• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV 16 Pozitif - Smear Negatif - Hamilelik

aswangnora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2020
11
1
86
33
Merhabalar
Dün çıkan hpv sonucumda tip16 pozitif ancak smear testim negatif çıktı. Kolposkopi yaptırmayı düşünüyorum. İnşallah temiz çıkar. Bu şekilde bir süreç geçiren var mıdır? Tam da gebelik planladığım için check up ve hpv taraması yaptırmıştım. İlerleyen süreçte hpv lezyon oluşturmadan ama aktifken hamile kalmakta sakınca var mıdır? Negatife dönmesini beklemek mi gerekir?

Merhaba
Bildigim kadarıyla kolposkopi yapıyolar sonuca göre ilerliyor. Ama bence negatife dönmeyi bekleyin çünkü hamilelik sürecinde lezyon olusursa mudahale edilemez. Önce sizin sağlığınız, çok geçmiş olsun umarım hepimiz bir gün atlatırız

Merhabalar
Dün çıkan hpv sonucumda tip16 pozitif ancak smear testim negatif çıktı. Kolposkopi yaptırmayı düşünüyorum. İnşallah temiz çıkar. Bu şekilde bir süreç geçiren var mıdır? Tam da gebelik planladığım için check up ve hpv taraması yaptırmıştım. İlerleyen süreçte hpv lezyon oluşturmadan ama aktifken hamile kalmakta sakınca var mıdır? Negatife dönmesini beklemek mi gerekir?
selam, birçok kadın hpv pozitifken hamile kalabiliyor ve sağlıklı gebelikler yaşayabiliyormuş.Önemli olan düzenli takip, kontroller ve lezyon gelişimi açısından göz üzerinde olmak. Bende de hpv 16ve18 görüldü hiç bir yol umutsuz değil beslenmeye ve ek takviyelerle bağışıklığını güçlü tutmak
çok değerli. İnşallah hepimiz sağlığımıza kavuşuruz

Back
X