Merhaba kızlar,
Uzun zamandır yaşadığım HPV sürecimi ve neler yaptığımı detaylıca paylaşmak istedim. Belki benim gibi bu süreçten geçen birine umut olur, yalnız olmadığını hissettirir.
HPV ile tanışmam bir smear sonucuyla başladı. Ardından yapılan kolposkopi biyopsisinde ileri düzey değişiklikler görüldü ve doktorum konizasyon operasyonu önerdi.
Operasyonda rahim ağzım alındı ve geride kalan doku yoğun şekilde yakıldı. Çok şükür patoloji sonucum cerrahi sınırların tamamen temiz olduğu şeklinde geldi.
Bu süreç hem fiziksel hem de duygusal olarak zordu ama kendimi toparlamak için elimden gelen her şeyi yaptım.
Operasyon sonrası bağışıklığımı güçlendirmeye ve virüsün temizlenmesine destek olmaya odaklandım.
Şunları düzenli şekilde kullandım:
✔ HPV Aşıları:
– Aşılarımı tamamladım.
✔ Takviyeler ve Beslenme Destekleri (Düzenli 6 ay):
AHCC (6 ay)
Papillo Care jel (2 ay)
Çörek otu yağı
D vitamini
B12
Folik asit
Omega-3
Magnezyum
Kefir + chia karışımı
Düzenli antioksidan ağırlıklı beslenme
✔ Hayat Tarzı Değişiklikleri:
Sigara tamamen bırakıldı.
Stres yönetimine özen gösterdim.
Düzenli uyku ve bol su içme rutinine geçtim.
Operasyondan ve destek sürecinden yaklaşık 6 ay sonra yapılan testimde HPV tamamen NEGATİF çıktı.
Bu sonuç bana hem büyük bir nefes aldırdı hem de verdiğim emeğin karşılığını görmenin mutluluğunu yaşattı.
HPV bir kader değil, yönetilebilir bir süreç.
Doğru doktor takibi, düzenli kontroller, bağışıklığı güçlendiren bir yaşam düzeni ve moral gerçekten çok şey değiştiriyor. Her biriniz bu süreci aşabilirsiniz, yalnız değilsiniz.
Benim hikâyem 6 ayda negatife dönmek oldu ama herkesin vücudu ve koşulları farklı. Önemli olan pes etmemek ve kendine iyi bakmak.
Sorusu olan olursa memnuniyetle yanıtlarım.