hpv 16+CİN 2 ve leep süreci hakkında bilgilerinize ihtiyacım var

Talia Hira

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2025
35
3
1
28
Merhaba öncelikle umarım hepimiz iyileşiriz bir an önce 3 ay önce hpv 16 ve smear testinde düşük riskli Lsıl çıktı kolposkopi yapıldı parça alındı ilk raporda kronik servist ve çok katlı yassı epitel hücreler izlenmemiştir denildi ikinci raporda Endoservikal glandüler tutulum ve Yüksek riskli HSIL çıktı CİN 2 doktorla daha görüşemedim randevu aldım yarın gitcem leep işlemi derlerse napıcam bilmiyorum gebelikte sorun oluyormuş leep olursa lokal anestezi altında olmak istiyorum üniversite hastanesinde çok korkuyorum benimle beraber bu süreci yaşamışsanız bilgi verir misiniz biraz telkin olurum belki panik halindeyim sürekli .

Merhaba, ben cin2 ile konizasyon oldum. Rahim ağzım alındı. Rahim ağzımın patoloji sonucu cin3 çıktı ve cerrahi sınırlar temiz geldi. Benim 3 çocuğum var çocuk düşünmüyorum ama doktorum “gebe kalsanız da sorun olmaz düşük ihtimal dedi” o yüzden lütfen sağlığınıza odaklanın. Geçmiş olsunz

Merhaba, ben cin2 ile konizasyon oldum. Rahim ağzım alındı. Rahim ağzımın patoloji sonucu cin3 çıktı ve cerrahi sınırlar temiz geldi. Benim 3 çocuğum var çocuk düşünmüyorum ama doktorum “gebe kalsanız da sorun olmaz düşük ihtimal dedi” o yüzden lütfen sağlığınıza odaklanın. Geçmiş olsunz
doktorum isteksiz baştan beri ilerleyen dönemlerde düşük durumun olur dedi biyopsi sonucun gelsin bakalım demişti devlette mi oldunuz özelde mi hangi anestezi türü ile yaptılar

doktorum isteksiz baştan beri ilerleyen dönemlerde düşük durumun olur dedi biyopsi sonucun gelsin bakalım demişti devlette mi oldunuz özelde mi hangi anestezi türü ile yaptılar
Ben özelde oldum. Doktorum jinekolojik onkoloji profuydu. Çok iyidir Allah ondan razı olsun, herkese tavsiye ederim.
Sedasyon yönetimiyle oldum.
Sizin doktorunuz sadece kadın doğum mu?

Ben özelde oldum. Doktorum jinekolojik onkoloji profuydu. Çok iyidir Allah ondan razı olsun, herkese tavsiye ederim.
Sedasyon yönetimiyle oldum.
Sizin doktorunuz sadece kadın doğum mu?
kadın doğum uzmanı ama jinekolojik onkoloji doktoruna yönlendirme yapıcam dedi özele gittim ilk başta memnun kalmadım yaşadığım şehirde üniversite hastanesine gittim doktor aynı gün kolposkopi yaptı 3 haftaya kalmadan ilk sonuç çıktı 24 günde ikincı sonucum çıktı özel hastaneden bir farkı yok tek sorun o doktoru bulmak zor oluyor yarın aynı hastanedeki başka doktora gitcem onun randevusu yoktu leep derlerse onunla görüşcem sonuçlara birde ona göstericem ama korkuyorum cin 2 yüzde 40 oranında gerileme yapıyormuş ama kafam çok karışık birde benim bezlere yayılmış iç kısıma

kadın doğum uzmanı ama jinekolog onkoloji doktoruna yönlendirme yapıcam dedi özele gittim ilk başta memnun kalmadım yaşadağım şehirde üniversiteye gittim doktor aynı gün kolposkopi yaptı 3 haftaya kalmadan ilk sonuç çıktı 24 günde ikincı sonucum çıktı özel hastaneden bir farkı yok tek sorun o doktoru bulmak zor oluyor yarın aynı hastanedeki başka doktora gitcem onun randevusu yoktu leep derlerse onunla görüşcem sonuçlara birde ona göstericem ama korkuyorum cin 2 yüzde 40 oranında gerileme yapıyormuş ama kafam çok karışık birde benim bezlere yayılmış iç kısıma
Bezlere derken? Ayrıca doktorum temizlendikten sonra tekrarlama ihtimali yüzde 2 dedi. Yani çok az. Konizasyon şart size. Leep değil.

Merhaba öncelikle umarım hepimiz iyileşiriz bir an önce 3 ay önce hpv 16 ve smear testinde düşük riskli Lsıl çıktı kolposkopi yapıldı parça alındı ilk raporda kronik servist ve çok katlı yassı epitel hücreler izlenmemiştir denildi ikinci raporda Endoservikal glandüler tutulum ve Yüksek riskli HSIL çıktı CİN 2 doktorla daha görüşemedim randevu aldım yarın gitcem leep işlemi derlerse napıcam bilmiyorum gebelikte sorun oluyormuş leep olursa lokal anestezi altında olmak istiyorum üniversite hastanesinde çok korkuyorum benimle beraber bu süreci yaşamışsanız bilgi verir misiniz biraz telkin olurum belki panik halindeyim sürekli .
Çok geçmiş olsun

Leep oldum. Ne düşük riskim oldu ne erken doğum yaptım ne de serklaja gerek duyuldu. Doktorum 2-3 kez leep olanlarda bile gerek kalmayabiliyor dedi. Kendinizi buna şartlamayın. Ayrıca işlem hafif sedasyon altında yapılıyor.

Sonuçlarınız da benimkiyle aynı gelmiş, korkulacak bir durum yok merak etmeyin.

Back
X