Evet, öncelikle size çok geçmiş olsun ve hepimize. Ben de CIN 1 HPV 16 pozitif olduğumu öğrenmiştim Eylül'den beri. Akabinde kolposkopi olup bahsedildiği gibi 9-12-6 gibi saat yönlerinden biyopsi alınarak kaçıncı derecede olunduğuna bakıldı. CIN2 Ve CIN3'te ilerlememesi adına LEEP diye sıyırma-yakılma gibi bir operasyon gerçekleştiriliyor. Serviks kanserinin en büyük durumu zaten erken teşhis o yüzden ilk önce sizi tebrik ederim, bunun farkındalığına vardığınız için. Çoğu kısım zaten şu anda halloldu derim ben. Ben de aktif sigara kullanan bir bireydim ve bir müddet bıraktım. Şu anlık haftada 1-2 paket kadar maksimum tüketiyorum, kendimi strese ya da agresyona sokmadan neticede sigara bırakmak da ayrı bir süreç ve kendinize yüklenmemelisiniz. Yaşınız da tahminimce genç. Bir de doktorların da ve belirli makalelerde de aşı olmanın-Gardosil-9-3'er adet 0-2-6 Ay takiben şeklinde negatife döndürmede katkısının olduğuna dair ibareler var. O yüzden panik olmayın derim ve hemen 1.dozunuzu olmanızı tavsiye ederim buna ilaveten ben de takviye edici gıdalar kullandım ilaç formunda-eczaneden yaklaşık 500 tl kadardı. Bunların da bağışıklık sisteminize faydası olabilir. En önemlisi stresli olmamanız ve bu süreçte kendinizi yıpratmamanız olur. Dert değil , her şeyin bir dermanı vardır. Bir durum olursa burdan yine iletişime benle de geçebilirsiniz sonuçta damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış. Esenlikle...