydi sor sorHayırlı sabahlar
Ben de katılırım inşallah
Hatta soracak bir tane buldum bile
Kitap alcam önerisi olan var mı?
YapmaaaNe tür alacaksın. Bu arada İdefix'te Jodi Picoult kitaplarında indirim var. Kızlar beğenmişti kitaplarını.
Ben ortaya karışık okuyorumNe tür alacaksın. Bu arada İdefix'te Jodi Picoult kitaplarında indirim var. Kızlar beğenmişti kitaplarını.
Zaman Çarkı diyorum. Ben çok beğendim seriye devam edeceğim inşallah. Bu kararım ekonomimizi sarssa daBen ortaya karışık okuyorum
İnce memed serisine başladım 3-4 kitaplarını alacağım.
Irina’ya Göre Şeffaflık (bunu arkadaşım önerdi çok beğenmiş)
Almışken bir şeyler daha ekleyebilirim diye düşünüyorum
Bkm de daha uygundu ordan Cam Çocuk adlı kitabını ekledim sepete. Teşekkür ediyorumNe tür alacaksın. Bu arada İdefix'te Jodi Picoult kitaplarında indirim var. Kızlar beğenmişti kitaplarını.
Dizisini izlemeye başlamıştım ben ama yine de okuyabilir miyim acabaGünaydın herkesee
Zaman Çarkı diyorum. Ben çok beğendim seriye devam edeceğim inşallah. Bu kararım ekonomimizi sarssa dabanane banane okuyacağım
1. Kitap 167 tl diyorGünaydın herkesee
Zaman Çarkı diyorum. Ben çok beğendim seriye devam edeceğim inşallah. Bu kararım ekonomimizi sarssa dabanane banane okuyacağım
BKM de kargo parası varBkm de daha uygundu ordan Cam Çocuk adlı kitabını ekledim sepete. Teşekkür ediyorum
Ben de gündüzden ayarlayacağımHaydi sor sor
Vazgeçtin mi1. Kitap 167 tl diyor
Ayrıca 10 dan fazla kitap varmış seride
Çok kitap ismi bilmiyorum ama çabalarım☺Eki Görüntüle 3251454
Eki Görüntüle 3251455
Eki Görüntüle 3251456
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
@Levaiz
@Mrsay
Natsume
@UcanSupurge
@Leyla nin Pembe Mantosu
@Aspasiaa
@Kitapkontesi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@Jawlensky
O Orangegreysky
@HAbibte
fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
mimesis
sudem34
@bir civciv annesi
A Atalanteda
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@Homer Simpson
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@hande_buse
@koza16
@zumruduanka_90
VazgeçtimVazgeçtin mi
Tek tek topladım kitapların fiyatlarını kargo bedava şu an sepetimi onaylarsamBKM de kargo parası var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?